گوشیهای سامسونگ در چه کشورهایی ساخته میشوند؟
تا کنون به این فکر کردهاید که گوشیهای سامسونگ در چه کشورهایی تولید میشوند؟ شاید با خود بگویید چین! اما باید بگوییم سامسونگ یکی از معدود شرکتهایی است که اصلا در چین کارخانهی مونتاژ ندارد. بنابراین برای بسیاری از افراد این پرسش به وجود آمده که پس سامسونگ در چه کشورهایی گوشیهایش را تولید میکند. برای یافتن پاسخ این پرسش با ما همراه باشید.
سامسونگ به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکنندهی گوشیهای هوشمند در جهان شناخته میشود و در مقایسه با دیگر رقبا مانند اپل و شیائومی، جایگاه بهتری دارد. این شرکت کرهای برای بیش از یک دهه توانسته است این موقعیت را حفظ کند و این موفقیت خود را هم مدیون کیفیت بالای محصولاتی که در چند سال اخیر عرضه کرده است.
سامسونگ در تولید و فروش گوشیهای هوشمند عملکرد بسیار خوبی داشته است. این شرکت در سالهای گذشته موفق شده بیش از ۴۰۰ میلیون دستگاه از محصولات خود را به فروش برساند. این حجم بالای تولید نیازمند یک شبکه گسترده از شرکتهای مونتاژ است که به صورت پیوسته و پشت سر هم باید کار کنند تا تقاضای مشتریان را پاسخ دهند.
در واقعیت، سامسونگ در سراسر جهان شرکتهای مونتاژ زیادی دارد. اغلب افراد فکر میکنند که گوشیهای سامسونگ فقط در ویتنام یا چین تولید میشوند، اما وضعیت اینگونه نیست. هرچند که گوشیهای تولید شده در این دو کشور به بازارهای مختلف عرضه میشوند، اما سامسونگ در کشورهای دیگر نیز تسهیلات تولید دارد. به عبارت دیگر، گوشیهای سامسونگ در کشورهای متعددی تولید میشوند.
در نتیجه، سامسونگ به عنوان یک شرکت چندملیتی با تولید گوشیهای هوشمند در انواع کشورها و با همکاری شرکتهای مونتاژ مختلف، توانسته است تقاضای متنوع مشتریان خود را برآورده کند.
۱. چین
چین یکی از کشورهایی است که به دلیل تعداد زیاد نیروی کار و حقوق پایین، تقریباً تمام شرکتهای تولیدکنندهی سختافزار آن را برای مونتاژ محصولات خود انتخاب میکنند. شرکت اپل نیز بسیاری از گوشیهای خود را در این کشور تولید میکند. اما واقعیت این است که سامسونگ، به عنوان بزرگترین تولیدکنندهی گوشیهای هوشمند در جهان، بخش قابل توجهی از دستگاههای خود را در چین تولید میکرده است. چین آنقدر نیروی کار دارد که نه تنها میتواند پاسخگوی نیاز تمام شرکتهای چینی باشد بلکه حتی قادر است سایر شرکتهای خارجی را هم تحت پوشش خود داشته باشد.
اما همانطور که گفته شد، سامسونگ بسیاری از گوشیهای خود را در چین تولید میکرد! این یعنی شرکت کرهای دیگر هیچ کارخانهی تولیدی در چین ندارد. از سال ۲۰۱۹ تا به امروز، هیچ یک از گوشیهای سامسونگ در این کشور تولید نمیشوند. سامسونگ در گذشته دو کارخانه مونتاژ در چین داشت، اما وقتی سهم بازار این کشور به کمتر از ۱٪ کاهش یافت، مجبور شد تعداد تولیدات خود را کاهش دهد تا بتواند ضررهای مالی را جبران کند. اما این روند نزولی به اندازهای ادامه پیدا کرد که سامسونگ نهایتاً تصمیم گرفت خطوط تولید خود را در چین کاملاً ببندد.
۲. ویتنام
ویتنام میتواند به عنوان یکی از کشورهایی در نظر گرفته شود که مهمترین مراکز تولید گوشیهای سامسونگ در آن واقع شدهاند. از جمله دلایلی که این کشور را تبدیل به یک مرکز اساسی برای تولید گوشیهای سامسونگ تبدیل کرده، وجود شرایط مساعد در این کشور است. شرکت کرهای در ویتنام دارای شرایط بسیار مثبتی است که به ارتقاء فعالیتهای تولیدی آن کمک کرده است. سامسونگ در استان Thai Nguyen این کشور، دو کارخانه احداث کرده که در آنها علاوه بر تولید گوشیهای هوشمند، تبلت و دستگاههای پوشیدنی نیز ساخته میشوند.
سامسونگ حتی قصد دارد یک شرکت مونتاژ دیگر را در ویتنام تأسیس کند تا توانایی تولیدات خود را بهبود بخشد. شرکتهای فعال در حال حاضر در این کشور ظرفیت لازم را دارند تا در طول یک سال، بیش از ۱۲۰ میلیون واحد محصول را تولید کنند. به همین دلیل، تعجبی ندارد که بسیاری از گوشیهای عرضه شده به بازار، در کارخانههای ویتنام ساخته شده باشند. البته این مسئله مختص ما نیست؛ گوشیهای تولید شده در ویتنام توسط سامسونگ به مقاصدی نظیر آمریکای شمالی، اروپا و طبیعتا خود ویتنام نیز ارسال میشوند.
۳. هند
هند، هم بزرگترین خط تولید گوشیهای سامسونگ را در دل خود جای داده و هم اینکه این شرکت مونتاژ به عنوان بزرگترین تولیدکننده گوشیهای هوشمند در جهان نیز شناخته میشود. این بزرگی در واقع به ظرفیت تولید اشاره دارد. در سال ۲۰۱۷، سامسونگ اعلام کرد که قصد دارد یک سرمایهگذاری عظیم ۶۲۰ میلیون دلاری را در هند انجام دهد تا تولید گوشیهای خود را در این کشور به دو برابر افزایش دهد.
سامسونگ در سال ۲۰۱۸، اولین خط تولید محلی خود را در هندوستان ایجاد کرد که قابلیت تولید ۱۲۰ میلیون گوشی در طول یک سال را داشت. بسیاری از گوشیهای سامسونگ به هندوستان منتقل میشوند، زیرا وضعیت بازار گوشیهای سامسونگ در این کشور بسیار موفق است. این شرکت با معرفی گوشیهای میانرده از سری M در هندوستان، توانسته به یکی از مهمترین بازیکنان در بازار میانردهها تبدیل شود. به این ترتیب، هند به یکی از بازارهای کلیدی برای شرکت سامسونگ تبدیل شده است.
سامسونگ همچنین اقدام به ایجاد یک خط تولید محلی در هندوستان کرد تا از پرداخت مالیات وارداتی در این کشور جلوگیری کند. این تصمیم امکان تأمین گوشیهای این شرکت برای کاربران هندی با هزینه کمتر و در نتیجه، قیمت مناسبتر را فراهم کرده است. این اقدام به سامسونگ اجازه میدهد که با رقبایی همچون وانپلاس و شیائومی در بازار رقابت کند. در حال حاضر، گوشیهای ساخت هندوستان سامسونگ به بازارهای کشورهای آسیایی صادر میشوند و امکان این وجود دارد که در آینده به بازارهای اروپا، آفریقا و آسیای غربی نیز عرضه شوند.
۴. برزیل
عجیب است اما حقیقت دارد. برزیل هم برای سامسونگ گوشی تولید میکند اما ما به آنها دسترسی نداریم. این شرکت در سال ۱۹۹۹ در این کشور تأسیس شده و بیش از ۶۰۰۰ نیروی کار دارد. تمام گوشیهای ارسالی سامسونگ به کشورهای آمریکای لاتین توسط این شرکت در برزیل تولید میشوند تا سامسونگ بهای زیادی برای کرایه و مالیات پرداخت نکند. با تأسیس کارخانه در این کشور، سامسونگ به خود این فرصت را داده تا با هزینههای کمتر، در یکی از بازارهای حیاتی قارهی آمریکا، بیشترین تعداد گوشی را با قیمتی رقابتی به بازار عرضه کند و محبوبیت بالایی را در این بازار به دست آورد.
۵. اندونزی
اندونزی یکی از کشورهای پرجمعیت آسیایی است که شرکت سامسونگ در آن شرکت تولیدی دارد. این شرکت در سال ۲۰۱۵ تأسیس شده و توانایی تولید ۸۰۰،۰۰۰ گوشی موبایل در طول یک سال را داراست. این مقدار به اندازه کافی زیاد هست تا نیازهای بازار محلی اندونزی را تامین کند. اما به طور کلی، این کارخانه تولیدی در مقایسه با پنج شرکت دیگر تولید کننده گوشی موبایل سامسونگ، یکی از کوچکترین واحدهای تولیدی است.
۶. کرهی جنوبی
عجیبتر از همه اینکه سامسونگ حتی در کرهی جنوبی که نیروی کار کمتری در مقایسه با سایر کشورهای گفته شده دارد و حقوق آنها هم بالاست، شرکت تولید گوشی احداث کرده است. در کره همچنین بسیاری از قطعاتی که سامسونگ از شرکتهای خواهرش دریافت میکند به تولید میرسند. البته شرکت تولید گوشی یادشده کمتر از ۱۰٪ گوشیهای ساخته شده در سایر شرکتها ظرفیت دارد و عمدتا نیاز بازار داخلی را تأمین میکند.
اولویت تولید گوشیهای سامسونگ چگونه در حال تغییر است؟
بازار گوشیهای هوشمند در چند سال اخیر تغییرات قابل توجهی را تجربه کرده است. شرکتهای چینی مانند شیائومی، ویوو، اوپو، ریلمی، وانپلاس و سایر شرکتهای چینی با ارائه محصولات باکیفیت با قیمت مناسب و امکانات سختافزاری قوی، توانستهاند نظر بسیاری از مصرفکنندگان را به خود جلب کنند و به خصوص در بخشهای اقتصادی و میانرده به رقابت با سامسونگ بپردازند. این وضعیت باعث شده که سامسونگ نیز تغییراتی در اولویتهای تولید خود ایجاد کند.
یکی از تغییرات اصلی در تاکتیکهای تولید سامسونگ، تولید گوشیهای ODM شده است. اولین گوشی از این دست، گلکسی A6s بود که در سال ۲۰۱۹ تولید شد. ODM به معنی استفاده از محصول تولیدی یک کمپانی با طراحی و برند کمپانی دیگر است. این اقدام سامسونگ را قادر به کسب سودهای قابل توجهی در بخش گوشیهای اقتصادی کرده است. در آیندهی نزدیک، منتظریم که سامسونگ بیش از ۶۰ میلیون گوشی ODM را به بازارهای مختلف جهان ارسال کند.
گوشیهای اصلی سامسونگ در چه کشوری ساخته میشوند؟
نگذارید کلمات گولتان بزند. چه گوشی ساخت ویتنام باشد چه هند یا چین، مادامی که تحت نظارت سامسونگ تولید شده باشد اصل است و هیچ مشکلی ندارد. برخی افراد ممکن است بیدلیل فکر کنند که گوشیهایی که در ویتنام تولید میشوند، بهتر از مدلهایی هستند که در چین یا کرهی جنوبی تولید میشوند. این باور اشتباه است، زیرا تمام این گوشیها اصلی هستند. دلیل اصلی این امر این است که سامسونگ قطعات مورد نیاز خود را از یک سری زنجیرهی تأمین خاص دریافت و سپس این قطعات را برای خطوط تولید خود ارسال میکند.
تمام شرکتهایی که گوشیهای سامسونگ را تولید میکنند، در واقع نمایندههای این شرکت کرهای بوده و ملزم به حفظ اعتبار این شرکت کرهای هستند. تنها زمانی ممکن است یک گوشی تقلبی باشد که اطلاعات آن با اطلاعات موجود روی جعبه تطابق نداشته باشد، اطلاعات اضافی یا کمتری درون گوشی باشد، گوشی بهروزرسانی نشود یا اپهای عجیبی از پیش نصب شده باشد. اما تا زمانی که این شرکتها تحت نظر سامسونگ فعالیت میکنند، هیچ گوشی تقلبی یا جعلی تولید نمیشود و همه این گوشیها اصلی هستند.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید