ثابت کنید اشتباه میکنیم؛ 7 سال آپدیت نرمافزاری سامسونگ بیفایده است!
چرا 7 سال وقتی گوشی کمتر از 5 سال فرسوده میشود؟
با توجه به افزایش چشمگیر سرعت فناوری، به نظر میرسد 7 سال آپدیت نرمافزاری گوشیها کار کاملا بیهودهای است.
سامسونگ با معرفی گوشیهای سری گلکسی S24 اعلام کرده که میخواهد به مدت 7 سال از گوشیهای خود از لحاظ نرمافزاری پشتیبانی کند. این اتفاق بیسابقه در دنیای فناوری کاری کرده تمام شرکتها مسألهی آپدیت نرمافزاری را جدی بگیرند. البته فعلا فقط گوگل و سامسونگ هستند که تا این اندازه از جدیدترین گوشیهای خود پشتیبانی میکنند. حتی اپل هم که تا پیش از این، در ردهی نخست از لحاظ مدت زمان آپدیت نرمافزاری قرار داشت، اکنون بازی را به دو رقیب کرهای و آمریکاییاش باخته است.
چرا آپدیت نرمافزاری 7 ساله سامسونگ و گوگل خیلی منطقی نیست؟
این تصمیم ممکن است منطقی به نظر نرسد زیرا تکنولوژی و نیازهای کاربران در طول زمان تغییر میکنند. با گذشت زمان، نرمافزارهای جدید عرضه میشوند و تکنولوژیهای جدید توسعه پیدا میکنند که ممکن است سازگاری کامل با دستگاههای قدیمی را دشوار کنند. به عنوان مثال، نرمافزارهای جدید ممکن است نیازمند پردازش قویتر و منابع بیشتر باشند که در دستگاههای قدیمی شاید موجب کاهش کارایی و عملکرد شود.
میگوییم شاید اما قطعا در آینده چنین مشکلاتی گریبانگیر کاربران میشود. خود سامسونگ بعد از رونمایی از سری S24 قصد نداشت امکانات هوش مصنوعی آن را برای نسلهای گذشته عرضه کند. مگر قدرت سختافزاری سری S21 چقدر بعد از سه سال کاهش پیدا کرده که کیفیت لازم را ندارند؟ پس سری S24 چطور میخواهند تا 7 سال دوام بیاورند و امکانات نرمافزاری جدید را بدون مشکل دریافت کنند؟ آن هم در شرایطی که تعمیر آنها به سادگی صورت نمیگیرد.
سرعت بالای فناوری و قدیمی شدن سختافزار
علاوه بر این، تکنولوژی و استانداردهای امنیتی نیز به سرعت تغییر میکنند. با گذشت زمان، شناسایی رخنههای امنیتی جدید و ارائه بهروزرسانیهای امنیتی برای دستگاهها به امری ضروری تبدیل میشود. از این رو، ادامهی پشتیبانی برای مدت زمان طولانی برای دستگاههای قدیمی خیلی منطقی نیست چون این گوشیها ممکن است از لحاظ سختافزاری، برای دریافت آپدیتهای مختلف، محدودیت داشته باشند.
همچنین، این اقدام ممکن است برای کسب و کارها هزینهبر و دشوار باشد. توسعهدهندگان نرمافزار نیاز به تخصیص منابع برای ارائهی بهروزرسانیهای نرمافزاری و پشتیبانی از نسخههای قدیمی دارند که ممکن است به نظر آنها منطقی نباشد. به خصوص وقتی که فناوریهای جدید و نرمافزارهای بهروز در حال توسعه هستند و مردم به دنبال نوآوری میروند.
این کار برای خود سامسونگ هم هزینهی زیادی در پی خواهد داشت. شرکت کرهای باید به مدت 7 سال از منابع انسانی خود استفاده کند تا بتواند آپدیتهای مختلف را برای گوشیهایش عرضه کند. این در حالی است که بسیاری از کاربران بعد از گذشت سه الی چهار سال گوشی را تغییر میدهند. پس چه فایدهای دارد برای عدهی محدودی از کاربران، 3 الی 4 سال وقت تلف شود در صورتی که میتوان کارهای بهتری انجام داد؟
وانپلاس مخالف آپدیت نرمافزاری طولانی سامسونگ و گوگل است
در بین شرکتهای فعال در زمینهی تولید گوشیهای هوشمند، فعلا وانپلاس تنها شرکتی است که به صورت علنی با قضیهی آپدیت نرمافزاری طولانی مدت مخالفت کرده است. این شرکت باور دارد آپدیت نرمافزاری بیشتر از 5 سال بیفایده بوده و فقط هدر دادن منابع را در پی دارد.
خود وانپلاس که چنین باوری دارد، یکی از شرکتهایی است که در زمینهی آپدیت نرمافزاری عملکرد درخشانی ندارد. با این حال در این رابطه اظهار نظر کرده و به نوعی سامسونگ، گوگل و شرکتهایی مثل آنها را نقد کرده است. اما فکر میکنید هدف سامسونگ از این کار چه بوده است؟ از اینکه 7 سال میخواهد سری گلکسی S24 و گوشیهای پرچمدار بعد از آنها را به اندروید جدید آپدیت کند؟
مصاحبهی GSMArena با نائب رئيس سامسونگ
وبسایت GSMArena تصمیم گرفته برای درک بهتر و درستتر این اقدام عجیب سامسونگ، با خود شرکت تماس بگیرد. در نتیجه موفق شد با نائب رئیس این شرکت یعنی نیکولاس پورتر گفت و گویی داشته باشد. تیم مصاحبهکننده از نیکولاس پورتر پرسیدند که چرا سامسونگ تصمیم گرفته به مدت 7 سال گوشیهایش را به نرمافزار جدید آپدیت کند. آنها معتقدند این میزان آپدیت صرفا جنبهی تبلیغاتی دارد تا اینکه کاربردی باشد.
تجزیه و تحلیل بازخورد کاربران نشان داده که اگر آپدیت نرمافزاری طولانیتر شود، ارزش گوشیها هم در طول زمان حفظ خواهد شد. دقیقا این چیزی است که در گوشیهای اپل هم شاهد بودیم. زمانی که تمام شرکتهای اندرویدی از جمله خود سامسونگ اعتقاد زیادی به آپدیت نرمافزاری نداشتند، اپل دست کم 3 تا 5 سال از گوشیهایش پشتیبانی میکرد.
این کار اپل چنین باوری را در ذهن کاربران به وجود آورد که گوشیهای این شرکت اصلا در طول زمان فرسوده یا کند نمیشوند. در نتیجه آنقدر قدرتمند هستند که آپدیت دریافت کنند. اپل هم هر سال با بهینه کردن نرمافزارها و کاهش قابلیتهای مختلف آنها، یک نسخهی سبک را برای هر گوشی عرضه میکرد تا این باور مردم، محکمتر شود. حالا ارزش گوشیهای اپل بعد از دو یا سه سال عملا حفظ میشود اما چه بلایی بر سر گوشیهای اندرویدی میآید؟
سامسونگ با مطالعات خود به این نتیجه رسیده است که اخیراً مردم به مدت بیشتری گوشیهایشان را نگه میدارند و منطقی است که تولیدکنندگان پشتیبانی نرمافزاری را گسترش دهند. سامسونگ اعتقاد دارد که حتی اگر برخی از افراد به پشتیبانی اضافی اهمیت ندهند، همچنان از افزایش امنیت پیوسته گوشیهایشان سالها بهرهمند خواهند شد و در نهایت تجربه کاربری بهتری خواهند داشت.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید