اسپاتیفای برای موسیقی، نتفلیکس برای فیلم و سریال و Scribd برای کتاب، از جمله سرویسهای اشتراکی بودند که دسترسی کاربران به محتوا را برای همیشه تغییر دادند. حالا چند سالی است که نوبت سرویسهای اشتراکی برای بازیهای ویدیویی رسیده اما کدام برای گیمرها و به طور خاص پیسی گیمرها بهتر است؟
دراین مقاله بین سرویسهای موجود، سراغ ایکسباکس گیم پس، اوریجین اکسس و یوپلی پلاس رفته و از نظر قیمت، تجربه کاربری و بازیهای ارائهشده به مقایسهی آنها پرداختهام. ایدهی کلی اشتراک بازی چیز پیچیده و جدیدی نیست. تنها کافی است که اپلیکیشن هر کدام از این سرویسها را روی سیستم خود اجرا کنید. بیشتر این اپها شامل یک گیملانچر، گیماستور و بخشهای جانبی مثل قسمت چت میشوند. بعد از این که اپ را دانلود کردید و وارد آن شدید، میتوانید از کتابخانه آن هر بازی که خواستید را دانلود کنید. دقیقا شبیه به استیم یا اپیک استور، تنها با این فرق که برای تک تک آن بازیها پول ندادهاید و برای مدت محدودی هم آنها را در اختیار دارید.
Xbox Game Pass
هزینه ماهیانه/ سالیانه: ۱۰ دلار/ ۱۲۰ دلار (نسخه آلتیمیت ۱۵ دلار/۱۸۰ دلار)
بازیهای شاخص: Halo Reach، Gears 5 و Metro Exodus
لیست بازیها
ایکسباکس گیمپس با اینکه اولین سرویس اشتراکی نیست ولی تا الان بهترین بوده. عرضه Halo Reach برای PC روی این سرویس آن هم در روز لانچ، من را شدیدا وسوسه کرد تا اشتراک یک ماهه آن را تهیه کنم. از آنجایی که برای اولین بار بود که این اشتراک را میخریدم، شامل تخفیف مایکروسافت شدم و تنها یک دلار برایم هزینه داشت. همین بهانه باعث شد تا سری هم به دیگر انحصاریهای مایکروسافت مثل Gears 5 و State of Decay 2 بزنم. از ویندوز استور خیلی بد شنیده بودم ولی فکر کنم که مایکروسافت تا حد زیادی ایراداتش را رفع کرده و حداقل برای من در دانلود این بازیها مشکلی پیش نیامد. به خصوص اینکه جدیدا مایکروسافت برای راحتتر شدن کار، اپلیکیشن جدایی برای گیم پس رو موبایل و دسکتاپ ارائه کرده است.
اگرچه، ایکسباکس گیمپس فقط شامل انحصاریهای مایکروسافت نمیشود و لیست خوبی از عناوین استودیوهای دیگر مثل Metro Exodus و Final Fantasy XV را در خود جا داده است. یکی از نکات چشمگیر گیمپس توجه این سرویس به بازیهای مستقل است. پس اگر از طرفداران اینگونه بازیها هستید و میخواهید عنوانی مثل Children of Morta را تجربه کنید، مطمئنا بهترین مکان را برای این کار انتخاب کردهاید. با اینکه روی PC بیش از صد بازی مختلف وجود دارد ولی بعد از اینکه به لیست گیمپس Xbox One نگاهی کردم شدیدا حسودیم شد؛ چون مایکروسافت خیلی بیشتر به کنسول خودش رسیده و برخی عناوین مثل The Witcher 3 و Monster Hunter World را روی PC نیاورده است.
مایکروسافت با پشتیبانی خوبی که دارد هر ماه چند بازی جدید را به سرویسش اضافه میکند ولی از آن طرف هم این امکان وجود دارد که تعدادی از عناوین با این سرویس خداحافظی کنند (که عموما از بازیهای Third Party هستند). پس اگر بازی که دوست دارید به سرویس گیمپس آمده بهتر است عجله کنید و اشتراک آن را تهیه کنید. سال پیش مایکروسافت، ایکسباکس گیم پس آلتیمیت را نیز معرفی کرد که علاوه بر دسترسی به قفسه بازیها، شامل استفاده همزمان از اکانت خودتان روی PC و کنسول و بهرهمندی از Xbox Live Gold هم میشود. با اینکه هزینهی آن ۱۵ دلار است ولی به نظرم برای کنسولدارها کاملا ارزشش را دارد. در کنار همهی اینها، چه در نسخه معمولی گیمپس و چه در آلتیمیت، برای خرید بازیها تخفیف ۲۰ درصدی و برای DLC و محتوای اضافی تخفیف ۱۰ درصدی خواهید گرفت.
Origin Access
هزینه ماهیانه/سالیانه: ۵ دلار/۳۰ دلار (نسخه پریمیوم ۱۵ دلار/۱۰۰ دلار)
بازیهای شاخص: FIFA، Battlefield، Sims 4 و Mass Effect
لیست کامل بازیها
شرکت EA اولین ناشری است که سرویس اشتراکی بازیها را در ابتدا برای ایکسباکس وان و بعدها برای پلیاستیشن 4 و پیسی راه اندازی کرد. شاید قدیمیتر از بقیه باشد و عناوین بیشتری را هم در اختیار داشته باشد ولی نتوانسته تا الان به خوبی رقیبش، گیمپس، ظاهر شود. برای اینکه با دوستم A Way Out بازی کنم، ببینم که Anthem به آن بدی که واقعا همه میگویند است یا نه و چند دستی هم Battlefield V بازی کنم، اشتراک یک ماهه Origin Basic به قیمت پنج دلار برای من کافی بود.
با اینحال، برای دسترسی به بازیهای جدیدتر مثل Star Wars Jedi Fallen و FIFA 20 باید Origin Premier را با هزینه ماهیانه ۱۵دلار یا سالیانه ۱۰۰ دلار تهیه کنید. به علاوه، به جای اینکه در Basic تنها ۱۰ ساعت فرصت تجربه بازیهای جدید، چند روز زودتر از عرضه رسمی شان را داشته باشید، این زمان در Premium محدودیتی ندارد. با این وجود، اگر برای آمدن FIFA 20 و دیگر عناوین جدید میتوانید چند ماه صبر کنید یا میخواهید سری Mass Effect را از نسخه اول تجربه کنید، Basic پیشنهاد بهتر و ارزانتری برای شماست.
+UPlay
هزینه ماهیانه/سالیانه: ۱۵ دلار/۱۸۰ دلار
بازیهای شاخص: Assassin’s Creed Odyssey، Ghost Recon Breakpoint و The Division 2
لیست کامل بازیها
یوبیسافت برای اینکه از غافله عقب نیفتد، +Uplay را در سپتامبر ۲۰۱۹ راهاندازی کرد. در حال حاضر این سرویس فقط برای PC در دسترس است اما دور از ذهن نیست که در آیندهای نزدیک آن را روی کنسولها هم ببینیم. بین تمام سرویسهای اشتراکی، یوپلی پلاس گرانترین قیمت را با ۱۵ دلار در ماه دارد و از طرفی حرفی از اشتراک سالیانه نیست؛ پس با این وجود برای اینکه بخواهید اشتراک یک سال را تهیه کنید، باید ۱۸۰دلار، برابر با قیمت سه بازی AAA، را بپردازید.
با اینحال یوپلی پلاس برای طرافداران بازیهای یوبیسافت چیزی کم نمیگذارد؛ چون علاوه بر اینکه امکان تجربه زودتر بازیهای جدید را میدهد، برخلاف سایر سرویسها، نسخه ویژه بازیها به همراه تمام DLCها و محتواهای اضافه آنها را در اختیار کاربران قرار میدهد. هیچ بعید نیست که در آینده یوبیسافت یک سرویس دیگر و ارزانتر، بدون این امکانات ویژه را معرفی کند. بیش از ۱۰۸ بازی، از The Division 2 و Splinter Cell گرفته تا سری Assassin’s Creed در این سرویس حضور دارند و یوبیسافت قول داده که Watch Dogs Legion از روز عرضه، در یوپلی پلاس قابل بازی باشد.
در نهایت اینکه بین سه سرویس اشتراکی Xbox Game Pass، Origin Access و Uplay Plus کدام را انتخاب کنید بستگی به سلیقه گیمینگ شما و جیبتان دارد. با اینحال، اگر انجام یک بازی را چند ماه طول میدهید یا در طول سال فقط سراغ دوسه تا بازی، آن هم به خاطر بخش آنلاینش، میروید، خرید خود بازی بیشتر برای شما صرف میکند تا هزینه کردن برای سرویسهای اشتراکی.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید