قسمت اول فیلم ونوم (Venom) که در سال ۲۰۱۸ میلادی اکران شد، سرآغازی بود بر دنیای مجزای سونی پیکچرز برای داستانهای کمیکمحور مارول. اما فیلم ونوم 2 چطور میتواند باعث ارتقای این اثر محبوب در پردهی سینماها شود؟
سال ۲۰۲۱ شاهد اضافه شدن موربیوس به این دنیا خواهیم بود. هرچند انتظار میرود که بهزودی یونیورس دیزنی و سونی به کمک یکی از جذابترین شخصیتهای کمیکهای مارول یعنی اسپایدرمن به یکدیگر متصل شوند؛ با این حال سونی یا باید خودش فکری به حال سطح فیلمهایش بکند یا بگذارد دیزنی کمی از چاشنیهای جذاب جان فاورو روی شخصیتهای مربوط به کتابهای کمیک که فیلمسازی دست روی آنان گذاشته، اضافه کند.
سونی به دنبال باقی ماندن در رقابت تنگاتنگ ساخت فیلمهای ابرقهرمانی دست بر شخصیتی گذاشت که حق آن در سهگانه اسپایدرمن سم ریمی ادا نشد. شخصیتی که سونی روی آن دست گذاشت، کسی نبود جز ونوم که یک انگل فرازمینی یا به اصطلاح سیمبیوت محسوب میشود و در جهان مارول افراد زیادی را به عنوان میزبان انتخاب کرده که در میان آنها ادی براک یکی از اصلیترین آنان است.
ونوم یکی از دشمنان معروف اسپایدرمن است و جایگاه ویژهای در کمیکها و داستانهای آن دارد. اما تصمیم سونی برای شروع فیلمسازی در مورد این کاراکتر منتهی به یک فیلم مستقل از جهان اسپایدرمن شد. ونوم در این فیلم مهمان ادی براک با بازیگری تام هاردی بود و یکی از همنوعانش، به عنوان دشمن شماره یک او معرفی شد که مدیرعامل شرکتی که تحقیق و سازگاری سمیبیوتها با انسان را گسترش میداد، به عنوان میزبان انتخاب کرد.
تنها یکی از معدود نکات مثبت فیلم اول ونوم، بازی بینظیر تام هاردی در نقش ادی براک و طنز موقعیت ونوم بود. پایانبندی فیلم هم به این صورت بود که ظاهرا ونوم کشته شده بود، اما دیدیم که هنوز داخل ادی زنده است و در آخر ادی با شخصیت Cletus Kasad با بازیگری وودی هارلسون ملاقات کرد که همانطور که از اسم قسمت دوم venom یعنی Let There Be Carnage پیداست، کسی نیست جز میزبان یک سیمبیوت دیگر به نام کارنیج که او نیز دشمن اسپایدرمن است اما دشمن ونوم نیز محسوب میشود. در ادامه با بررسی پیشنهادهایی که میتواند قسمت دوم فیلم ونوم را به اثر بهتری تبدیل میکند همراه شما خواهیم بود:
ونوم 2 باید خندهدارتر از قسمت اول باشد
شاید سوال پیش بیاید که چرا فیلمی مانند ونوم محتوای تیرهتری نداشته داشته باشد. در جواب باید بگویم که این سوالِ بیراهی نیست، اما دنیای سینمایی مارول با اضافه کردن چاشنی طنز به فیلمهای تک شخصیتی ابرقهرمانها موفقیت بسیار خوبی کسب کرده که اساسا تاثیری که روی مخاطب میگذارد شبیه زمانی است که مخاطب کمیک آن شخصیت را مطالعه میکند. اما چون یکی قبلا این کار را انجام داده و ما هم باید انجام دهیم به هیچ عنوان نباید در دستور کار سازندگان فیلم ونوم 2 قرار بگیرد.
نه طنز ددپول که بخش اعظمی از آن با شکستن دیوار چهارم و صحبت با مخاطب ایجاد میشود و نه طنزهایی از جنس Guardian of the Galaxy که هرکسی که رد میشود، تیکهی آبدار و خندهداری نثار دیگری میکند. طنزی که سازندگان قسمت جدید ونوم باید روی آن بیش از پیش مانور بدهند، رابطه انگلی-میزبانی ونوم و ادی براک و خلق بیشتر همان لحظههایی از فیلم است که وجودشان در قسمت اول نیز نقطه قوت آن بود، صحنههایی که ونوم با ادی وارد مشاجره و بحث میشدند و هر کدام سعی در اثبات خودشان داشتند.
ونوم 2 به یک ویلن بهتر نیاز دارد
بحث اصلی سر آن است که مگر در قسمت اول، ونوم با یک سیمبیوت شبیه خودش درگیر نشد؟ آیا این هوشمندانه است که مجددا با یک موجود مشابه خودش، تنها با طیف رنگی متفاوت در ونوم 2 هم مبارزه کند؟ ما اطلاعی از جزئیات داستانی قسمت دوم فیلم ونوم نداریم، اما با توجه به رویکرد پایان قسمت اول و نام قسمت جدید، میتوان حدس زد که داستان ونوم 2 حول شخصیت کلتوس کسدی و مهمان ویژهاش یعنی کارنیج که یک سیمبیوت مشابه ونوم است، میچرخد. از نظر من برای بهتر شدن قسمت بعدی حتما باید در مورد ویلن داستان، یک تجدید نظر صورت بگیرد؛ چرا که ونوم، دشمنان جذابتر و متفاوتتری میتواند داشته باشد که در عین حال به ریشههای کمیکی نیز وفادار باشد. یکی از بهترین پیشنهادها برای شخصیت مقابل ونوم، اسپایدرمن دوست داشتنی است. تقابلی که هم از جهت سینمایی و هم از جهت ریشههای کمیکی جذابیتهای خاص خودش را دارد.
ونوم 2 به فیلمبرداری بهتری نیاز دارد
یکی از نقاط ضعف قسمت اول فیلم ونوم، فیلمبرداری و جلوههای بعضا ضعیفی بود که به هیچ عنوان با محیط فیلم همگام از آب درنمیآمد. نبود شاتها و سکانسهایی که با زیبایی و وضوح ما را تسخیر کنند، حس میشد. طبق معمول اگر معیار ما فیلمهای MCU باشد، صحنههای این فیلمهای ابرقهرمانی از روشنایی خاصی برخوردار هستند؛ به صورتی که سوژه داخل قاب فیلمبردار مانند یک ورق از کمیک مشخص و واضح است. البته این بدان معنی نیست که فیلمبردار بعدی باید یک دو جین چراغ در سر صحنههای فیلمبرداری روشن کند، اما با تکنیکهای خاص که نیازمند یک فرد حرفهای است، میتوان چنین شاتهایی را خلق کرد.
البته لازم به ذکر است که فیلمبردار قسمت دوم ونوم کارنامهی درخشانی دارد و حتی او موفق به کسب جایزهی اسکار هم شده است.. رابرت ریچاردسون سابقهی همکاری با کوئنتین تارانتینو در فیلم روزی روزگاری در هالیوود و فیلم سینمایی هوگو ساخته مارتین اسکورسیسزی را در کارنامه خود دارد که امیدواریم این فیلمبردار قوی بتواند انتظارات ما را از این فیلم در زمینه تصویربرداری برآورده کند.
ونوم 2 برای ساخت سیمبیوت ونوم به موشن کپچر نیاز دارد
در ساخت قسمت اول به اندازه کافی از CGI استفاده شده بود تا بتوان گفت ساخت خود سمیبیوت ونوم با کمک جلوههای ویژه در سطح قابل قبولی بود. در مواردی هم چهرهی ونوم فاقد حس و ژست طبیعی میشد و این حس را به آدم القا میکرد که این یک موجود مصنوعی است و آن حیات مستقل از میزبان که در داخل صفحههای کمیک هم به وضوح روی چهره نیش از بناگوش در رفتهاش نقش بسته را نداشت. از این جهت استفاده از موشن کپچر برای ساخت فیلم ونوم 2 میتواند به شدت سطح این فیلم را بالا ببرد.
مخصوصا حالا که اندی سرکیس دوست داشتنی، سلطان موشن کپچر، کارگردانی این فیلم را برعهده گرفته، بیش از پیش میتوانیم امیدوار باشیم که با استفاده از موشن کپچر شاهد یک اثر بسیار با کیفیت باشیم. اگر به آثار اندی سرکیس مانند سیاره میمونها، سهگانه جدید جنگ ستارگان، هابیت و ارباب حلقهها نگاهی بیندازید، خودتان متوجه میشوید که چه شخصیت موفقی روی صندلی کارگردانی فیلم ونوم ۲ نشسته است.
ونوم 2 باید مشخص کند که به کمیکها وفادار خواهد بود یا در سطح یک اقتباس باقی میماند
بدون مقدمه باید گفت ونومِ بدون اسپایدرمن عملا مثل لوکی بدون ثور، یا ددپول بدون ولورین است. اگر قرار است قسمت دوم ونوم به اصالت ۳۰ سالهی این شخصیت عجیب، سیاه، رازآلود و چسبنده در کتابهای کمیک وفادار باشد، باید منتظر حضور اسپایدرمن در این مجموعه باشیم؛ میخواهد اسپایدرمن MCU باشد یا هر اسپایدرمن دیگری! چرا که لازمهی این مجموعه فیلمهای ونوم یک مرد عنکبوتی است.
اگر قرار باشد ونوم مسیر خودش را از اسپایدرمن، یکی از اصلیترین دشمنانش جدا کند، عملا راهی نمیماند تا از این خاستگاه با قدمت داستانهای کمیک ونوم، شخصیتهای دیگری را وارد این مجموعه کند. هرچند پر کردن جای اسپایدی در این مجموعه داستانی کاری بسیار سخت است، چرا که اساسا از هر طرفدار کمیک سوال شود که اسم اولین شخصیت کمیکی که بعد از شنیدن اسم ونوم به ذهنتان میآید چه شخصیتی است، اکثرا از اسپایدرمن نام خواهند برد. حدسهایی در مورد حضور اسپایدرمن MCU با بازیگری تام هالند در مقابل Venom سونی مطرح شده، اما باید دید در ادامه کمپانیهای بزرگ چه آشی برایمان خواهند پخت.
ضعف فیلمنامه، کوتاه کردن بیش از حد فیلم و حذف سکانسهای مخصوص بزرگسالان به هوای جلب مخاطب بیشتر و در نتجه سود بالاتر و هزینه کم و اقتصادی بستن این پروژه، همگی میتوانند آخرین تیر بر پیکرهی ونوم جدید سینما باشد و ما را از حضور بازیگر قدرتمندی مثل تام هاردی در این نقش تا همیشه محروم کند.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید