1%
  • 0/10

چرا گوگل خط تولید گوشی‌های نکسوس را متوقف کرد

چطور پیکسل جایگزین Nexus شد

چرا گوگل خط تولید گوشی‌های نکسوس را متوقف کرد ۰ ۲۱ مرداد ۱۴۰۳ کپی لینک
گوشی‌های نکسوس nexus

اندروید گوگل طی سال‌ها تبدیل به یکی از محبوب‌ترین نرم‌افزارهای گوشی‌های هوشمند شد و روی دستگاه‌های بیش از ده‌ها شرکت از جمله سامسونگ، موتورولا و HTC و نیز کمپانی‌های چینی قرار گرفت. گوگل طی این سال‌ها خط تولید گوشی‌های نکسوس را متوقف و با نام تجاری Pixel جایگزین کرد.

در سال ۲۰۱۰، گوگل با کمپانی HTC همکاری کرد تا اولین گوشی هوشمندش با پشتیبانی از اندروید را با نام Google Nexus One بسازد. طراحی Nexus One به وضوح از اولین دستگاه اندرویدی، HTC Dream الهام گرفت و بلافاصله مورد استقبال طرفداران قرار گرفت. از آنجا، تیم‌های گوگل با تولیدکنندگان بیشتری از جمله سامسونگ و موتورولا کار کردند تا هر سال دستگاه‌های Nexus بیشتری بسازند. برخی از محبوب‌ترین نسخه‌ها شامل Samsung Galaxy Nexus در سال ۲۰۱۱ و همچنین تبلت‌هایی مانند Nexus 7 و 10 بودند. این شرکت حتی از نام تجاری Nexus برای آزمایش‌هایی مانند دستگاه Nexus Q استفاده کرد که تبدیل به یک پروژه شکست‌خورده شد.

این روزها، بسیاری از علاقه‌مندان به اندروید این سوال را مطرح می‌کنند که چرا گوگل تصمیم گرفت خط تولید محبوب Nexus را در سال ۲۰۱۶ متوقف کند و گوشی‌های پیکسل جدید طراحی و تولید کند. برای بسیاری از طرفداران، گوشی‌های Nexus محصولاتی بودند که آن‌ها را عاشق اندروید کردند و پیکسل‌ها بعدها جایگزین این گوشی‌ها شدند و به‌عنوان محصولی کامل ساخته دست گوگل راهی بازار شدند. اما چه اتفاقی افتاد؟ در اینجا به دلایلی می‌پردازیم که چرا گوگل خط تولید گوشی‌های Nexus را متوقف کرد.

تاریخچه Google Nexus

همانطور که در بالا ذکر شد، برنامه Nexus با Google Nexus One در ژانویه ۲۰۱۰ آغاز شد. این گوشی که توسط HTC ساخته شد، به دلیل سرعت و ظاهر باریکش مورد توجه بسیاری قرار گرفت. Nexus S گوگل اواخر همان سال توسط سامسونگ تولید و عرضه شد، زیرا این شرکت کره‌ای برای اولین‌بار ادعای تسلط بر بازار اندروید ایالات متحده را داشت. تا زمانی که سامسونگ گلکسی نکسوس را تولید کرد، مشخص بود که منظور گوگل تجارت با این دستگاه‌ها است.

طی چند سال، گوگل به‌طور پیوسته دستگاه‌های بیشتری تولید کرد. به‌نظر می‌رسید که اوج آن در سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ با گوشی‌های نکسوس 4 و نکسوس 5، که هر دو توسط ال‌جی ساخته شده‌اند، باشد. دستگاه قبلی دارای طراحی و بدنه‌ی شیشه‌ای در قسمت جلو و پشت، و ریل‌های ارگونومیک در بین آن‌ها بود که با پلاستیک ترکیب شده بود.

گوگل با عرضه تبلت‌های Nexus 7 و Nexus 10 توانست توجه بیشتری را در بازار به‌خود جلب کند. این غول جستجوگر متوجه شد که خط تولید Nexus نمی‌تواند آن‌طور که باید موفقیتی به‌دست آورد و از آنجا که Nexus Q پروژه ناموفقی بود، گوگل کم‌کم تولید گوشی‌های نکسوس را کاهش داد.

در هر صورت، گوگل پس از آن جایگاه خود را از دست داد. سه گوشی نکسوس دیگر تا سال ۲۰۱۵ عرضه شد، از جمله نکسوس 6 و نکسوس 5 ایکس ساخت موتورولا و نکسوس 6 پی ساخت هواوی. اما هیچ‌یک نتوانستند جایگاه نسل‌های قبلی را به‌دست بیاورند.

گیک‌ها گوشی‌های Nexus را دوست داشتند

اگر گوشی‌های هوشمند Nexus را به‌یاد داشته باشید، احتمالاً علاقه‌مند به فناوری هستید. در آن زمان، به‌نظر می‌رسید که طرفداران اصلی گوشی‌های نکسوس، متخصصان اندروید بودند که این دستگاه‌ها را دوست داشتند، زیرا این گوشی‌ها اندروید را بدون هیچ گونه تغییر شخص ثالث اجرا می‌کردند، چیزی که آن‌ها آن را تجربه اندروید «استوک» یا «وانیل» نامیدند.

با این‌حال، علی‌رغم علاقه‌ای که طرفداران اندروید به دستگاه‌های Nexus داشتند، آن‌ها تلاش کردند تا توجه خریداران معمولی گوشی‌های هوشمند را به خود جلب کنند.

علی‌رغم نام تجاری قدرتمند گوگل، این شرکت در تلاش برای متقاعد کردن مردم برای خرید گوشی‌هایش بود. دستگاه‌های گوگل اوایل سال ۲۰۱۶، درست قبل از راه‌اندازی اولین دستگاه‌های پیکسل، بخشی از بازار را به خود اختصاص دادند. امروز، سهم غول جستجو افزایش یافته است، اما هنوز هم تنها کمتر از 5 درصد از فروش کلی بازار موبایل دنیا را به خود اختصاص می‌دهد، که جای تعجب نیست.

گوگل فقط به دلیل فروش ضعیف نام Nexus را کنار گذاشت. حرکت به سمت تلفن‌های پیکسل در زمانی رخ داد که تغییرات عمده در داخل شرکت رخ داد، زیرا این شرکت به سمت یک استراتژی جدید رفت که نه تنها از دستگاه‌های خانگی بلکه به‌طور خاص شامل تراشه‌هایی برای کمک به هوش مصنوعی نیز می‌شد.

استراتژی اندروید گوگل بعد از Nexus

گوشی‌های نکسوس هرگز مانند پیکسل‌های امروزی بازار اصلی را هدف قرار ندادند. در عوض، آنها قرار بود پرچمدارانی برای گیک پسندان باشند. پیکسل‌ها همین هدف را دنبال کردند و در عین‌حال ویژگی‌های مصرف‌کننده مانند عکاسی محاسباتی مبتنی بر هوش مصنوعی و ویژگی‌های دستیار هوشمند پیشرفته را ارائه می‌کنند.

در نهایت، مدیران گوگل اعلام کردند که خواهان کنترل بیشتر بر سخت افزار هستند. هنگامی که اولین پیکسل تولید و عرضه شد، هیروشی لاکهایمر، رئیس اندروید گوگل به بلومرگ گفت که تیم گوگل، گوشی‌های پیکسل را به “سطحی از تکامل و ظرافت می‌برند که یک پلتفرم به خودی خود به‌طور انتزاعی به آن نمی‌رسد. این یک تغییر بسیار بزرگ است.”

تلفن‌های Nexus ممکن است دستگاه‌های گوگل باشند، اما توسط گروهی از سازندگان سخت‌افزار گوشی‌های هوشمند ساخته شده‌اند. این همیشه یک ترتیب متزلزل بود، زیرا گوگل می‌توانست به راحتی متهم شود که هر سال با یک سازنده خاص کار می‌کند. با پیکسل، گوگل به طور ناگهانی با همان شرکت‌ها رقابت کرد و اعتماد داشت که تسلط اندروید بر بازار جهانی مانع از رویگردانی آنها به یک پلتفرم نرم‌افزاری دیگر می‌شود.

اکثر ناظران قدیمی گوگل از زمانی که این شرکت خط تولید گوشی‌های نکسوس خود را متوقف کرد، تعجب نکردند. گوگل همیشه بیشتر از بسیاری از شرکت‌ها مایل بوده تا محصولاتی را که به اندازه کافی برای استراتژی یا نتیجه نهایی آن مفید نیستند، کنار بگذارد. برای درک بهتر بد نیست به صفحه وب Google Killed by Google نگاه کنید، که نزدیک به ۳۰۰ محصول دارد که تولیدشان متوقف شده است.

تنها در سال ۲۰۲۴، این شرکت Jamboard، VPN توسط Google One، DropCam، Google Podcasts و Keen را حذف کرد. در سال ۲۰۲۳، گوگل بیش از دوازده محصول از جمله سرویس میزبانی وب خود به نام Google Domains و Google Stadia، سرویس پخش بازی خود را کنار گذاشت. وقتی نوبت به حذف نام تجاری Nexus رسید، گوگل حداقل آن را با پیکسل جایگزین کرد. تمایل غول جستجوگر به کنار گذاشتن محصولات به حدی فراگیر شده است که بسیاری از کارشناسان فناوری هنگام وعده هفت سال به‌روزرسانی اندروید برای دستگاه‌های پیکسل 8 در سال گذشته، از پذیرفتن قول گوگل احتیاط کردند.

اما از جنبه‌هایی که اهمیت دارد، این است که برند پیکسل دقیقاً مانند نکسوس است. این دستگاه دقیقا همان چیزی هستند که گوگل می‌تواند نشان دهد که تجربه ایده‌آل اندروید باید چگونه باشد. آنها همچنین مکانی را برای Google متصور می‌شوند تا آخرین و پیشرفته‌ترین ویژگی‌های خود را آزمایش کند. برند Nexus جایگاه ویژه‌ای در قلب علاقه‌مندان به اندروید دارد، اما آینده با پیکسل به همان اندازه روشن است که گوشی‌های نکسوس به یک‌باره از دور خارج شدند.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments