امسال بیش از ۱۰۶ میلیون نفر در سراسر جهان دارای ارزهای دیجیتال رمزنگاری شده هستند و این رقم زمانی که داراییهای دیجیتال به طور فزایندهای در جریان اصلی معاملات قرار گیرند، رونق بیشتری پیدا میکند.
با محبوبیت روزافزون ارزهای دیجیتال، بدون شک تعداد زیادی از مردم برایشان مهم است که پس از مرگ چه اتفاقی برای ارزهای دیجیتالشان میافتد و همچنین این سوال پیش میآید که آیا امکان ارث بردن ارز دیجیتال از یکی از بستگان متوفی وجود دارد یا خیر.
اما قبل از هرچیزی باید بگوییم! این محتوا اصلا جنبه توصیه مالی ندارد. لطفاً برای اقدامات مالی و سرمایهگذاری در بخش ارزهای دیجیتال حتما با مشاورههای مالی و حقوقی مشورت کنید. این محتوا فقط به منظور اطلاعات رسانی است و نباید چنین اطلاعاتی را به عنوان توصیههای حقوقی، مالیاتی، سرمایه گذاری و مالی تعبیر کنید.
آیا میتوان ارزهای دیجیتال را به ارث برد؟
اگر به دنبال به ارث بردن ارزهای رمزنگاری موجود در کیف پول شخص متوفی هستید، چه کیف پول آفلاین و چه آنلاین، دانستن کلید خصوصی (private key) کیف پول بسیار مهم است. به طور خلاصه، کلید خصوصی مانند رمز عبور است. کدی که به صورت رمزنگاری تولید شده تا امکان دسترسی به ارزهای دیجیتال شما را فراهم کند. همچنین یک «عبارت اولیه» وجود دارد که کلید خصوصی را به کاربر نشان میدهد. این عبارت متشکل از ۱۲، ۱۸ یا ۲۴ حرف است که توسط کیف پول ارز دیجیتال شما تولید میشود و تمام اطلاعات مورد نیاز برای بازیابی وجوه ارز دیجیتال را ذخیره میکند.
بدون عبارت کلیدی یا اولیه، ارز دیجیتال شخص متوفی غیرقابل دسترسی خواهد بود و در بلاکچین گم میشود. با این حال، دقیقاً مانند رمز عبور، نباید کلید خصوصی یا عبارت اولیه خود را به هرکسی بگویید مگر اینکه بخواهید به آنها دسترسی کامل به مجموعه ارزهای دیجیتال خود بدهید.
ممکن است داستان جرالد کاتن (Gerald Cotten)، معاملهگر ارزهای دیجیتال را شنیده باشید که ناگهان در سن ۳۰ سالگی درگذشت و ارزش ۱۹۰ میلیون دلار ارز دیجیتال مشتریانش برای همیشه در کیف پولهای آفلاینش قفل شد. اگر صاحبان ارزهای دیجیتال بدون وصیت نامه یا کلید خصوصی در دسترس، فوت کنند، ممکن است مشکل مشابهی برای ذینفعان خود بهوجود بیاورند و ارزهای دیجیتال آنها بدون استفاده بماند.
آیا می توانید به حساب صرافی یکی از اعضای خانواده متوفی دسترسی داشته باشید؟
اگر ارزهای دیجیتال به جای کیف پول در صرافیهای اینترنتی باشد، ممکن است راه حلی وجود داشته باشد.
اگر رمزنگاری خود را در یک صرافی اینترنتی، مانند بایننس (Binance) یا کوینبیس (Coinbase) نگهداری میکنید، در واقع مالک کلیدهای خصوصی خود نیستید (این شرکتها کلیدهای خصوصی شما را در اختیار دارند). هنگام فوت یکی از بستگان صاحب حساب از این شرکتها، شما کاملاً به آن شرکت برای تحویل ارز دیجیتال متوفی متکی هستید.
کوین بیس، یک صرافی ارزهای دیجیتال و ارائه دهنده کیف پول است که پروتکلی ایجاد کرده تا امکان انتقال حساب در صورت مرگ را فراهم کند. ذینفعان برای به دست آوردن دارایی متوفی به چند چیز نیاز دارند: گواهی فوت شخص، آخرین وصیت نامه یا اسناد وراثتی و نامه امضا شده توسط شخصی که در اسناد وراثتی نامش آمده است.
با این حال اگر شخصی وضعیت ارز دیجیتال خود را برای بعد از مرگش در وصیت نامه خود ذکر نکند، بعید است که بتوانید آنها را به صورت قانونی به دست آود.
آیا ارزهای دیجیتال مشمول مالیات هستند ؟
درست مانند هر دارایی دیگری همچون سهام یا طلا، بیت کوین و غیره ارز دیجیتال نیز میتوانند مشمول مالیات شوند. با این حال، بیشتر کشورها هنوز به طور کامل با مفهوم داراییهای دیجیتال کنار نیامدهاند درنتیجه در جاهای مختلف قوانین نسبتا مبهم است.
بریتانیا اخیراً سیاستی را اتخاذ کرده است که بر اساس آن ارزهای دیجیتال میتوانند مشمول مالیات بر ارث باشند. همچنین خدمات درآمد داخلی (IRS) در ایالات متحده نیز داراییهای دیجیتال را برای اهداف مالیاتی «مال» میداند، این به این معنی است که ارزهای دیجیتال شما مانند سایر داراییهایتان مشمول مالیات میشود.
با این حال، کشورهای مختلف قوانین متفاوت و نقاط ضعف متفاوتی دارند. به عنوان مثال، در بریتانیا، داراییهای رمزنگاری شده که به شریک متاهل واگذار شده است، از ۱۰۰ درصد تخفیف مالیات بر ارث بهرهمند میشوند، به شرط اینکه همسر بازمانده مقیم دائم انگلستان باشد.
بنابراین، اگر بهدنبال معافیتهای خاصی هستید، بهتر است قوانین حوزه قضایی خود را بررسی کنید یا به دنبال یک مشاوره حقوقی باشید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید