نقد بازی وارزون موبایل – Warzone Mobile
1%
  • 10/10

نقد بازی وارزون موبایل – Warzone Mobile

شاهکاری که به فاجعه تبدیل شد!!

نقد بازی وارزون موبایل – Warzone Mobile ۱۲ ۰۷ فروردین ۱۴۰۳ بررسی بازی موبایل کپی لینک

وقتی صحبت از بازی‌‌های شوتر می‌شود، کمپانی اکتیویژن حرف زیادی برای گفتن دارد، اما متاسفانه این بار اوضاع کمی فرق می‌کند، چراکه بازگشتش به عرصه عناوین شوتر موبایل فاجعه‌بار بوده است. از سروصدا کردن رویداد بزرگ Day Zero گرفته تا خبرساز شدن مشکلات بی‌شمارش، قراره در این مطلب به نقد بازی وارزون موبایل بپردازیم.

یکی از بزرگترین کمپانی‌هایی که ساخت بازی‌های موبایل را جدی گرفته، سازنده فرانچایز به‌شدت محبوب کالاف دیوتی یعنی اکتیویژن بلیزارد است. این نام مطرح در دنیای بازی‌های کامپیوتری یک ‌بار در سال ۲۰۱۱ سعی کرده بود تا با بازی Call of Duty: Black Ops Zombies وارد دنیای بازی‌های شوتر موبایلی شود اما بنا به دلایلی نامعلوم، این پروژه اواسط توسعه با شکست مواجه و سپس به‌کلی کنسل شد. اکتیویژن که نمی‌خواست طرفداران را از دست بدهد، فرانچایز کالاف دیوتی را با عناوین متعددی گسترش داد تا اینکه در سال ۲۰۱۹، شرایط همکاری با استودیوی سازنده پابجی موبایل یعنی کمپانی تنسنت گیمز (Tencent Games) فراهم و بازی به‌شدت محبوب و موفق کالاف دیوتی موبایل متولد شد.

موفقیت کالاف دیوتی موبایل طی چند سال اخیر باعث شد تا اکتیویژن به سراغ دومین بازی موبایلی خود برود؛ بازی کالاف دیوتی وارزون موبایل که به‌تازگی برای سیستم عامل اندروید و iOS منتشر شده و برخلاف تصور همه، عرضه فاجعه‌باری داشته است. وارزون موبایل یک بازی اکشن شوتر است که به المان‌های بتل رویال پایبند است و سعی دارد آن حس و حال نسخه اصلی بازی وارزون را حالا روی گوشی‌های هوشمند به ارمغان بیاورد. در حالی که همه منتظر شاهکاری شبیه به نسخه اصلی بودند، اما وارزون موبایل (مخصوصا نسخه اندروید) با داشتن مشکلات بزرگی همچون پایین بودن گرافیک، افت فریم ریت، داغ شدن بیش از حد دستگاه، ارور GPU، عدم اتصال به سرورهای اکتیویژن و از همه بدتر، قرار گرفتن بازیکنان موبایل با بازیکنان کنسول (منظور کسانی هستند که از دسته کنسول‌های بازی استفاده می‌کنند) در یک لابی، رسما یکی از بدترین بازی‌های موبایل حال حاضر نام گرفته است.

قبل از اینکه نقد بازی وارزون موبایل را آغاز کنیم، لازم به ذکر است که تست بازی روی گوشی Xiaomi Redmi Note 13 انجام شده و علیرغم قدرت پردازش بالایی که دارد، همچنان ایرادات زیادی داشته است. البته نتیجه کلی گیم‌پلی این بازی و عملکردش بسته به مشخصات سخت‌ افزاری گوشی شما می‌تواند کاملا متفاوت باشد. صحبت از گیم‌پلی شد، باید اشاره کنیم که گیم‌پلی وارزون موبایل بسیار شبیه به نسخه اصلی است اما با برخی تغییرات جزئی. برای مثال در نسخه موبایل حداکثر افراد حاضر در لابی‌ بتل رویال ۱۲۰ نفر هستند، در حالی که این عدد در نسخه اصلی ۱۵۰ نفر است. درست مثل کالاف دیوتی موبایل، هدف بازی زنده ماندن است، اما با این تفاوت که بعد از کشته شدن مستقیما به گولاگ منتقل می‌شوید، جایی که باید برای بدست آوردن فرصت دوباره بجنگید و از خود دفاع کنید.

اکتیویژن عاشق آموزش‌های اجباری است

چرا نقد بازی وارزون موبایل را با آموزش‌های اجباری توسعه‌دهندگان آغاز می‌کنیم؟ چون به محض ورود به بازی، مجبورید سه مرحله آموزشی جداگانه را پشت سر بگذارید. جالب اینجاست که توسعه‌دهندگان در این قسمت نیز بد عمل کردند، چراکه مراحل آموزشی به‌جای معرفی کردن مکانیک‌های اصلی گیم‌پلی، المان‌های بتل رویال، اسلحه‌ها یا هر چیز مهم دیگری، نحوه راه رفتن و شلیک کردن را آموزش می‌دهند. این اقدام عجیب اکتیویژن نه‌تنها دقایق ابتدایی بازی وارزون موبایل را به‌شدت خسته‌کننده می‌کند، بلکه اولین تجربه شما از بتل رویال را خراب می‌کند، زیرا شما بدون دیدن آموزش‌های لازم علیه حریفانی قرار می‌گیرید که سال‌ها وارزون بازی کردند و حتی از دسته‌های بازی استفاده می‌کنند.

واقعا جای تعجب دارد که چطور اکتیویژن با ایده پشتیبانی کردن از دسته‌های بازی و همچنین قرار گرفتن پلیرهای موبایل باید با پلیرهای کنسول در یک لابی ایده هشومندانه‌ای است. بدتر از همه این است که علیرغم نشان دادن چراغ سبز به چنین ایده‌های روشن و هوشمندانه‌ای، توسعه‌دهندگان همچنان در آموزش‌های اجباری روی مسائل پیش پا افتاده مثل راه رفتن، شلیک کردن و هدف گرفتن تمرکز کردند.

به‌لطف مشکلات کوچک و بزرگ نسخه اندروید، گیم‌پلی بازی رسما حکم رد شدن از هفت خان رستم را دارد

از آموزش‌های اجباری بیهوده که بگذریم، می‌رسیم به اصل مطلب یعنی گیم‌پلی. شاید فکر ‌کنید که توسعه‌دهندگان حین بهینه‌سازی، دستگا‌ه‌های رده پایین را نیز در نظر گرفته‌اند، زیرا هدف اصلی آوردن وارزون به موبایل، فراهم کردن فرصت تجربه بازی برای کسانی است که توان خرید کنسول‌های بازی یا رایانه‌های شخصی گران قیمت را ندارند. اما متاسفانه حقیقت ماجرا چیز دیگری است، زیرا طبق نقدهای فروشگاه گوگل پلی و وب‌سایت ردیت، بازی وارزون موبایل تنها روی دستگاه‌های قدرتمند و گران قیمت عملکرد قابل قبولی دارد. جدا از این مورد، گیم‌پلی بازی به‌خاطر مشکلات کوچک و بزرگ بی‌شماری همچون پایین بودن گرافیک، افت فریم ریت و بالا بودن میزان لگ، داغ شدن بیش از حد دستگاه، مواجه شدن با ارور GPU و عدم اتصال به سرورهای اکتیویژن اصلا جذاب نیست و به پایان رساندن یک مچ بتل رویال ساده، رسما حکم رد شدن از هفت خان رستم را دارد.

شاید یکی از دلایل بد بودن گیم پلی در مقایسه با کالاف دیوتی موبایل که یکی از بهترین عناوین شوتر محسوب می‌شود، استفاده از موتور IW 9.0 (همان موتوری که برای توسعه نسخه کنسول و پیسی وارزون استفاده شده) به‌جای Unity یا هر موتور سازگار با موبایل دیگری است. این موضوع نه‌تنها عملکرد افتضاح گیم‌پلی وارزون موبایل را توضیح می‌دهد، بلکه به‌خوبی ثابت می‌کند که عرضه وارزون برای موبایل چقدر ایده ناشیانه‌ای بوده است.

شباهت محیط و گیم‌پلی به نسخه اصلی وارزون

همانطور که انتظار داشتیم، بازی وارزون موبایل آمده تا درست مانند نسخه‌ کنسول و پیسی، یک تجربه‌ اکشن پرسرعت را از رویداد‌های بتل رویال ارائه کند. در واقع یکی از نقاط قوت وارزون موبایل که توسعه‌دهندگان حسابی بر آن تاکید داشتند، شباهت انکار ناپذیرش با نسخه‌ اصلی است. یکی از این شباهت‌های مهم، جریان داشتن بازی در محیط‌های سرپوشیده مانند ساختمان‌ها و آسمان خراش‌ها است. از همین‌رو سازندگان وقت بیشتری را صرف طراحی محیط‌های داخلی کرده‌ و مکان‌های وسیعی را در دسترس بازیکنان قرار داده‌اند. همچنین بازی وارزون موبایل از همان سلاح‌های آشنای فرانچایز کالاف ‌دیوتی برخوردار است و سعی می‌کند تا از لحاظ گان ‌پلی هم تجربه‌ نزدیکی را نسبت به نسخه اصلی ارائه کند.

درحال حاضر دو نقشه‌ اصلی Verdansk با ۱۲۰ بازیکن و Rebirth با ۴۸ بازیکن در دسترس است. همانطور که‌ توسعه‌دهندگان وعده داده بودند، تمام بازیکنانی که در روند بازی حضور دارند، گیمر‌های واقعی هستند و برخلاف کالاف دیوتی موبایل خبری از بات نیست. بخش مولتی‌ پلیر‌ هم مود‌های هیجان انگیزی از جمله Team Deathmatch ،Hardpoint ،Domination و چند حالت‌ دیگر را دارد که تقریبا برای همه آشنا است. همچنین مپ‌هایی که فعلا برای بخش مولتی پلیر در نظر گرفته شده‌اند شامل Shipment ،Hotel ،El Asilo ،Scrapyard و Shoot House می‌شوند اما به احتمال زیاد در آینده‌ نزدیک، تعداد مپ‌،‌ مود‌های بخش مولتی پلیر و حتی حالت‌های بتل رویال افزایش پیدا خواهند کرد.

طبق معمول اکتیویژن برای کیف پول شما چشم دوخته است

در آخر می‌رسیم به پرداخت‌های درون برنامه‌ای که کابوس بازیکنان و رویای شیرین اکتیویژن است. درست مثل کالاف دیوتی موبایل، سی پی (COD Points) به‌عنوان واحد پولی پریمیوم، نقش پررنگی در بازی وارزون موبایل دارد و برای خرید آفر‌هایی مثل بتل پس، باندل‌ و اسکین‌های پریمیوم استفاده می‌شود. صحبت از بتل پس شد، باید با کمال تاسف اشاره کنم که قیمت بتل پس نسبت به کالاف دیوتی موبایل گران‌تر است اما خوشبختانه همچنان از سیاست برگرداندن سی پی پس از باز کردن آخرین سطح بتل پس در وارزون موبایل حضور دارد. البته هنوز آیتم‌های رایگانی برای بدست آوردن وجود دارد که بهترینش تا اینجای کار سه اسکین گوست است که یکی برای پیش ثبت نام بازی است و دو اسکین دیگر بخشی از جوایز اصلی رویداد بزرگ Day Zero.

کلام آخر…

در کل، اولین تجربه بازی وارزون موبایل اصلا لذت بخش نبوده است. فریم ریت ثبات ندارد، سیستم مچ میکینگ مشکل دارد، سایه پرداخت‌های درون برنامه‌ای بیش از پیش روی بازیکنان افتاده، گیم‌پلی بازی مخصوصا نسخه اندروید مشکلات کوچک و بزرگ بی‌شماری دارد و از همه مهمتر برخلاف انتظار طرفداران فرانچایز، بهینه نیست و حتی روی قدرتمندترین دستگاه‌ها نیز عملکرد مطلوبی ندارد. به نظر من وارزون موبایل هنوز خیلی کار دارد و حداقل پنج سال زودتر عرضه شده است. شاید اگر به‌خاطر نام اکتیویژن نبود، وارزون موبایل به یک بازی بتل رویال فراموش شدنی تبدیل می‌شد. در آخر پیشنهاد می‌کنم که اگر بازی را نصب نکرده‌اید، دست نگه دارید تا توسعه‌دهندگان تمامی ایرادات و مشکلات موجود را برطرف کند درست مثل اتفاقی که برای سایبرپانک افتاد. روز اول عرضه یکی از بدترین بازی‌های تاریخ نام گرفته بود اما بعد از گذشت سه سال، به همان بازی تبدیل شد که همه انتظارش را داشتند.

نظر شما درباره بازی وارزون موبایل چیست؟ آیا از تجربه خود راضی بودید؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و سوالات خود را در بخش کامنت مطرح کنید.


4 بد
بازی وارزون موبایل جدیدترین اثر کمپانی اکتیویژن است که فریم ریت ثابتی ندارد، سیستم مچ میکینگ مشکل دارد، سایه پرداخت‌های درون برنامه‌ای بیش از پیش روی بازیکنان افتاده، گیم‌پلی بازی مخصوصا نسخه اندروید مشکلات کوچک و بزرگ بی‌شماری دارد و از همه مهمتر برخلاف انتظار طرفداران فرانچایز، بهینه نیست و حتی روی قدرتمندترین دستگاه‌ها نیز عملکرد مطلوبی ندارد.
  • شباهت محیط و گیم‌پلی با نسخه اصلی وارزون
  • داشتن مودهای مولتی پلیر مختلف
  • وسیع‌تر بودن مپ بتل رویال نسبت به کالاف دیوتی موبایل
  • سیستم ارتقا اسلحه
  • پایین بودن گرافیک حتی در دستگاه‌های قوی و جدید
  • افت فریم ریت و بالا بودن میزان لگ
  • داغ شدن بیش از حد دستگاه
  • مواجه شدن با ارور GPU
  • عدم اتصال به سرورهای اکتیویژن
  • تمرکز مراحل آموزشی روی موارد بی‌اهمیت
  • قرار گرفتن بازیکنان موبایل با بازیکنان کنسول در یک لابی
  • نقش پررنگ پرداخت‌های درون برنامه‌ای
  • افزایش قیمت بتل پس
  • بهینه نبودن نسخه اندروید بازی

مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

12 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments