موقع خرید گوشی به این نکات توجه کنید
هشدارهایی برای خرید گوشی
خرید گوشی موبایل شاید آنقدرها هم که به نظر میرسد کار ساده و راحتی نباشد به ویژه اینکه ایران یکی از کشورهایی است که اکثر شرکتهای بزرگ تولید کننده و فروشنده موبایل در اینجا نمایندگی ندارند بنابراین خرید گوشی را برای کاربران به پروسهای سخت تبدیل کرده است.
در این مقاله قصد داریم به مواردی اشاره کنیم که هنگام خرید گوشی به آنها توجه کنید تا دچار مشکل نشوید.
احتمالا یا برای خودتان یا یکی از اطرافیانتان پیش آمده که از خرید گوشی یا به دلیل قیمت بالای آن یا ترفندهایی که فروشنده زده تا گوشی را به شما بفروشد، دل خوشی نداشته باشید.
پیشتر یعنی تقریبا سه چهار سال پیش، وقتی برای خرید گوشی به مراکز خرید مراجعه میکردید، اول با ترفند پیشنهاد قیمت کمتر گوشی، شما را به داخل فروشگاه میکشاندند. بعد وقتی متقاعد به خرید گوشی با همان قیمت پیشنهادی میشدید با هشدارهایی از این جمله که اگر فلان برنامه روی گوشی نصب نشود، گوشی مشکلدار میشود و کار نمیکند یا حتما لازم است که گلس چند لایه روی صفحه نمایش قرار گیرد وگرنه خط و خش برمیدارد و پیکسلهای نمایشگر میسوزد و خلاصه در نهایت وقتی از فروشگاه خارج میشدید نه تنها گوشی را ارزانتر نخریده بودید بلکه چند صد هزار تومان هم پول برنامه، قاب و گلس پرداخت کرده بودید.
یا یکی از اتفاقاتی که بسیار شایع شده بود، اینکه خریدار پس از انتخاب گوشی و پرداخت هزینه و خرید، وقتی از فروشگاه خارج میشد و درب جعبه را باز میکرد، با یک دستگاه دست دوم روبهرو میشد و در نهایت نمیتوانست ثابت کند که این همان گوشی مورد نظرش نیست.
اینها همه داستانهایی بود که تا چند سال پیش موقع خرید برای بسیاری از کاربران پیش آمده بود. اما تصور نکنید که این قضایا تمام شده و دیگر فروشندهی بیانصافی سر راهتان قرار نمیگیرد؛ این روزها برخی از فروشندگان به ترفندهای دیگری برای فروش گوشی متوصل میشوند که در ادامه به آنها میپردازیم.
این روزها پروسه خرید گوشی در ایران به این شکل است که شما برای خرید به فروشگاههای مختلف سر میزنید و معمولا برای یک گوشی مشخص قیمتهای متفاوتی دریافت میکنید و در نهایت فروشگاهی را انتخاب میکنید که کمترین قیمت را به شما پیشنهاد داده اما تازه این اول راه است؛ قیمت کمتر را به شما پیشنهاد میدهند تا شما را به داخل فروشگاه بکشانند. بعد به دلیل اینکه فلان رنگ مورد نظر شما موجود نیست و باید از جای دیگری برایتان تهیه کنند کم کم قیمت را بالا میبرند.
بعد به بهانهی اینکه گوشی مورد نظرتان هم دو سیمکارته موجود دارد و هم تکسیمکارته، شما را مجاب میکنند که برای نسخهی دوسیمکارته هزینهی بیشتر از قیمت گوشی مورد نظرتان را بپردازید.
بهانهی بعدی در مورد کشور سازندهی گوشی است که اگر ساخت مثلا کره یا تایوان باشد ارزش بیشتری از گوشیهای ساخت چین دارد.
در موارد بعدی به میزان حافظهی داخلی گوشی اشاره میکنند که مثلا نسخهی ۱۲۸ گیگابایتی با رم ۴ گیگی قیمت بالاتری دارد از نسخهی ۶۴ گیگابایتی. در ادامه به سراغ امکان افزایش ظرفیت حافظه با کارت میکرواسدی میروند که این مورد هم قیمت بیشتری میطلبد و همچنان شاهد افزایش قیمت گوشی مورد نظرتان خواهید بود
یا در مورد گوشیهای شیائومی اصولا با این ترفند که رام چین با قیمت کمتر و رام گلوبال با قیمت بیشتر موجود است، تلاش میکنند تا گوشی را با قیمت بیشتری به شما بفروشند.
در نهایت که برای خرید مجاب شدید، قابهای مختلف را اصولا با قیمت بسیار بالاتر پیشنهاد میکنند.
پس از چند ساعت که از خرید گوشی گذشت تازه متوجه میشوید که چقدر هزینهی اضافی بابت یک گوشی پرداخت کردهاید؛ اما دیگر اتفاقی است که افتاده و امکان مرجوع کردن گوشی را ندارید.
بر این اساس توصیه تیم سرگرمی به شما این است که حتما قبل از خرید گوشی یا اصلا قبل از اینکه به مراکز خرید گوشی مراجعه کنید، در اینترنت گوشی مورد نظرتان را جستجو کنید و از همهی ویژگیهایی که گوشی مدنظرتان دارد آگاه شوید.
مثلا حتما بدانید که از گوشی مورد نظر شما در چه رنگهایی در بازار ایران موجود است، چند مدل حافظه و رم برای این گوشی ارایه شده است و آیا این گوشی مدل پرو یا مینی دارد آیا گوشی که انتخاب کردهاید امکان ارتقای حافظه با کارت میکرواسدی را دارد یا خیر.
این اطلاعات کمک میکند که فروشنده نتواند با ترفند شما را مجاب به پرداخت هزینهی بیشتر کند.
از سوی دیگر این روزها خرید از فروشگاههای آنلاین شاید گزینهی مناسبتری برای خرید گوشی باشد چرا که در صورتی که حتی گوشی که دریافت میکنید مطابق سفارش شما نباشد به راحتی میتوانید دستگاه را مرجوع کرده و نسخهی مورد نظرتان را تحویل بگیرید.
یکی دیگر از مواردی که این روزها ممکن است موجب بروز مشکلاتی برایتان شود رجیستری گوشی است؛ اگر به شکل حضوری به مراکز خرید گوشی مراجعه میکنید موقع خرید حتما از رجیستر شدن گوشی از طریق شمارهگیری کدهایی که روی جعبه درج شده، اطمینان حاصل کنید تا مشکلی برایتان بهوجود نیاید. این مورد بهویژه برای خریداران گوشیهای آیفون بسیار مهم است چرا که به دلیل ورود مسافری، برخی از این دستگاهها هنوز در سامانه همتا ثبت نشدهاند. بر این اساس اگر رجیستر نشده باشند بعد از یک ماه دستگاه از شبکهی خارج شده و امکان استفاده مجدد از آن وجود نخواهد داشت. بنابراین زمان خرید گوشیهای آيفون حتما از رجیستر و ثبت شدن به نام و شماره موبایل شما در شبکهی همتا اطمینان حاصل کنید.
در آخر باید بگوییم که روی صحبت ما در مورد همهی فروشندگان مراکز خرید گوشی نیست و قطعا بسیاری از فعالان بازار بسیار منصفانه فعالیت میکنند اما هستند فروشندگانی هم که در این میان از آب گلآلود ماهی میگیرند و بعضا موجبات نارضایتی مشتریان را فراهم میکنند.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید