رئیس شرکت والو از علاقه به ارائه ایکس باکس گیم پس در استیم میگوید
آیا باید منتظر همکاری بیش از پیش مایکرسافت و والو باشیم؟
رئیس شرکت والو به نظر علاقه زیادی به همکاری بیشتر با مایکروسافت و همینطور ارائه سرویس اشتراکی محبوب آنها در شبکه استیم دارد. نسل نهم بازیهای ویدیویی هنوز سورپرایزهای بسیاری برای ما داشته که یکی از بزرگترین آنها میتواند ارائه گیم پس در استیم باشد!
در حال حاضر سرویس ایکس باکس گیم پس یکی از بهترین روشها برای تجربه بازیهای قدیمی و البته بازیهای روز است. شما به لطف این سرویس میتوانید با پرداخت ماهیانه ۱۵ دلار صدها بازی از بازیهای کوچک چون Unpacking تا عناوینی بزرگ و چشم گیر چون Halo Infinite، It Takes Two و بسیاری دیگر را در اختیار داشته باشید. سرویس ایکس باکس گیم پس قابلیت استفاده در کنسولهای ایکس باکس، رایانههای شخصی و همچنین استریم در موبایل یا دیگر دستگاههای هوشمند را در اختیار شما قرار داده و به عبارتی میتوان از این سرویس در هر مکانی که اینترنت وجود داشته باشد استفاده کرد. رئیس شرکت والو، تیم پشت پرده شبکه استیم، گیب نیوئل (Gabe Newell) نه تنها مخالف این طرح نبوده بلکه به نحوی از آن حمایت میکند.
طی روزهای اخیر وبسایت PC Gamer مصاحبهای با نیوئل ترتیب داد و طی این مصاحبه سوالاتی درباره علاقه نیوئل به رقابت در بازار خدمات اشتراکی مانند ایکس باکس گیم پس پرسیده شد. فرض کنید شبکه استیم اشتراکی با نام Steam Pass را در اختیار کاربران قرار دهد. البته پاسخ نیوئل، کارمند سابق شرکت مایکروسافت، یک «نه» قدرتمند بود. نیوئل در ادامه گفت:
من فکر نمیکنیم در حال حاضر نیازی به پایه ریزی چنین اشتراکی داشته باشیم، ولی بدون شک این سرویس گزینهای محبوب بین کاربران بوده و مطمئنا از همکاری با آنها و افزودن آن به استیم خوشحال میشویم.
حقیقت این است که سخنان نیوئل رنگ و روی ارائه سرویس گیم پس در استیم را حداقل در آینده نزدیک ندارند، با این حال هر دو شرکت موضوعاتی در این باره را بررسی کردهاند. نیوئل در ادامه گفت:
ما در این مرحله هستیم که اگر کاربر چیزی را میخواهد، باید در اختیارش قرار دهیم.
مایکروسافت چندی پیش اعلام کرد که هدف آنها جذب حداکثری کاربران به ایکس باکس گیم پس است. پیشرفت فوقالعاده آنها در خرید شرکتهای بزرگ چون بتزدا و اکتیویژن بلیزارد یکی از راههای رسیدن به این هدف بزرگ است. ارائه سرویس ایکس باکس گیم پس در پلتفرمهای رقیب میتواند دیگر مسیر رسیدن به این هدف برای مایکروسافت باشد.
اگر به خاطر داشته باشید، شرکت مایکروسافت و تیم ایکس باکس بازیهای خود را برای سالهای طولانی در فروشگاه اختصاصی خود عرضه میکرد، با این حال این رویه تغییر یافته و چند سالی است شاهد انتشار آنها در شبکه استیم نیز هستیم. مایکروسافت خود متوجه قدرت شبکه استیم، به خصوص پس از انتشار بازی سرویس محور Sea of Thieves شد. بازی Sea of Thieves پس از عرضه در شبکه استیم رشدی خیره کننده از نظر تعداد کاربر داشت که باعث شد مایکروسافت همکاری خود با استیم را بیش از پیش کند.
کنسول قابل حمل استیم دک که به تازگی عرضه شد، از لحاظ فنی قدرت استفاده از سرویس گیم پس را دارد. البته نباید غافل شد که سرویس ایکس باکس گیم پس قابلیت اجرا در سیستم عامل استیم دک که بر پایه لینوکس بوده را ندارد، با این حال میتوان با استفاده از ویندوز ۱۰ در کنار سیستم عامل اصلی استیم دک، سرویس گیم پس را در اختیار کاربران قرار داد. این نکته را در نظر بگیرید که ارائه گیم پس به این روش در حد ایده بوده و هیچ صحبتی در این باره نشده است.
بدون شک یکی از بزرگترین موانع برای ارائه ایکس باکس گیم پس در شبکه استیم، نحوه محاسبه سود میان دو شرکت است. در حال حاضر تمام سود به دست آمده از این سرویس در اختیار شرکت مایکروسافت قرار میگیرد و در سوی دیگر والو همیشه ۳۰ درصد سود تمام محتوای شبکه استیم را کسب میکند. به گفته وبسایت The Verge همین موضوع باعث شده شرکت الکترونیک آرتز تنها اشتراک پایه سرویس EA Play را در استیم ارائه داده و نسخه Pro آن مختص شبکه اوریجین است.
شاید بیش از هر چیز علاقه به همکاری شرکت والو برای ما تعجب برانگیز باشد. اگر کمی عمیق به سرویس ایکس باکس گیم پس نگاه کنیم، متوجه میشویم که پشتیبانی همیشه خوب مایکروسافت، در کنار قیمت مناسب سرویس و جیب پر پول برای سرمایه گذاریهای هنگفت در صنعت بازی سازی میتواند باعث کنار زدن یا حداقل بر هم زدن بازار بزرگانی چون پلی استیشن و نینتندو شود. استیم به نظر قصد دارد این رقابت را دست در دست با مایکروسافت و نه در برابر آنها پیش ببرد. نظر شما چیست؟ آیا شاهد همکاری مستقیم مایکروسافت و استیم در امر سرویسهای اشتراکی خواهیم بود؟ منتظر نظرات شما هستیم.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید