در تاریخ ۱۱ آوریل (۲۲ فروردین) سال جاری کمپانی چینی از دستگاه ویوو ایکس فولد رونمایی کرد. این گجت به دلیل مشخصات مناسب و قیمت معقول توانست توجه کاربران بسیاری را به خود جلب کند.
گوشی Vivo X Fold یک دستگاه تاشو است که وزنی معادل ۳۱۱ گرم دارد. این موضوع باعث شده کار کردن با این دستگاه با استفاده از یک دست کمی دشوار شود. نحوهی تا شدن این گجت همانند گلکسی زد فولد 3 شرکت سامسونگ است و به این دلیل به راحتی نمیتوان این گجت را در جیب قرار داد.
گوشی تاشو شرکت ویوو نیز به دلیل پشتیبانی از صفحه نمایش تاشو، هنگام تا شدن دو قسمت پنل روی یک دیگر قرار میگیرند و این موضوع باعث میشود که ضخامت دستگاه دو برابر شود. با توجه به این موضوع قرار دادن این گجت در جیب عملا غیر ممکن است. به همین دلیل کاربران از طراحی این دسته از گوشیهای هوشمند چندان راضی نیستند.
گوشی تاشو ویوو در حالت عادی دارای ضخامت ۶.۳ میلی متری است که این میزان ضخامت برای یک گوشی هوشمند در سال ۲۰۲۲ بسیار مناسب است، اما هنگام بسته شدن صفحه نمایش به دلیل قرار گرفتن دو پنل روی یکدیگر این ضخامت به ۱۴.۶ میلی متر میرسد.
به صورت کلی نمیتوان ایرادی به طراحی این دستگاه گرفت؛ زیرا این گجت دقیقا از طراحی گلکسی زد فولد شرکت سامسونگ الگو برداری کرده و بر این اساس گوشی جدید ویوو دارای مشکلاتی در بخش طراحی همانند Galaxy Z Fold 3 است.
صفحه نمایش ویوو ایکس فولد
این گجت دارای دو صفحه نمایش است که از آن برای نمایش محتوا استفاده میشود. نمایشگر اصلی این گجت به پنل Foldable LTPO AMOLED مجهز شده است. پنل LTPO به دستگاه این اجازه را میدهد که مصرف انرژی پایینتری داشته باشد و از نرخ تازه سازی متغیر بهره ببرد.
جالب است بدانید به لطف این پنل گوشی ویوو ایکس فولد به نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتزی و همچنین فناوری +HDR10 مجهز شده است. ناگفته نماند این صفحه نمایش دارای اندازه ۸.۰۳ اینچی است که به افراد اجازه مشاهده ویدیوهای با کیفیت بالا را میدهد.
این گوشی هوشمند نیز همانند دستگاه تاشو شرکت سامسونگ از نمایشگری بزرگ بهره میبرد و به لطف وجود حاشیههای باریک صفحه نمایش، این نمایشگر توانست ۸۸ درصد از پنل جلویی را به خود اختصاص دهد. وضوح تصویر یکی از بخشهای بسیار مهم صفحه نمایش است و ویوو برای جلب توجه کاربران تصمیم گرفت رزولوشن ۲۱۶۰ در ۱۹۱۶ پیکسل را برای این صفحه نمایش در نظر بگیرد.
وضوح تصویر بالا هنگام مشاهدهی محتواهای با کیفیت و همچنین اجرای بازیهای با گرافیک بالا بسیار کاربردی است. علاوه بر این موضوع افراد قادر هستند تا تصاویر را با تراکم پیکسلی ۳۶۰ پیکسل در هر اینچ مشاهده کنند. این تراکم پیکسلی برای یک گوشی تاشو پرچمدار چندان مناسب نیست؛ زیرا رقبای این دستگاه از تراکم پیکسلی بیش از ۵۰۰ پیکسل در هر اینچ استفاده میکنند.
با این وجود تراکم پیکسل ۳۶۰ پیکسل در هر اینچ میتواند رنگها را تا حد بسیار بالایی طبیعی نشان دهد. تمام این مشخصات مختص صفحه نمایش اول این دستگاه بود و اکنون نوبت به بررسی دومین نمایشگر این گوشی هوشمند رسیده است.
دومین صفحه نمایش که به اصطلاح نمایشگر Cover نامیده میشود به یک پنل تولید شده توسط AMOLED مجهز شده و این موضوع میتواند برای کاربران امیدوار کننده باشد. دیگر گجتها تاشو مثل Galaxy Z Flip 3 یا Huawei P50 Pocket چندان به صفحه نمایش دوم اهمیت ندادهاند و عملا آنها غیر قابل استفاده هستند.
در کنار این موضوع محافظ صفحه نمایش یکی از مقاومترین شیشههای شرکت گوریلا گلس است و به راحتی به این صفحه نمایش آسیب وارد نخواهد شد. اما متاسفانه محافظ نمایشگر اصلی این گجت پلاستیکی است که حتی با ناخن کاربر نیز به راحتی خط میافتد. علاوه بر این موضوع استفاده از قلم هوشمند میتواند برای این گجت نامناسب باشد؛ زیرا احتمال آسیب رسیدن به آن وجود دارد.
نمایشگر دوم ویوو ایکس فولد از نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتزی بهره میبرد و به همین دلیل استفاده کردن از این نمایشگر میتواند برای افراد لذت بخش باشد. در کنار این موضوع اندازهی صفحه نمایش معادل ۶.۵۳ اینچ است که این اندازهی نمایشگر معادل دیگر گجتهای موجود در بازار است. این موضوع باعث میشود که کاربران به خرید این گجت تشویق شوند؛ زیرا صفحه نمایش دوم اندازهی استانداردی دارد.
وضوح تصویر نمایشگر دوم معادل ۲۵۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل است که برای مشاهدهی محتواهای با کیفیت مناسب است. به صورت کلی میتوان تنها از این نمایشگر استفاده کرد و هنگام نیاز به صفحه نمایش بزرگتر به سراغ پنل ۸.۰۳ اینچی این گوشی هوشمند رفت.
نمایشگرهای این گجت هر دو برای استفاده بسیار مناسب هستند و تنها مشکل نمایشگر اصلی این گوشی هوشمند، وجود محافظ پلاستیکی است. حتی استفاده از فناوری UTG (گلس بسیار نازک) نیز نمیتواند باعث از بین رفتن مشکل آسیب پذیری صفحه نمایش شود. علاوه بر این موضوع وجود یک تا خوردگی در قسمت وسط صفحه نمایش میتواند برای کاربران آزار دهنده باشد، اما به دلیل اینکه تمام گوشیهای هوشمند تاشو دارای این مشکل هستند، چندان نمیتوان این دستگاه را یک گوشی تاشو بیکیفیت دانست.
سخت افزار پرچمدار تاشو ویوو
در حال حاضر قدرتمندترین تراشه تولید شده توسط کمپانی کوالکام Snapdragon 8 Gen 1 نامیده میشود. این پردازنده در لیست چیپستهای ۴ نانومتری قرار میگیرد و از قدرت سخت افزاری بسیار بالایی بهره میبرد.
با استفاده از این تراشه میتوان سنگینترین برنامههای ویرایش ویدیو و بازیهای با کیفیت بالا مثل COD: Mobile را به راحتی اجرا کرد. در کنار این پردازنده یک چیپست دیگر به نام Adreno 730 وجود دارد که از این تراشه برای پردازش بخش گرافیکی دستگاه استفاده میشود.
قدرت این پردازنده هنگام اجرای بازیهای با گرافیک بالا مشخص خواهد شد، بر این اساس میتوان گفت ویوو ایکس فولد یک گوشی تاشو پرچمدار است؛ زیرا دارای تمام مشخصههای یک گجت بالارده است. کمپانی ویوو این گجت را با دو گزینه برای انتخاب حافظه به بازار جهانی در تاریخ ۲۲ آوریل (۲ اردیبهشت) عرضه کرد.
گزینه اول به ۲۵۶ گیگابایت حافظهی داخلی مجهز شده و این میزان فضا توسط ۱۲ گیگابایت رم مدیریت میشود. علاوه بر این گزینه یک نسخهی دیگر نیز وجود دارد که از حافظه داخلی ۵۱۲ گیگابایتی استفاده میکند، اما ویوو در این نسخه رم را ارتقا نداده و این گزینه نیز از رم ۱۲ گیگابایتی پشتیبانی میکند.
یکی از مشکلات این گجت بهره نبردن از درگاه microSD است و بر این اساس کاربران باید هنگام خرید این گجت تاشو دقت کنند؛ زیرا امکان ارتقا حافظه وجود ندارد. تمام حافظههای استفاده شده در این گوشی هوشمند توسط سامسونگ طراحی شدهاند و از نوع UFS 3.1 هستند. این نوع حافظهها سرعت خواندن و انتقال داده بسیار بالایی دارند.
این موضوع کاملا طبیعی است که این گوشی تاشو با جدیدترین سیستم عامل عرضه شده یعنی اندروید 12 در اختیار کاربران قرار بگیرد. رابط کاربری این گوشی هوشمند نیز متعلق به کمپانی ویوو است که Origin OS Ocean نامیده میشود. این رابط کاربری چندان به اندازهی OneUI شرکت سامسونگ طرفدار ندارد، اما برای استفاده از گجت مناسب است.
دوربین گوشی ویوو ایکس فولد
در پنل پشتی این گوشی هوشمند یک نوار مستطیل شکل مشکلی رنگ قرار گرفته که تمام فناوریهای مربوط به دوربین در این قسمت قرار دارند. در نوار مشکلی یک ماژول دایرهای وجود دارد که در این ماژول چهار سنسور برای تصویر برداری در اختیار کاربران قرار گرفته است.
اولین دوربین دارای کیفیت ۵۰ مگاپیکسلی است که میتواند در حالت واید (عادی) تصویر برداری کند. با توجه به تصاویر به ثبت رسیده توسط این دوربین میتوان گفت جزئیات عکسها بسیار بالا هستند. دومین سنسور یک دوربین پریسکوپی تله فوتو است و میتواند با کیفیت ۸ مگاپیکسل و بزرگنمایی اپتیکال ۵ برابری تصویر برداری کند.
جالب است که بدانید یک سنسور تله فوتو دیگر وجود دارد که از بزرگنمایی اپتیکال ۲ برابری استفاده میکند و میتواند تصاویر را با کیفیت ۱۲ مگاپیکسلی به ثبت برساند. آخرین سنسور که برای تصویر برداری در اختیار کاربران قرار دارد به سنسور ۴۸ مگاپیکسلی مجهز شده است. این سنسور میتواند با جزئیات بالا در حالت اولترا واید با زاویه ۱۱۴ درجه تصویر برداری کند.
در کنار این سنسورها یک فلش LED دوگانه برای تصویر برداری در نور کم در اختیار افراد قرار گرفته است. به لطف دوربینهای با کیفیت بالا امکان تصویر برداری با کیفیت 8K و 4K وجود دارد. ناگفته نماند در کیفیتهای نام برده امکان فیلم برداری با نرخ فریم ۲۴ و ۶۰ فریم بر ثانیه وجود دارد.
در بالای نمایشگر یک بریدگی قرار گرفته که در آن یک سنسور ۱۶ مگاپیکسلی از نوع واید برای تصویر برداری در حالت سلفی در اختیار کاربران قرار دارد. این سنسور نیز میتواند تصاویر با جزئیات مناسبی را ثبت کند و با کیفیت ۱۰۸۰ پیکسل و نرخ فریم ۳۰ فریم ثانیه فیلم برداری کند.
این گوشی هوشمند به بلندگوهای دوگانه مجهز شده که این موضوع به معنی پشتیبانی از صدای استریو است. به لطف این بلندگوها هنگام فیلم برداری صدا به صورت استریو ضبط میشود و هنگام مشاهدهی ویدیو توسط کاربر نیز صدا به صورت استریو پخش خواهد شد، این موضوع باعث میشود همان حس هنگام فیلم برداری به کاربر منتقل شود.
متاسفانه این گجت نیز همانند بسیاری از گوشیهای هوشمند موجود در بازار از جک ۳.۵ میلی متری پشتیبانی نمیکند و برای اتصال هدفون به این دستگاه باید از تبدیل جک ۳.۵ میلی متری به درگاه USC-C استفاده شود. ناگفته نماند امکان اتصال هدفون به این گجت به صورت بیسیم از طریق بلوتوث وجود دارد.
درگاه شارژ این گوشی هوشمند از نوع USB-C است و این موضوع به کاربران این اجازه را میدهد که آنها با سرعت بسیار بالایی دستگاه خود را شارژ کنند و دادههای خود را انتقال دهند. لازم به ذکر است که افراد باید برای باز کردن قفل صفحهی این دستگاه از فناوری حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر استفاده کنند.
وجود چنین سنسوری در زیر صفحه نمایش به افراد این اجازه را میدهد که به راحتی قفل صفحه را باز کنند و همچنین حس مدرن بودن را تجربه کنند. در ادامه به بررسی مشخصات باتری و قیمت این گجت خواهیم پرداخت و پس از آن میتوان گفت که ارزش خرید این گجت چه قدر است.
باتری و قیمت
این دستگاه به یک باتری با ظرفیت ۴۶۰۰ میلی آمپر ساعت مجهز شده که یک باتری نسبتا مناسب محسوب میشود. اکثر تبلتهای موجود در بازار از باتریهایی با ظرفیت بیش از ۷۰۰۰ میلی آمپر ساعت استفاده میکنند.
به همین دلیل وجود یک باتری ۴۶۰۰ میلی آمپر ساعتی برای یک گوشی هوشمند ۸ اینچی چندان مناسب نیست. ناگفته نماند این گجت از دو صفحه نمایش بهره میبرد و به همین دلیل مصرف انرژی بالایی دارد. در جعبهی ویوو ایکس فولد یک آداپتور ۶۶ واتی قرار گرفته که میتواند در مدت زمان ۳۷ دقیقه کل ظرفیت باتری این دستگاه را پر کند.
در کنار این آداپتور با توان بالا، گوشی تاشو ویوو از فناوری شارژ بیسیم با توان ۵۰ وات نیز پشتیبانی میکند. این گجت به فناوری شارژ بیسیم معکوس نیز مجهز شده و افراد میتوانند دیگر گجتهای پشتیبانی کننده از فناوری شارژ بیسیم را با توان ۱۰ وات توسط این گوشی هوشمند شارژ کنند.
کمپانی ویوو این دستگاه را با دو گزینه برای انتخاب رنگ به بازار عرضه کرد که این دو گزینه شامل رنگهای مشکی و آبی میشود. اکنون کاربران قادر هستند با پرداخت ۱۳۰۰ یورو (۱۴۰۰ دلار) این گوشی هوشمند را خریداری کنند.
این دستگاه ارزش خرید بالایی دارد؛ زیرا به جدیدترین فناوریهای عرضه شده مجهز شده و نسبت به دیگر گجتهای موجود در بازار قیمت بسیار پایینتری دارد. برای مثال میتوان به گوشی ۱۸۰۰ دلاری شرکت سامسونگ اشاره کرد که از فناوریهای نه چندان جدیدی بهره میبرد. به صورت کلی خرید این دستگاه به علاقهمندان به گجتهای تاشو پیشنهاد میشود، شما میتوانید برای بار دیگر به صورت خلاصه در جدول زیر مشخصات این دستگاه را مشاهده کنید.
مشخصات | ویوو ایکس فولد |
---|---|
تاریخ عرضه | 22 آوریل (2 اردیبهشت) 2022 |
قیمت زمان عرضه | حدود 1400 دلار |
پنل صفحه نمایش اصلی | Foldable LTPO AMOLED |
اندازه و رزولوشن | 8.03 اینچ، 1916 در 2160 پیکسل |
پنل صفحه نمایش دوم | AMOLED |
اندازه و رزولوشن | 6.53 اینچ، 1080 در 2520 پیکسل |
تراشهها | Snapdragon 8 Gen 1 و Adreno 730 |
حافظه داخلی و رم | 256 و 512 گیگابایت حافظه داخلی، 12 گیگابایت رم |
دوربینها | 50 مگاپیکسل لنز واید، 48 مگاپیکسل لنز اولترا واید، 12 مگاپیکسل لنز تله فوتو، 8 مگاپیکسل لنز تله فوتو پریسکوپی |
دوربین سلفی | 16 مگاپیکسل لنز واید |
اسپیکر | استریو (دوگانه) |
باتری و شارژر | 4600 میلیآمپر ساعت، 66 وات |
رنگها | آبی، مشکی |
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید