در این مطلب قصد داریم به این موضوع بپردازیم که چرا هرگز، یک بازی ویدیویی در سطح هری پاتر ساخته نشد.
اشخاص زیادی هستند که بخش بزرگی از خاطرات کودکیشان را مجموعه کتابهای هری پاتر یا به قول جیمز براردینلی، پدیده هری پاتر، نوشته جی.کی.رولینگ (J.K.Rowling) تشکیل میدهد. علاوه بر این، به استثنا کتاب آخر تحت عنوان “هری پاتر و فرزند نفرین شده”، بر اساس هر کتاب نیز یک فیلم خیلی خوب و با کیفیت نیز ساخته شده است. واضح است که کتابهای هری پاتر به شدت پرطرفدار هستند و همینطور فیلمهای این مجموعه نیز مورد استقبال قرار گرفت و توانست موفقیتی برابر با کتابها بدست آورد. اما شاید بزرگترین سوالی که برای اکثر پاترهدها (طرفداران دو آتشه هری پاتر) پیش بیاید این باشد که چرا هرگز آنطور که باید و شاید به هری پاتر در دنیای بازیهای ویدیویی پرداخته نشد و هرگز نتوانستیم یک بازی در حد و اندازههای نام این مجموعه تجربه کنیم.
قبل از هر چیز باید بگوییم که برای اولین بار، کمپانیهای برادران وارنر (Warner Bros) و الکترونیک آرتز (Electronic Arts) با همکاری یکدیگر تصمیم به عرضه یک بازی ویدیویی بر اساس هری پاتر گرفتند. هر نسخه از بازی هری پاتر همزمان با اکران هر فیلم از این مجموعه همراه بود و به عنوان مثال فیلم Harry Potter and the Philosopher’s Stone (هری پاتر و سنگ کیمیاگر) برای اولین بار در سال ۲۰۰۱ به اکران در آمد و همزمان با آن اولین بازی هری پاتر تحت همین عنوان نیز عرضه شد. جالب است بدانید که بازی Harry Potter and the Philosopher’s Stone برای پنج پلتفرم مختلف، توسط پنج تیم سازنده مختلف و به پنج شکل منتشر شده است. این موضوع را شاید بتوان شروع سیاستهای بد الکترونیک آرتز و برادران وارنر در قبال ساخت بازیهای هری پاتر قلمداد کرد. واضح است که این کمپانیها با قرار دادن استودیوهای سازنده در کنار هم و در ارتباط و تعامل قرار دادن آنها با یکدیگر، میتوانستند یک بازی به یک شکل اما با المانهای مختلف و کیفیت بالایی تولید کنند و شروع امیدوار کنندهای داشته باشند. میتوان گفت برخلاف اولین فیلم، اولین بازی هری پاتر به شدت نا امید کننده ظاهر شد.
جالب است بدانید که بازی Harry Potter and the Philosopher’s Stone برای پنج پلتفرم مختلف، توسط پنج تیم سازنده مختلف و به پنج شکل منتشر شده است
الکترونیک آرتز وظیفه ساخت بازی Harry Potter and the Chamber of Secrets (هری پاتر و تالار اسرار) را به استودیو یورو کام (Eurocom) سپرد. این بازی، اولین اثر ویدیوگیمی هری پاتر در نسل ششم کنسولها بود و سازندگان سعی کردند با ایجاد المانهای جدید، خاطرات بد طرفداران را از بازی اول هری پاتر، پاک کنند. به عنوان مثال، در نسخه دوم از بازیهای هری پاتر شما میتوانستید با آزادی بیشتری با نیمبوس (نیمبوس به جاروهای پرنده دنیای هاگوارتز میگویند) پرواز کنید. همچنین، یک سری باسفایت که مبارزه با آنها چندان چالش برانگیز نبود، جایگزین پازلهایی که در نسخه اول باید پیدا میکردید، شدهاند. اما این المانها بدون شک برای یک بازی مثل هری پاتر به هیچ عنوان کافی نبودند و باز هم شاهد شکستی دیگر از الکترونیک آرتز و برادران وارنر در عرضه یک بازی دیگر از این مجموعه بودیم.
نسخه سوم با نام Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (هری پاتر و زندانی آزکابان) عرضه شد. سازندگان در این نسخه سعی کرده بودند تا سبک بازی را از اکشن به نقش آفرینی تغییر دهند که میتوان گفت در این کار موفق نبودند و نتوانستند المانهای مناسبی در بازی پیاده سازی کنند. زندانی آزکابان، از گرافیک و صداگذاری بهتری نسبت به نسخههای قبلی برخوردار بود و همچنین، گیمپلی بهتری هم داشت اما با توجه به پیشرفت کنسولها و بالطبع بازیهای آن دوره، به هیچ عنوان در حد یک اثر خوب ظاهر نشد. مطمئنا یک بازی هری پاتر که در اواخر نسل ششم عرضه میشود و نام هری پاتر را هم یدک میکشد، باید از کیفیت خیلی بالاتری برخوردار باشد. بنا بر این میتوان نسخه سوم بازیهای ویدیویی Harry Potter را هم یک شکست بزرگ دیگر تلقی کرد.
نسخه چهارم بازی تحت عنوان Harry Potter and Goblet of Fire (هری پاتر و جام آتش) یک بازی کاملا متفاوت نسبت به سه نسخه قبل بود. زاویه دوربین جدید، وجود میانپردههای سینماتیک، امکان انتخاب کاراکتر قابل بازی از بین هری پاتر، رون ویزلی و هرمیون گرینجر و همچنین قابلیت بازی چندنفره باعث شد طرفداران کمی به این سری در صنعت بازیهای ویدیویی امیدوار شوند. اما باید بگوییم که پس از عرضه بازی، جام آتش هم تمامی پاترهدها را از خود نا امید کرد و باعث شد باز هم شاهد گیمپلی نچندان گیرا و یک بازی بیکیفیت دیگر از این مجموعه باشیم.
از نسخهی پنجم به بعد، الکترونیک آرتز با اضافه کردن مشخصههایی مثل آزادی گشت و گذار در مدرسه هاگوارتز، اکتشاف، المانهای نقش آفرینی و موارد این چنینی، سغی کرد به بازیهای مجموعه جان تازهای ببخشد اما با این حال شکست پشت سر شکست برای کمپانی EA و برادران وارنر همراه بود تا جایی که که در دو نسخه آخر شاهد دو افتضاح واقعی به معنای کلمه بودیم.
نمایشهای بازی Harry Potter and Goblet of Fire به گونهای بود که تمامی طرفداران را به خود امیدوار میکرد، اما پس از انتشار بازی با یک محصول بیکیفیت همراه با گیمپلی خسته کننده و نچندان گیرا همراه بودیم!
بدون شک این شکستها یکی از دلایل اصلی این موضوع است که باعث شده کمپانیهای بزرگ بازی سازی جرات ریسک کردن و سرمایهگذاری بر روی Harry Potter را نداشته باشند. چندی پیشتر، یک تریلر با عنوانی نامشخص در فضای مجازی لو رفت که نوید یک بازی جدید از دنیای جادوگری را به طرفداران میداد. در تریلر منتشر شده به نظر میرسید که بازی درباره شخصیت هری پاتر نیست و با یک اثر در دنیای جادوگری و مدرسه هاگوارتز رو به رو خواهیم بود. مطابق اطلاعات لو رفته، این بازی توسط استودیو راکاستدی در دست ساخت قرار دارد. با این حال، تا به امروز که در حال نگارش این متن هستم، هیچ گونه اطلاعات دقیق و رسمی از این بازی منتشر نشده است. باید به این موضوع هم اشارهای داشته باشیم که ممکن است تمامی این اطلاعات جعلی و تقلبی باشند و یا این تریلر، مربوط به پروژهای لغو شده از هری پاتر باشد.
شاید در حال حاضر، در میان بسیاری از موضوعات بولد شده، پرداختن دوباره به هری پاتر به نوعی یک ریسک بزرگ محسوب شود. به عنوان مثال میتوانیم به مجموعه Fantastic Beasts در این مورد اشاره کنیم. جانوران شگفتانگیز یک اسپین آف است که بر اساس دنیای جادوگری فیلمهای آن ساخته و پرداخته شدهاند. نوشتن فیلمنامه این مجموعه بر عهده شخص جی.کی..رولینگ است و در آن شاهد کاراکترهای آشنایی از دنیای هری پاتر مثل آلبوس دامبلدور جوان، مینروا مکگوناگل، نیکولاس فلامل و گریندلوالد هستیم. با ذکر تمامی این موارد انتظار یک مجموعه با پتانسیل بسیار بالا هستیم اما تا به اینجا چیزی جز شکست نصیب سازندگان جانوران شگفتانگیز نشده است. به نظر میرسد، این عدم موفقیت یکی از دلایل بزرگی باشد که فعالان صنعت بازیهای ویدیویی به سراغ هری پاتر نروند و ریسک ساخت یک بازی بر این اساس را پذیرا نباشند.
یکی از دلایلی که قطع به یقین از اصلیترین دلایل عدم موفقیت مجموعه بازیهای هری پاتر محسوب میشود، ساخته شدن آنها توسط استودیوهای نه چندان مطرح بازیسازی است. هر چند که ناشر بازیها، برادران وارنر و الکترونیک آرتز باشند ولی وقتی تیم توسعه دهنده یک اثر قوی نباشد، مطمئنا نمیتوان از آن انتظار یک محصول با کیفیت را داشت. برای مثال میتوانیم به بازیهای Spider Man (مرد عنکبوتی) اشاره کنیم. بازیهای زیادی از این ابرقهرمان دنیای کمیکهای مارولی منتشر شده است اما دقیقا مثل بازیهای هری پاتر بیشتر آنها نا امید کننده ظاهر شدند تا اینکه کمپانی سونی با همکاری استودیو نامداری مثل اینسامنیاک گیمز (Insomniac Games) یک محصول با کیفیت را منتشر کردند. از این مثال به راحتی میتوان نقش و جایگاه یک استودیو سازنده خوب را در یک بازی خوش ساخت را فهمید.
لازم به ذکر است، بازیهایی که الکترونیک آرتز آنها را طراحی کرده، تنها آثاری نیستند که از هری پاتر در صنعت گیم منتشر شده است و چند بازی موبایلی و همچنین دو بازی لگویی با نامهای Lego Harry Potter: Years 1-4 و Lego Harry Potter: Years 5-7 عرضه شدهاند که البته نمیتوان از آنها به عنوان بازیهایی بزرگ برای این مجموعه نام برد.
در آخر اگر بخواهیم جمع بندی کلی داشته باشیم، سخت به نظر میرسد که هری پاتر و دنیای جادوگری در صنعت بازیهای ویدیویی جایی داشته باشند. مگر اینکه یکی از کمپانیها و یا استودیوهای بزرگ بازیسازی دست به ریسکی بزرگ بزند و یا اینکه قسمتهای بعدی مجموعه فیلمهای Fantastic Beasts با موفقیت خیلی خوبی روبرو شوند و کامیونیتی پاترهدها به نوعی مجددا احیا گردد.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید