احتمالا در طی چند روز آینده، شاهد رونمایی رسمی شرکت الکترونیک آرتز (Electronic Arts) از نسخهی جدید مجموعهی فیفا باشیم. به همین خاطر قصد داریم تا به یک سری موارد که انتظار داریم سازندگان در FIFA 21 پیادهسازی کنند، بپردازیم.
معمولا بازیهای ورزشی مثل مجموعههای FIFA، Pro Evolution Soccer و NBA 2K هر ساله یک نسخهی جدید روانهی بازار میکنند. طبعا این بازیها هم برای اینکه بتوانند به فروش خوبی دست پیدا کنند، نیاز به یک سری اصلاحات و البته امکانات جدید مثل تمامی بازیهای ویدیویی در ژانرهای مختلف دارند. با این حال یک تفاوت بزرگ بین بازیهای ورزشی و ژانرهای دیگر وجود دارد؛ این تفاوت در این است که شما باید در یک چهارچوب خاص، نوآوری و اصلاحات به خرج دهید تا بازی بهتری داشته باشید و همین موارد باعث میشوند تا طرفداران هر ساله مجاب شوند که ۶۰ دلار برای نسخهی جدید یک بازی ورزشی بپردازند. حال میخواهیم به مواردی بپردازیم که انتظار داریم سازندگان در FIFA 21، برای ارائهی یک محصول بهتر در بازی پیادهسازی کنند.
اضافه شدن VAR
حدود دو فصل است که در تمامی رقابتهای معتبر فوتبال، شاهد استفاده از قابلیت کمک داور ویدیویی (Video Assistant Referee) که به اختصار به آن VAR گفته میشود، هستیم. در این دو فصل، شاهد بسیاری از تصمیمات داوران بر اساس استفاده از کمک داور ویدیویی بودیم که بر نتیجهی مسابقات تاثیر به سزایی داشتهاند. پیش از این وقتی از یکی از عوامل ساخت بازی در این مورد پرسیده شد، او با بیان اینکه در یک بازی ویدیویی نیازی به چنین امکانی وجود ندارد، به نوعی احتمال اضافه شدن VAR به بازی را رد کرد؛ اما از آنطرف، این قابلیت میتواند به صورت بصری به بازی اضافه شود و به واقعگرایی و جذابیت فیفا ۲۱ بیافزاید. به عنوان مثال، میتوانیم از ویژگی تکنولوژی خط دروازه در نسخههای اخیر فیفا نام ببریم که صرفا به صورت بصری به بازی اضافه شده و به جذابیت آن کمک زیادی میکند.
تغییرات اساسی در بخش Career Mode
در طی چند سال گذشته، سازندگان به هیچ وجه از پتانسیلهای بخش کریر مود برای بالابردن جذابیت حالت آفلاین بازی استفاده نکردهاند!
شاید بتوان از Career Mode به عنوان بخشی در بازیهای فیفا نام برد که در طی چند سال اخیر، الکترونیک آرتز نسبت به آن بسیار کم لطفی کرده است. بدون هیچ شکی، اولین انتخاب برای گیمرهایی که میخواهند به شکل مداوم، فیفا را به صورت آفلاین تجربه کنند، بخش کریر مود بازی است که در آن میتواند به عنوان بازیکن یا مربی، کار خود را در یک تیم شروع کرده و به پیشرفت کردن ادامه دهد. این بخش سالهاست که دستخوش تغییرات نشده و به جز اضافه شدن یک سری جلوههای بصری و کاتسینها، قابلیت چندان چشمگیری به این بخش اضافه نشده است. علاوه بر عدم نوآوری، این بخش از یک سری کاستیها هم رنج میبرد؛ به عنوان مثال، گاهی اوقات تیمهایی مثل منچسترسیتی و چلسی در ردههای هشتم و دهم قرار میگیرند و این در حالی است که تیمهایی با بازیکنان ضعیفتر مثل ولورهمپتون و لسترسیتی در رتبههای بالای لیگ برتر انگلیس، فصل خود را به اتمام میرسانند که بدون شک این موضوع به واقعگرایی در بازی لطمهی زیادی وارد میکند. همچنین، الگوریتم نقل و انتقالات در تیمهای دیگر هم باید اصلاح شوند. گاهی اوقات چندبار کریر مود را از ابتدا شروع میکنیم و نکتهای که معمولا به آن بر میخوریم، این است که به عنوان مثال، یک بازیکن خاص بعد از دو فصل در هر حالتی به یک تیم خاص میپیوندد و این موضوع به شدت میتواند تجربه گیمر را تحت تاثیر قرار دهد. به غیر از این موارد، الکترونیک آرتز میتواند با اضافه کردن قابلیتهایی مثل صحبت با بازیکنان در رختکن و قبل از ورود به زمین بازی، اضافه کردن بازی تمرینی برای پیشرفت تیم، شخصیسازی گستردهتر، امکان تغییرات در کیت تیمها بعد از پایان هر فصل و بسیاری از قابلیتهای دیگر، این بخش را دوباره احیا کند.
یک بخش فوتبال خیابانی کاملا جدید!
سال گذشته، از همان زمان رونمایی فیفا ۲۰ مشخص بود که تمرکز عمدهی سازندگان روی بخش Volta یا همان فوتبال خیابانی خواهد بود. باید گفت که در وهلهی اول این موضوع اصلا بد به نظر نمیرسد چرا که همیشه مجموعهی FIFA Street با استقبال طرفداران مواجه شده است. با تمامی این اوصاف، نتیجهی نهایی اضافه شدن بخش ولتا به فیفا ۲۰ چیزی جز تاثیرات منفی روی کل بازی نبود. اگر بخواهیم این موضوع را ریشهیابی کنیم، باید در ابتدا بگوییم که ولتا زمین تا آسمان با ذهنیت و تجربهی قدیمی ما از یک بازی فوتبال خیابانی تفاوت داشت. بر اساس تجربهی چند ساعتهای که از این بخش داشتم، میتوانم بگویم که ولتا همان بازی فوتبال روی چمن است که در ابعادی کوچکتر و صرفا با سرعت بیشتری پیگیری میشود و به هیچ عنوان خبری از آن گیمپلی روان و انجام ساده حرکات نمایشی در بازی نیست! همانطور که گفتم، گیمپلی ولتا بیشتر به یک فوتبال سرعتی شباهت دارد و باید گفت که این موضوع سبب شده تا گیمپلی بخش فوتبال ۱۱ نفره هم با تاثیرپذیری از ولتا لطمه بخورد و شاهد نقصهایی در آن باشیم. به طور کلی میتوان گفت، الکترونیک آرتز مجبور است که دوباره از صفر و با الگوگیری از بازیهای FIFA Street، ساخت فوتبال خیابانی با نام ولتا یا هر اسم دیگری را شروع کند؛ چرا که در غیر این صورت شاهد هیچگونه توفیقی برای این بخش نخواهیم بود.
تغییرات اساسی در گیمپلی
شاید ایجاد تغییرات در گیمپلی، تنها موردی باشد که هر سال برای نسخهی جدید فیفا مطرح میشود. به عنوان مثال، چند سال گذشته یکی از بزرگترین پاشنه آشیلهای سری فیفا، هوش مصنوعی دروازه بانهای بازی بود که همیشه باعث میشد به تجربهی بازیکنان لطمه وارد شود. خوشبختانه این مشکل در طی چند سال گذشته تا اندازهی مناسبی اصلاح شده است اما هنوز نواقص زیادی در گیمپلی بازی وجود دارد. به عنوان مثال، دفاع کردن هر ساله در نسخههای فیفا با تغییر و تحول همراه میشود اما باید گفت که متاسفانه هنوز سیستم دفاعی بازی به شدت ناقص و ضعیف است به طوری که در فیفا ۲۰ حتی در حالت Legacy هم دفاع کردن کار مشکلی است و ضربهی مهلکی به تجربهی بازی وارد میکند. از دیگر مشکلاتی که میتوان نام برد، عملکرد ماورایی دروازهبانها در مقابل موقعیتهای تک به تک است که گاهی اوقات به شکلی باورنکردنی، دروازبان تیم حریف، ضربهی بازیکن شما را که بیش از ۹۰ درصد احتمال گل شدن آن وجود دارد، مهار میکند! این مشکل مخصوصا در نسخههای ۱۹ و ۲۰ فیفا به چشم میخورد. در کنار این نواقص، گیمپلی کلی بازی چندان روان و لذت بخش نیست و گاهی اوقات بعد از دو الی سه مسابقه، مخاطب از بازی کردن برای مدت زیادی دست میکشد. انتظار میرود که سازندگان، برنامههای اساسی برای اصلاح و تحول در گیمپلی فیفا 21 پیریزی کنند.
اضافه شدن انیمیشن و کاتسینهای جدید به بازی
میتوان گفت، از فیفا ۱۴ که اولین نسخه از فیفا برای کنسولهای نسل هشتمی باشد، شاهد کاتسینها و انیمیشنهای تکراری در هر نسخه از بازی هستیم و به ندرت شاهد اضافه شدن میان پردههای جدیدی برای بازی فیفا بودهایم. به همین خاطر انتظار میرود که با ورود مجموعهی فیفا به نسل نهم کنسولها که به احتمال زیاد آغاز آن از همین امسال و با نسخهی FIFA 21 خواهد بود، بتوانیم انیمیشنهای کاملا جدیدی از بازی ببینیم تا این یکنواختی به وجود آمده از بین برود. برای مثال، جشن قهرمانی تیمها در تمامی رقابتها به شدت تکراری شده و سالهاست که شاهد هیچگونه نوآوری خاصی در این بخش نیستیم. واکنش بازیکنان هم نسبت به تصمیم داور یا حتی واکنش دروازهبانها بعد از مهار کردن توپ، قدیمی و خستهکننده شدهاند و کاملا مشخص است که سازندگان باید تمرکز ویژهای روی این بخش بگذارند.
اضافه شدن لایسنس برخی از تیمهای بزرگ
معمولا شرکت الکترونیک آرتز در مبحث لایسنسها خوب عمل میکند و کمتر شاهد کاستیهایی در این بخش هستیم؛ با این حال، در طی دو سال گذشته رقیب دیرینهی فیفا، سری PES توانسته حقوق کامل بعضی از باشگاههای بسیار پرطرفداری مثل بارسلونا، بایرن مونیخ و یوونتوس را از آن خودش کند و دست EA را برای طراحی ورزشگاه، چهرههای جدید بازیکنان و مربیان این تیمها کوتاه نگه دارد. بدون شک تیمهای مذکور، از جمله تیمهایی هستند که طرفداران بسیار زیادی در سراسر دنیا دارند. همین امر باعث میشود که طرفداران از الکترونیک آرتز بخواهند تا برای این موضوع چارهای پیدا کند و ورزشگاههای نیوکمپ، آلیانز آرنا و البته کیت و ورزشگاه یوونتوس را دوباره به مجموعهی فیفا بازگرداند.
در نهایت اگر بخواهیم یک جمع بندی کلی داشته باشیم، انتظار میرود که الکترونیک آرتز تمرکز بیشتری روی بخشهای آفلاین بازی بگذارد و همچون در بخش Ultimate Team، هنگام هر آپدیت محتواهای جدیدی برای آنها ارائه کند.
FIFA 21 تا زمان نگارش این مطلب هنوز به صورت رسمی معرفی نشده است؛ با این حال انتظار میرود که این بازی به عنوان اولین نسخه از مجموعهی فیفا برای کنسولهای نسل نهمی منتشر شود و همین موضوع هم سبب میشود که انتظارات برای نسخهی جدید این شبیهساز فوتبال دو چندان باشد.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید