اگر انحصاری بودن مد نظر نیست، پس خرید بانجی توسط سونی چه دلیلی دارد؟
به دوران رقابتهای جدید خوش آمدید
خرید استودیو بانجی توسط سونی در حال حاضر مهمترین خبر در دنیای بازیهای ویدویی است که توجه تمامی طرفداران دنیای گیم را به خود جلب کرده است. با این وجود، هدف سونی از انجام این کار چیست؟
در سال ۲۰۲۰ هنگامی که روند معرفی کنسولهاتی نسل نهمی در حال طی شدن بود، به ترتیب ابتدا مایکروسافت و سپس سونی هرآنچه که برای ارائه کردن داشتند را رو کردند. با این وجود در زمانی که سونی خبر عرضه بازی God of War: Ragnarok را منتشر کرده بود، ناگهان مایکروسافت اعلام کرد که قصد دارد تا شرکت زنی مکس (Zenimax) را به کلی با تمام استودیوهای زیر مجموعهای که دارد خریداری کند!
تا این لحظه مدیران شرکتهای سازنده ایکس باکس و پلی استیشن در مصاحبههای خود اظهار میکردند که دیگر چیزی به اسم جنگ بین کنسولی تمام شده و آنها سعی دارند تا نسل نهم را متفاوت ادامه دهند. با این وجود خریداری شدن استودیوهایی مانند آرکین (Arcane) و بتسدا (Bethesda) چیزی به جز خبر انحصاریهای آینده ایکس باکس را به همراه نداشت. پس از این خبر دقیقا عناوینی مانند Red Fall، STALKER 2 و همچنین Starfield همگی در حاشیه انحصاری شدن قرار گرفتند و نهایتا همین مورد نیز تایید شد؛ گرچه مدیر ایکس باکس فیل اسپنسر (Phil Spencer) اظهار کرده بود عرضه عناوین انحصاری هدف اصلی از خرید این شرکت و استودیوهای نیست.
در هر صورت میتوان گفت که کاملا مشخص است خریدن یک شرکت یا استودیو بازیسازی توسط ایکس باکس قاعدتا به معنای ساختن عناوین انحصاری و تبلیغ بیشتر سرویس گیم پس با قرار دادن عناوین این استودیو در آن است. با این وجود چند ماه گذشت و سپس شاهد خریداری شدن کل شرکت اکتیویژن بلیزارد (Activision Blizzard) توسط مایکروسافت بودیم! عملا سازنده سری بازی معروف Call of Duty توسط مایکروسافت خریداری شد و بعد از آن نیز خیلی سریع اعلام شد که بازیهای این فرنچایز همچنان برای پلی استیشن هم عرضه خواهند شد؛ گرچه برخی دیگر از عناوین این شرکت مانند Crash Bandicoot احتمالا دیگر قرار نیست تا برای کنسولهای پلی استیشن عرضه شوند.
این در حالی است که پس از مدتها، بالاخره پلی استیشن پاسخ ولخرجیهای مایکروسافت را داد و استودیو بانجی توسط سونی خریداری شد!
جزئیات خرید استودیو بانجی توسط سونی
با این وجود خرید سونی خیلی با آن کاری که مایکروسافت انجام داده بود فرق دارد؛یا شاید هم فعلا ظاهر قضیه به این شکل باشد.
جیم رایان (Jim Ryan) مدیر پلی استیشن در جدیدترین گزارش خود اعلام کرده که او هرگز قصد ندارد تا کاربران به فکر انحصاری شدن بازیهای سری Destiny برای پلتفرمهای خود باشند. این یعنی یکی از دلایل بزرگ برای خرید استودیو بانجی که پیشتر روی عناوین سری Halo کار کرده بود به کلی از روی صحنه حذف میشود. اما اگر انحصاری کردن Destiny قصد و هدف اصلی سونی و تیم پلی استیشن نیست، پس چرا باید ۳.۶ میلیارد پول خرج خریداری کردن این استودیو شود؟
سال گذشته اگر اخبار دنیای گیم و سینما را دنبال کرده باشید، یک خبر خاص درباره استودیو بانجی منتشر شد که در آن درباره روند ساخت یک فیلم یا سریال بر پایه بازی Destiny گفته میشد. در حقیقت بانجی سال گذشته یک لیست برای استخدام فیلمنامه نویس و فیلمبردار را منتشر کرده بود تا بتواند پروژه ساخت یک فیلم یا سریال را پایهگذاری کند. با این حال وقتی که اکنون خرید استودیو بانجی توسط سونی انجام شده، کمی منطقی به نظر میرسد که مدیران سونی بیشتر به فکر ساخت چنین آثاری بروند تا اینکه Destiny 2 یا حتی Destiny 3 انحصاری شود.
شرکت سونی برخلاف مایکروسافت صاحب یک استودیو فیلمسازی بزرگ به نام Sony Pictures است؛ سازنده و مالک حق استفاده از شخصیت اسپایدرمن! حال درست با انتشار تریلر سریال مورد انتظار Halo، سونی بانجی را خریداری کرده تا فیلم یا سریالی براساس جهان آن را بسازد. این خبر حتی توسط خود مدیر استودیو بانجی هم طی مصاحبههای اخیری که داشت تایید شده و مدیر پلی استیشن هم اعلام کرده که کار آنها به بازی Destiny نیست.
همچنین باید در نظر داشته باشید که Destiny تنها بازی تحت اختیار استودیو Bungie نیست! بلکه این استودیو در سال ۲۰۱۹ قصد داشت تا روند ساخت یک بازی جدید را شروع کند. عنوانی که قرار بود یک IP جدید و باشد و حتی از خود Destiny هم جلو بزند! حال وقتی که سونی این استودیو رتا خریداری کرده، هیچ بعید نیست که بازی مورد نظر را هم به صورت انحصاری برای کنسولهای پلی استیشن 5 و 4 در اختیار دارندگان قرار دهد.
فراتر از Destiny
به گفته مدیر استودیو بانجی، تیم آنها از عرضه زود هنگام بازی Destiny 2 و اعتراض کاربرانی که برای جمعآوری آیتمهای خود در Destiny تلاش کرده بودند درس گرفته، و دیگر قصد ندارند تا عنوان دیگری را با نام Destiny 3 به این زودی عرضه کنند. با این وجود، در کنار همین خبر او اظهار کرد که زمینه ساخت چندین پروژه خاص و اسپین آف در جهان Destiny را در دنیاهای تازه و متفاوت در دست ساخت دارند. حال این عناوین میتوانند سبک گیم پلی شبیه به خود Destiny را داشته باشند، یا اینکه همه چیز در قالب IP متفاوت در نظر گرفته شود.
او حتی اعلام کرده که یکی این بازیها تا پیش از سال ۲۰۲۵ عرضه میشود، اما نکته قابل توجه اینجاست که تعداد بسیاری یا شاید هم همه این عناوین اسپین آف قرار است تا در انحصار پلی استیشن باشند. با این حساب، عرضه خود بازی Destiny برای پلتفرم رایانه شخصی و ایکس باکس میتواند جنبه تبلیغاتی داشته و مثل عرضه بازی God of War بازیکنان را وادار به خرید کنسول پلی استیشن 5 کند.
حال جالب است بدانید که میان این عناوین در دست ساخت طبق آنچه که در لیست استخدامیها اعلام شده، یکی از بازیها یک حالت آنلاین PvP خواهد بود که بانجی خود روی آن کار میکند. اما جدای از این عنوان، ظاهرا اینسامنیاک (Insomniac) هم سال گذشته قصد همکاری با این استودیو را برای ساخت یک بازی داشته و اکنون روند ساخت آن حتی بهتر هم دنبال خواهد شد.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید