آیا اطلاعی درباره سرویس PS Now کنسولهای بازی سونی دارید؟ اگر درباره پلی استیشن نو و شباهتها و تفاوتهای آن با سایر سرویسهای گیمینگ جزئیاتی را نمیدانید، جای بسیار مناسبی را برای کسب اطلاعات انتخاب کردهاید! چراکه در این مطلب دقیقا قرار است به همین موضوع بپردازیم.
سرویسهای مختلف امروزه توسط شرکتهای بزرگ ارائه دهنده بهترین کنسولهای گیمینگ در دسترس مشتریان قرار میگیرند تا بلکه کاربر بتواند علاوه بر سختافزار شگفتانگیزی که با حدود ۵۰۰ دلار صاحب آن شده، گزینههای متنوعی را هم برای تجربه مقرون به صرفه بازیهای مختلف در اختیار داشته باشد. این کار عملا باعث میشود تا کاربران از تجربه کار خود با کنسول مورد نظر بیشتر لذت برده و از طرفی روشی بسیار مدرنتر برای کنار زدن خرید و فروش سنتی بازیهای ویدیویی محسوب میشود. اما آیا تمامی این سرویسها ارزش خریدن را دارند؟
در واقع وقتی که صحبت از سرویسهای مختص به کنسولهای گیمینگ میشود، بهتر است گزینههای اضافی مانند xCloud شرکت مایکروسافت یا نمونه مشابهی که کمپانی سازنده چیپهای گرافیک Nvidia ارائه میکند را کنار بگذارید، چراکه منظور ما پلی استیشن و ایکس باکس هستند. حال در میان این سرویسهای مختلف، نحوه برخورد این دو شرکت با مشتری کمی متفاوت و در عین حال مشابه است. هر دو این کمپانیها سعی میکنند تا برای کاربران خود، محیطی کتابخانه مانند را تداعی کنند که پر از بازیهای متنوع بوده و از طرفی با پرداخت ماهیانه یک مبلغ خاص، برای کاربران قابل دسترس است.
با این وجود اینکه چطور چنین قابلیتی برای کاربران ارائه میشود و به عبارتی شیوه در اختیار قرار گرفتن این کتابخانه کمی متفاوت است؛ به نحوی که برای شروع، باید بدانید سرویسهای پلی استیشن پلاس و ایکس باکس گیم پس در حال حاضر دو رقیب بزرگی هستند که هر دو به صورت ماهیانه مبلغ بسیار کمی (به نسبت سرویس ارائه شده) را از کاربران دریافت میکنند، اما سرویس پلی استیشن پلاس به کاربران ماهیانه دو یا سه عنوان رایگان را میدهد که میتوان تا ابد آنها را نگه داشت، در حالی که سرویس گیم پس به کاربران ایکس باکس بازی خاصی را نمیدهد که نگه دارند، بلکه دسترسی به کتابخانه فوقالعاده بزرگی را میدهد که تا زمانی که دارای سرویس مورد نظر هستید، میتوانید به عناوین مختلف آن نیز دسترسی داشته باشید. با این حساب، طرفداران هر سرویس شیوه خاص آن را هم میپذیرند یا با آن کنار خواهند آمد، اما در میان این جدال، سرویس دیگری به نام پلی استیشن ناو هم وجود دارد که مسیر مسبتا متفاوتی برای آن انتخاب شده است.
سرویس PlayStation Now چیست؟
در یک توضیح بسیار مختصر و مفید، باید گفت که راه و روش سرویس PS Now دقیقا یک نسخه کاملا مشابه با همان ایکس باکس گیم پس است، اما با اندکی تفاوت که نیاز به توضیح بیشتر دارد! دقت کنید که این سرویس در واقع یک خدمات ابری و آنلاین است که با استفاده از آن میتوانید عناوین مختلف انحصاری پلی استیشن و غیرانحصاری را از یک کتابخانه بزرگ که بیش از ۷۰۰ بازی در آن قرار دارد انتخاب کرده و روی کنسول یا حتی رایانه شخصی خود استریم کنید. اما از آنجا که بسیاری از این بازیها شامل عناوینی میشود که میتوان دیتا آنها را نصب کرده و آفلاین اجرا کرد میشود، در نتیجه باید آن را در دسته سرویسهای مشابه ایکس باکس گیم پس دانست.
حال اگر کمی به کارایی این سرویس دقت کنید، کاملا مشخص است که شما با نمونهای بسیار مشابه با گیم پس طرف هستید که کتابخانهای از عناوین مختلف را در اختیار شما قرار میدهد. یکی دیگر از وجههای تشبیه این دو سرویس هم میتواند در ارائه این قابلیت باشد که شما با خرید هریک از آنها در صورت داشتن کنسول ایکس باکس به عناوین قدیمی مختص به آن و در صورت داشتن پلی استیشن به برخی بازیهای قدیمی PS2 و PS3 (به صورت استریم) دسترسی خواهید داشت. همچنین سایر بازیهای حاضر در لیست پلی استیشن نو نیز چندان هم بد نیستند و این کتابخانه همچنان در حال بزرگتر شدن است. این یعنی شاید لیست سونی به اندازه نمونه مشابه در ایکس باکس گیم پس نباشد، اما حداقل عناوین حاضر در آن علاوه بر بازیهای قدیمی، شامل سری بازیهای بزرگی مانند Just Cause یا عناوین پرطرفدار مانند Fall Guys میشود.
به علاوه، یکی از قابلیتهای سرویس PS Now که پیشتر هم به آن اشاره کردیم، داشتن ویژگی استریم کردن بازیهای مختلف است که یعنی با آن میتوانید حتی در رایانه شخصی هم به تجربه بازیهای خود بپردازید. با این حساب، ظاهرا مسیر پلی استیشن پلاس و سرویس PlaySation Now بسیار متفاوت است؛ طوری که شما با داشتن پلاس به کتابخانه خاصی دسترسی نداشته و ماهیانه دو یا سه بازی را رایگان هدیه میگیرید، اما با داشتن پلی استیشن ناو اوضاع کاملا برعکس خواهد بود تا لیستی ۷۰۰ موردی را در اختیار خود داشته باشید.
آیا سرویس PS Now ارزش خریدن را دارد؟
اگر از کاربران کنسولهای پلی استیشن هستید، قطعا جواب مثبت است. به هر حال شما ماهیانه تنها حدود ۸ دلار و در صورتی که سالیانه این سرویس را بخواهید، تنها ۶۰ دلار خرج آن خواهید کرد و به یک کتابخانه بزرگ دسترسی دارید که از عناوین نوستالژی تا بازیهای بزرگ مانند Hitman در آن قرار داده شده است. به علاوه، دسترسی به تمامی این عناوین به صورت استریم در رایانه شخصی نیز میتواند شما را هنگام مسافرت و نیاز به تجربه عناوین مختلف در لپ تاپ هم تامین کند (البته در حال حاضر سرعت اینترنت ایران پاسخگوی چنین امری نیست).
با این وجود، از نقاط ضعف سرویس PS Now میتوان به این مورد اشاره کرد که شما هرگز صاحب بازیهای حاضر در این لیست نمیشوید! این روند درست به مانند گیم پس در ایکس باکس است که شما را در مقابل یک کتابخانه بزرگ قرار میدهد که البته تا زمانی که پول عضویت را بدهید، قادر به استفاده از آن خواهید بود. حال اگر این روش را با پلی استیشن پلاس مقایسه کنیم، میبینیم که اگر طی یک سال گذشته شما عضو پلاس بوده باشید، در مجموع ۶۰ دلار خرج کرده و به صورت میانگین صاحب ۲۴ بازی مختلف شدهاید که همگی مال خود شما هستند! این مورد ممکن است برای کاربران بسیاری نقش تعیینکننده داشته باشد، اما در مجموع روشی کاملا متفاوت خواهد بود که انتخاب آن دقیقا به سلیقه و نحوه علاقه مشتری بستگی دارد. اما هنگامی که درباره آزادی عمل بین انتخاب یکی از این دو سرویس صحبت میکنیم، سونی دست ما را میبندد!
شما برای اینکه بتوانید از طریق کنسول پلی استیشن 4 یا 5 خود به تجربهی بخش آنلاین بازیهای مختلف بپردازید، قطعا نیاز دارید تا عضو پلی استیشن پلاس شوید؛ مشابه گلد در ایکس باکس که برای تجربه آنلاین به آن نیاز خواهید داشت – البته سرویس گلد به صورت رایگان همراه با اشتراک ایکسباکس گیم پس آلتیمیت ارائه میشود – با این حساب، استفاده از سرویس پلاس نسبت به پلی استیشن ناو ارجحیت پیدا میکند و طرفداران را از انتخاب بین سرویس مورد علاقه باز میدارد. در حالی که اگر شما عضو سرویس گیم پس باشید، دیگر نیاز به چیزی مانند گلد نداشته و علاوه بر دسترسی به کتابخانهای بزرگ، میتوانید تجربه بازیهای آنلاین را هم در لیست کارهای خود با کنسول ایکس باکس قرار دهید، در حالی که با سرویس PlayStation Now چنین قابلیتی وجود ندارد.
این یعنی سونی هم درست خدماتی مشابه با ایکس باکس گیم پس را با سرویس PS Now ارائه میکند، اما برای استفاده از آن مجبور هستید تا دو سرویس را همزمان فعال کنید که قیمت سالیانه آن ۱۲۰ دلار میشود! حال اگر از طرفداران بازیهای آفلاین هستید، قاعدتا سرویس پلیاسیشتن نو از بهترین گزینههایی است که میتوانید از آن در کنسول پلی استیشن خود استفاده کنید، اما اگر تجربه آنلاین را ترجیح میدهید، بد نیست توجه خود را بیشتر به سمت پلاس متمرکز کنید که علاوه بر دسترسی آنلاین، ماهیانه چند بازی رایگان را هم به شما اهدا میکند!
لازم به ذکر است که اگر شما به صورت همزمان در هر دو سرویس پلی استیشن ناو و پلاس عضو شوید، مبلغی حدود ۱۲۰ دلار را پرداخت خواهید کرد، در حالی که برای عضویت در گیم پس آلتیمیت کنسولهای ایکس باکس که جایگزین گلد برای بازی آنلاین بوده و دسترسی به کتابخانه بزرگ خانواده ایکس باکس را هم میدهد، باید مبلغی حدود ۱۸۰ دلار را برای یک سال پرداخت کنید. در نتیجه، با پلی استیشن میتوان تنها با ۱۲۰ دلار به کتابخانه بازیهای مختلف، چند بازی رایگان ماهیانه و همچنین قابلیت تجربه بازی آنلاین دسترسی پیدا کرد که نسبت به کنسول رقیب مقداری مقرون به صرفهتر حساب میشود. با این وجود، قابلیتهای گیم پس آلتیمیت با این سرویسها تنها در کلیت ماجرا مشابه بوده و بهتر است برای مقایسه آنها به مطلب مرتبط مراجعه کنید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید