گوشی ضد آب

تفاوت گوشی ضد آب با دستگاه مقاوم در برابر آب چیست؟

از کدام گجت‌ها می‌توان در زیر آب استفاده کرد؟

1%
  • 0/10
تفاوت گوشی ضد آب با دستگاه مقاوم در برابر آب چیست؟ ۰ ۲۱ آذر ۱۴۰۰ مقالات فناوری کپی لینک

امروزه اکثر گجت‌های موجود در بازار به عنوان یک دستگاه ضد آب معرفی می‌شوند، اما کاربران به این موضوع دقت نمی‌کنند که دستگاه خریداری شده در برابر پاشش قطرات آب مقاوم بوده یا می‌توان در عمق بیش از یک متری از آن استفاده کرد. به همین دلیل در ادامه به بررسی تفاوت میان گوشی ضد آب با دستگاه مقاوم در برابر آب می‌پردازیم.

از گذشته تا به امروز دستگاه‌های زیادی تولید و به بازار عرضه شده‌اند و همگی دارای یک نقطه ضعف بزرگ هستند و این نقطه ضعف آب است. اگر گوشی‌های هوشمند که در برابر آب مقاومت ندارند در معرض قطرات آب یا مایع دیگری قرار بگیرند به احتمال بسیار زیادی قطعات اصلی دستگاه همانند تراشه، اسپیکر، باتری و… آسیب خواهند دید.

همانطور که در بالا اشاره کردیم کاربران باید تفاوت میان گوشی ضد آب را با دستگاه مقاوم در برابر پاشش قطرات آب بدانید، در ادامه به بررسی کامل این تفاوت‌ها می‌پردازیم.

تفاوت گوشی ضد آب با دستگاه مقاوم در برابر آب

اگر بخواهیم به زبان ساده یک گوشی ضد آب را مورد بررسی قرار دهیم می‌توانیم بگوییم که این دسته از گجت‌ها در برابر نفوذ آب کاملا مقاوم هستند و به هیچ وجه امکان نفوذ آب به داخل این گوشی‌ها وجود ندارد. اما در بعضی از شرایط، موارد خاص باعث خواهند شد که مایعات مختلف وارد این دسته از گوشی‌های هوشمند شوند.

کمپانی‌های مختلف تولید کننده گوشی هوشمند در اکثر مواقع برای افزایش فروش محصولات خود، دستگاه‌های تولید شده را در دسته گجت‌های ضد آب قرار می‌دهند و این در حالی است که گوشی‌های تولید شده تنها در برابر پاشش قطرات آب مقاوم هستند.

در بالا به این موضوع اشاره کردیم که تعدادی از گوشی‌های هوشمند کاملا در برابر نفوذ آب مقاوم هستند و جالب است بدانید در بعضی از مواقع به دلیل شرایطی که گجت در آن قرار گرفته نفوذ ناپذیری دستگاه از بین می‌رود. هنگام خرید گوشی هوشمند شما می‌توانید اطلاعات مختلفی از بخش‌های گجت مورد نظر خود را در وب سایت‌های متفاوت پیدا کنید.

در اکثر وب سایت‌ها یک جدول یا یک متن به صورت خلاصه در مورد طراحی گجت قرار گرفته که اطلاعاتی از میزان ضد آب بودن دستگاه به شما می‌دهند. می‌توانیم برای مثال به وب سایت Gsmarena اشاره کنیم که اطلاعات مفیدی به صورت خلاصه در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

در این وب سایت اطلاعاتی از گوشی iPhone 13 Pro Max وجود دارد که اگر به بخش طراحی آن دقت کنید متوجه می‌شوید که این دستگاه به مدت زمان ۳۰ دقیقه می‌تواند در عمق ۶ متری آب دوام بیاورد. این موضوع بدان معنی است که دستگاه مورد نظر به صورت کامل ضد آب بوده و اگر بیش از ۳۰ دقیقه در عمق ۶ متری آب قرار نگیرد، به هیچ وجه آب وارد این گجت نخواهد شد.

ناگفته نماند که نباید گجت مورد نظر در عمقی بیشتر از ۶ متری آب قرار بگیرد؛ زیرا هرچه عمق آب بیشتر شود فشار آب نیز بیشتر خواهد شد. دلیل این موضوع این است که دستگاه مورد نظر طوری طراحی شده که تنها می‌تواند فشار عمق ۶ متری آب را تحمل کند و اگر این فشار بیشتر شود، دستگاه دیگر قادر نخواهد بود که در این عمق جلوی نفوذ آب به داخل گجت را بگیرد.

لازم به ذکر است که ما در این بخش گوشی iPhone 13 Pro Max را مورد بررسی قرار دادیم و در صورتی که نیاز داشتید برای تصویر برداری دستگاه خود را به داخل آب ببرید، حتما از ضد آب بودن گوشی هوشمند خود اطمینان حاصل کنید. اکنون پرچمداران کمپانی‌های دیگری وجود دارند که تنها می‌توانند در عمق ۱.۵ متری آب به مدت زمان ۳۰ دقیقه دوام بیاورند و برای مثال می‌توان به گوشی Galaxy S21 Ultra اشاره کرد.

علاوه بر این موضوع یکی دیگر از مواردی که می‌تواند باعث از بین رفتن قطعات داخلی گوشی ضد آب شود تعمیر دستگاه است. این موضوع کامل بدیهی است که برای تعمیر سخت افزار داخلی گجت، باید دستگاه باز شود. در رابطه با این موضوع می‌توان به تعویض باتری اشاره کرد، باتری گجت یک قطعه کاملا مصرفی است که باید پس از گذشت مدت زمان طولانی تعویض شود.

برای تعویض این قطعه حتما باید دستگاه مورد نظر باز شود و این باز شدن گجت باعث از بین رفتن محافظ‌هایی می‌شود که به صورت چسب بین صفحه نمایش و بدنه دستگاه قرار گرفته‌اند. از بین رفتن این محافظ‌ها بدان معنی است که دیگر گجت در برابر نفوذ آب مقاوم نبوده و تنها می‌تواند در برابر پاشش قطرات آب مقاوم باشد.

همانطور که متوجه شده‌اید گوشی ضد آب قادر است مدت زمانی در داخل آب دوام بیاورد، اما گجتی که در برابر آب مقاوم باشد تنها جلوی نفوذ قطرات آب باران را می‌گیرد. به علاوه می‌توان با دست خیس نیز با این دسته از گجت‌های مقاوم در برابر آب کار کرد؛ زیرا قطرات آب نمی‌توانند فشاری ایجاد کنند و به داخل گجت نفوذ کنند.

نکته جالب توجه این است که گواهینامه‌های مختلفی وجود دارند که بر اساس آن‌ها می‌توان گفت که گجت مورد نظر در برابر پاشش قطرات آب مقاوم است یا اینکه می‌توان گوشی هوشمند را به زیر آب برد. همچنین گواهینامه یک گوشی ضد آب با گجت پوشیدنی ضد آب نیز متفاوت بوده و در ادامه به بررسی این تفاوت‌ها خواهیم پرداخت.

گواهینامه (مقاومت) ATM

این نوع گواهینامه مخصوص گجت‌های پوشیدنی بوده و ATM به معنی Atmosphere (اتمسفر) است. یک اتمسفر با فشاری که روی یک جسم هنگام قرار گرفتن روی سطح آب (یا دریا) قرار می‌گیرد برابر بوده و هر ده متر که عمق آب افزایش پیدا می‌کند این فشار نیز بیشتر می‌شود.

امروزه اکثر ساعت‌های هوشمند و دستبندهای سلامت از گواهینامه ATM برای جلوگیری از نفوذ آب به داخل گجت پشتیبانی می‌کنند. با توجه به توضیح بالا می‌توان گفت که اگر گجت پوشیدنی از گواهینامه پنج ATM برخوردار باشد، استفاده از این گجت در استخرها امکان پذیر است. ناگفته نماند که این دسته از گجت‌های هوشمند در برابر بارش باران نیز مقاوم خواهند بود.

تست‌هایی که روی این دستگاه‌ها انجام می‌شوند بسته به نوع طراحی آن‌ها است. بر اساس اطلاعات منتشر شده در رابطه با این موضوع ابتدا گجت در داخل آب قرار می‌گیرد و پس از گذشت مدت زمانی آن را به عمق بیشتری می‌فرستند. پس از گذشت مدت زمانی دستگاه را از آب خارج می‌کنند و به بررسی آن می‌پردازند.

سپس گجت قرار گرفته در عمق آب را باز می‌کنند و بسته به میزان آسیبی که به دستگاه وارد شده یک عدد به عنوان امتیاز به گجت مورد نظر داده می‌شود. این امتیاز در کنار گواهینامه ATM قرار می‌گیرد و با توجه به آن می‌توان گفت که دستگاه تا در چه عمقی قادر است که مانع نفوذ آب به داخل شود.

گواهینامه IP

گوشی‌های ضد آب دارای تست‌های بیشتری هستند که بر اساس نتایج آن‌ها به صورت دقیق‌تر می‌توان میزان ضد آب بودن دستگاه را اندازه گیری کرد. گوشی‌های ضد آب دارای گواهینامه IP هستند که در کنار این گواهینامه دو عدد دیگر قرار می‌گیرد.

می‌توان برای درک بیشتر این موضوع به گواهینامه IP68 گوشی آیفون 12 اشاره کرد. عدد ۶ که در کنار این گواهینامه قرار گرفته به معنی مقاوم بودن گوشی هوشمند در برابر نفوذ گرد غبار است. در حال حاضر عدد ۶ بسیار مناسب بوده و به معنی حداکثر مقاومت دستگاه در برابر ورود گرد و غبار به داخل دستگاه است.

عدد دوم که در کنار گواهینامه قرار گرفته به معنی میزان مقاومت گجت در نفوذ مایعات است. بیشترین عددی که برای این قسمت در نظر گرفته شده عدد ۹ بوده، اما اکثر گجت‌های موجود در بازار از عدد ۸ پشتیبانی می‌کنند که عدد بسیار خوبی محسوب می‌شود.

در بعضی از موارد در کنار این گواهینامه حرف X نیز دیده می‌شود که دلیل آن این است که دستگاه مورد نظر از گواهینامه IP پشتیبانی می‌کند، اما آزمایش یا تست خاصی روی گجت صورت نگرفته است. تعدادی از دستگاه‌های موجود در بازار از دو گواهینامه IP پشتیبانی می‌کنند و دلیل این موضوع این است که اگر دستگاهی از گواهینامه IP68 برخوردار باشد، بدان معنی نیست که گواهینامه IP67 در این گجت آزمایش شده باشد.

به همین دلیل است که در بعضی از گجت‌ها دو گواهینامه آزمایش می‌شوند و در بخش طراحی IP68 و IP67 نیز مشاهده خواهند شد. همانطور که متوجه شده‌اید باید قبل از اینکه دستگاه خود را در داخل آب قرار دهید، حتما به گواهینامه گجت و میزان نفوذ ناپذیری آن دقت کنید؛ زیرا در صورت وارد شدن آب به داخل گوشی قطعات بسیار زیادی آسیب خواهند دید.



نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments