نه به گلکسی S25 اولترا و آیفون 16 پرو مکس؛ به گوشیهای چینی اعتماد کنید!
بهترین گوشیهای سامسونگ و اپل چرا ارزش خرید ندارند؟
در این نوشتار به بررسی این مورد میپردازیم که چرا خرید گلکسی S25 اولترا یا آیفون 16 پرو مکس در سال آینده خیلی نمیتواند منطقی باشد.
با خواندن تیتر این مقاله، شاید به ذهنتان خطور کند که چرا باید درباره ارزش خرید دو پرچمداری صحبت کنیم که هنوز راهی بازار نشدهاند. باید اعتراف کنیم درست میگویید چون معمولا برای تعیین ارزش خرید یک گوشی باید ابتدا عملکرد آن در شرایط واقعی مورد سنجش قرار بگیرد.
با این حال، تصمیم گرفتیم این مقاله را به رشتهی تحریر در بیاوریم صرفا به این خاطر که به شما دربارهی یک موضوع آگاهی بدهیم. اینکه برای اولین بار، پا را از محدودهی امن خود فراتر گذاشته و به سراغ محصولاتی بروید که خیلی دربارهشان نشنیدهاید.
میتوانیم تا جایی که بخواهیم از تکامل کند در زمینه نوآوری گوشیهای هوشمند شکایت کنیم، اما حقیقت این است که همه ما راضی هستیم. حتی اگر گلکسی S25 اولترا و آیفون 16 پرو مکس فرقی با نسل قبل نداشته باشند. بنابراین بخشی از این مشکل که گوشیها خیلی نوآوری ندارند، خود کا هستیم. منظورم این است که حتی ما، یعنی کسانی که بررسی گوشی مینویسند، معمولاً در این مسیر لغزنده افتاده و بخشی از مشکل هستیم.
بسیاری از افراد تصور میکنند که گوشیها فوقالعاده هستند و طراحی کنونی، بهترین چیزی است که تاکنون دیدهاند. اما من به شخصه با چنین چیزی مخالف هستم. ما فقط با طراحی کنونی خو گرفتهایم و به آن عادت کردهایم. چون انسانها یاد میگیرند خودشان را با همه چیز تطبیق دهند.
چرا نه به گلکسی و آیفون؟
حال بیایید به اصل ماجرا بپردازیم. یعنی چیزی که میخواهیم راجع به آن صحبت کنیم. اینکه چرا آیفون 16 پرو مکس و گلکسی S25 اولترا ارزش خرید ندارند. برای اینکه به این موضوع بپردازیم، بیایید با یک مثال شروع کنیم. مثلا گلکسی S24؛ بهترین گوشی از این سری، گلکسی S24 اولترا است. مردم این گوشی را ستایش میکنند، بررسیکنندگان خیلی دوستش دارند اما من، به شخصه اصلا این گوشی را به عنوان یک چیز جدید نمیپذیرم.
اینکه S24 اولترا قابلیت هوش مصنوعی دارد، 7 سال آپدیت میشود، پردازندهی بسیار قدرتمندی دارد و… به کنار. این ارتقای نسلی در همهی گوشیها و همهی وسایل وجود دارد. اما S24 اولترا همان S23 اولتراست با قابلیتهای نرمافزاری که سامسونگ میتوانست در گوشیهای نسل قبل هم قرار دهد.
چه اتفاقی میافتاد اگر S23 اولترا هم کمی قابلیت هوش مصنوعی داشت؟ آیا چیزی هست که باعث شود S24 اولترا به صورت انحصاری لایق داشتن این قابلیتها باشد؟ چه چیزی این گوشی را خاص میکند؟ صرفا حرف خود سامسونگ. نمیشد گلکسی S23 اولترا هم 7 سال آپدیت شود؟ چه چیزی میخواهد گلکسی S25 اولترا را از S24 اولترا متمایز کند؟
پس این پیشرفتهایی که در اس ۲۴ شاهد هستیم، به خاطر این است که سامسونگ خواسته در این گوشیها چنین چیزهایی وجود داشته باشد. نه اینکه این گوشیها به خاطر یک یک چیز خاص، آنها را در خود داشته باشند. حالا S24 اولترا که همان S23 اولتراست، ولی جالب است بدانید S23 اولترا هم همان S22 اولترا بود! جیب شد نه؟
بیایید روراست باشیم؛ همه چیز تکراری شده است
احتمالا میدانید که آیفون 15 پرو و پرو مکس از فریم تیتانیومی بهره میبرند. این گوشیها سپتامبر سال گذشته راهی بازار شدند. چند ماه بعد، سامسونگ گلکسی S24 اولترا را هم با فریم تیتانیومی عرضه کرده است. البته تیتانیوم گرید 2. در حالی که آیفون 15 پرو و پرو مکس تیتانیوم گرید 5 دارند که مقاومتر است.
خب، چه کسی تصمیم گرفته این اتفاق بیفتد؟ چه کسی تصمیم گرفته گلکسی S24 اولترا طراحی مشابهی در مقایسه با نسل قبل داشته باشد اما فریم آن به جای آلومینیوم، تیتانیومی باشد؟ قطعا گلکسی S25 اولترا هم فرق خاصی از لحاظ ظاهری با S24 اولترا نخواهد داشت.
این مشکل دو طرف دارد؛ به نظر میرسد ما نیستیم که باید سرزنش شویم، حداقل نباید مستقیما هدف قرار بگیریم. شرکتهای سازندهی گوشی هوشمند کلی تحلیلگر و متخصص دارند که تشخیص دهند چگونه یک تغییر خاص میتواند روی فروش تأثیر مثبت بگذارد. البته هزینهی ساخت، سود و… هم در این تصمیمگیریها تأثیر میگذارد.
این یعنی متخصصین سامسونگ الان سه نسل است که تصمیم میگیرند اگر طراحی S2X اولترا را تغییر دهند، سود خاصی برایشان در پی نخواهد داشت. ما هم غیر مستقیم، مقصر هستیم. چرا که به خرید این گوشیها ادامه میدهیم. گوشیهایی که هیچ تغییری در طراحی آنها وجود ندارد، هیچ نوآوری خاصی ندارند و فقط ارتقای نسل به نسل محسوس یا نامحسوس در آنها دیده میشود. که البته در برخی از بخشها ارتقا محسوب نمیشود. آیا راهی برای خروج از این چرخهی معیوب وجود دارد؟
قدم نخست؛ دیدگاه خود را تغییر دهید، لزوما گلکسی S25 و آیفون 16 پرو مکس بهترین گزینه نیستند
اولین کاری که باید انجام دهیم این است که به شرکتهای دیگر اعتماد کنیم. برای مثال نوبیا Z60 اولترا یک گوشی فوقالعاده زیبا، جذاب و چشمنواز با کلی نوآوری در طراحی است. اما عدم اعتماد کاربران به این گوشیی و امثال آن، امکان پیشرفت بیشتر را از شرکتهای سازنده گرفته است. از آن طرف اعتماد بیش از حد به سامسونگ و اپل هم سبب شده تا آنها خیلی کندتر از حد معمول پیش بروند.
نوبیا زد 60 اولترا ثابت کرد که نوآوری فقط از کشور چین میآید. نوبیا درک کرده که گاهی اوقات باید جرئت به خرج داد و نوآوری را وارد گوشیها کرد. با توجه به بررسیها، این گوشی از لحاظ عملکرد در دنیای واقعی واقعا جذاب است. اما یک چیز خیلی جالب به شما یادآوری میکند. اینکه چقدر به آن حفرهی مزاحم روی نمایشگر عادت کرده بودیم!
کافی است یک هفته با نوبیا Z60 اولترا کار کنید و آن وقت به سراغ گوشیهای اپل و سامسونگ و… بروید. میبینید که چقدر کار کردن با آنها به خاطر حفره و ناچ، عجیب است. البته سامسونگ در تلاش است تا دوربین زیر نمایشگر را در گوشیهای فولد خود به کار بگیرد. اما بعید است گلکسی S25 اولترا را به آن مجهز کند.
به نظر میرسد سامسونگ میخواهد بدون فدا کردن کیفیت تصاویر سلفی، کمی نوآوری به خرج دهند. بیخیال سامسونگ! اگر نوبیا بتواند این کار را خیلی خوب انجام دهد، چرا یک شرکت با میلیاردها دلار سود خالص فقط در یک سال، مثل سامسونگ و اپل نتواند این کار را انجام دهد؟ چرا آیفون 16 پرو مکس و گلکسی S25 نباید این فناوری را در خود داشته باشند؟
چگونه با انتخاب نکردن گلکسی S25 اولترا و آیفون 16 پرو مکس، بتشکنی کنیم؟
حق دارید فکر کنید گوشیهای چینی در مقایسه با گوشیهای آمریکایی و کرهای، کیفیت کمتری دارد چون ذهنتان اینطور شکل گرفته است. اما این درست نیست. گوشیهای چینی واقعا عملکرد فوقالعادهای دارند و فقط باید جرئت امتحان کردنشان را داشته باشید. تمام فناوریهای جذاب را گوشیهای چینی معرفی میکنند اما مردم باز هم به خرید گوشیهای سامسونگ و اپل رغبت بیشتری نشان میدهند.
به نظرتان وقت آن نرسیده با نخریدن گلکسی S25 اولتر و آیفون 16 پرو مکس این بتها را بشکینم؟ البته انجام دادن این کار واقعا سخت است. مثلا نوبیا آنقدرها معروف نیست و مردم هم از ریسک کردن میترسند. مخصوصا با این وضعیت اقتصادی، اصلا زمان خوبی برای خرید یک گوشی صرفا برای ترغیب اپل و سامسونگ به استفاده از نوآوریهای جذاب در گوشویهایشان نیست. حداقل ما ایرانیها از پس این کار بر نمیآییم.
اما شرکتهای مخابراتی، بسیاری از مردم و حتی ما بررسیکنندگان که همیشه سعی میکنیم بیطرف باشیم، باز هم ناخودآگاه، رأیمان را به گوشیهای برندهای محبوب میدهیم. برای برندهای کمتر شناخته شده هم حساسیت بیشتری به خرج میدهیم. فقط یک راه وجود دارد که میتوانیم با در پیش گرفتن آن، تفاوتها را رقم بزنیم. البته این روش شاید به مذاق سرمایهدارها و کلاسبالاها خوش نیاید. اما میتواند کمککننده باشد.
پرچمدارهای جدید را نخرید
این حرف به مذاق کسانی که کلاس کاری برایشان اهمیت دارد، یا کسانی که دوست دارند پول خرج کنند، خوش نیاید. به خصوص کسانی که فروشندهی گوشی هستند. پس بیایید کمی تغییرش دهیم؛ گلکسی S25 اولترا را اگر قابلیتی ندارد که باعث شود شگفتزده شوید، نخرید. حال میخواهد دوربین زیر نمایشگر باشد، طراحی کاملا جدید باشد، نمایشگر یکپارچه باشد، باتری پرظرفیت و بادوامتر و هر چیز دیگری.
شما احتمالا نیازی ندارید گلکسی S22 اولترا، گلکسی S23 اولترا یا حتی گلکسی S24 اولترا خود را بفروشید و گلکسی S25 اولترا را بخرید. همین حرف را راجع به آیفون 16 پرو مکس هم میتوان زد. آیفون 12 پرو مکس، 13 پرو مکس، 14 پرو مکس و 15 پرو مکس چه ایرادی دارند؟ فقط یک سری قابلیت هوش مصنوعی که آن هم قرار است بعد از مدتی پولی شود؟ قابلیتهایی که بهتر از آنها را میتوان به صورت آنلاین یا از طریق اپلیکیشن هم به آنها دسترسی داشت.
اگر گوشی پرچمدار قدرتمندی دارید، چرا نباید برای یک پرچمدار با نوآوری خاص و بهتر صبر کنید؟ نمیخواهم شما را متقاعد کنم گوشی چینی بخرید. حرفم این است که همان گوشیهای قدیمی را داشته باشید تا گوشیهای جدید، واقعا زندگیتان را به شکل محسوسی بهتر کنند.
چه چیزی باعث محبوبیت بالای سامسونگ و اپل شده است؟
بر کسی پوشیده نیست که اپل و سامسونگ، از خیلی جهات بهترین شرکتهای تولیدکنندهی گوشی و لوازم الکترونیکی در جهان هستند. کیفیت محصولاتی که این شرکتها تولید میکنند مثالزدنی است. گلکسی S25 اولترا و آیفون 16 پرو مکس هم همینطور. اما اگر به خاطر داشته باشید، هواوی، شیائومی و بسیاری از شرکتهای قدر چینی برای اینکه خود را به کاربران بشناسانند، با گوشیهای ارزان کار خود را آغاز کردند.
آغاز کار شرکتهای چینی با گوشیهای ارازن
وقتی میگوییم گوشی ارزان، یعنی متریال بیکیفیت، سختافزار ضعیف، آمار خرابی بالا و کلی دردسر دیگر. بنابراین دلیل اول برای عدم تمایل مردم به خرید گوشیهای چینی و ترجیح اپل و سامسونگ به آنها این است که هر دوی این شرکتها کار خود را با گوشیهای خوب آغاز کردند. به خصوص اپل. اما شرکتهای چینی برای شناساندن خود به کاربران مجبور به عرضهی گوشیهای ارزان بودند.
آمار خرابی بیشتر در مقایسه با سامسونگ و اپل، تخم بیاعتمادی را در ذهن کاربران کاشت. حالا به بعضیها هرچه بگوییم شرکتهای چینی هم گوشی خوب میسازند، مگر اعتماد میکنند؟ مثل شخصی که آثار مخرب کودکی الان دارد تأثیرات مخرب را رویش میگذارد.
تقلید از اپل و سامسونگ
اگرچه اپل و سامسونگ از خودشان زیاد الگوبرداری میکنند اما به خاطر دارم چقدر چینیها را به خاطر الگوبرداری از این شرکتها میکوبیدیم. شرکتهای چینی در ابتدا با انجام این کار سعی داشتند در بازار عملکرد خوبی داشته باشند اما در واقع تیشه به ریشهی محبوبیت خود زدند.
همان کارها باعث شد حالا خیلیها چینیها را یک کپیکننده بشناسند تا خالق نوآوریها. وگرنه، اولین گوشی با سه دوربین چه محصولی بود؟ هواوی P20 پرو از چین. اولین گوشی با حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر؟ ویوو X20 پلاس UD از چین. اولین گوشی با امکان زوم چندین برابری؟ هواوی P30 پرو با زوم 50 برابری باز هم از چین. فناوری شارژ سریع؟ شرکتهای چینی. چرخهی طولانی شارژ باتری؟ شرکتهای چینی. اولین گوشی بدون حاشیهی جهان؟ شیائومی می میکس از چین.
بنابراین وقتی از نوآوری صحبت میکنیم، شرکتهایی مثل سامسونگ و اپل دقیقا کجای داستان ایستادهاند؟ مشکل اینجاست که چینیها در ابتدا مسیر را به گونهای که باید نرفتند. از طرفی قدرت تبلیغات را هم نباید دست کم گرفت. در رسانهای که کنترلش عمدتا دست آمریکاست و آمریکایی که به شدت با چین مشکل دارد، انتظار دارید چه کسی برند چینی را به آمریکایی ترجیح دهد؟
نتیجه؛ گلکسی S25 اولترا و آیفون 16 پرو مکس عالی هستند، اما دست نگه دارید
اگرچه گلکسی S25 اولترا و آیفون 16 پرو مکس قطعا گوشیهای فوقالعادهای از جهات مختلف خواهند بود، اما پیشنهاد میکنیم کمی در خریدشان درنگ کنید. اجازه ندهید شرکتها به کند پیش رفتن عادت کنند و هربار پول محصولی را از ما بگیرند که واقعا فرقی با قبل ندارد.
با این کار، فقط خودمان را گول میزنیم و اینطور قانع میشویم که چقدر گوشی جذابتری در دست داریم. اما حقیقت این است که هیچ چیز جذابی وجود ندارد. فقط داریم به یک روند کند و کسلکننده در جریان یک تبلیغات عجیبی که ذهنمان را درگیر کرده، عادت میکنیم و فکر انتقاد را هم به ذهنمان راه نمیدهیم. نظر شما در رابطه با این موضوع چیست؟
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید