ویندوز 11 - Windows 11

بررسی اطلاعات منتشر شده از سیستم عامل ویندوز 11

معرفی نسخه جدید ویندوز پس از گذشت چند سال

1%
  • 0/10
بررسی اطلاعات منتشر شده از سیستم عامل ویندوز 11 ۰ ۰۷ تیر ۱۴۰۰ مقالات فناوری کپی لینک

به تازگی شرکت مایکروسافت (Microsoft) از سیستم عامل جدید خود یعنی ویندوز 11 رونمایی کرده و با توجه به تصاویر منتشر شده، این سیستم عامل از نظر طراحی (رابط کاربری) بسیار پیشرفت کرده است.

چندی پیش اطلاعات و تصاویر بسیار زیادی از Windows 11 در اینترنت منتشر شد. این تصاویر به دلیل اینکه قبل از معرفی رسمی در دسترس کاربران قرار گرفت، چندان با کیفیت نبودند. اما پس از گذشت مدتی شرکت مایکروسافت برای جلوگیری از انتشار اطلاعات بیشتر از سیستم عامل جدید خود، تصمیم گرفت تا به صورت رسمی سیستم عامل ویندوز 11 را معرفی کند.

همانطور که در بالا اشاره کردیم طراحی این سیستم عامل نسبت به گذشته تغییر کرده و بسیاری از کاربران بر این باورند که این تغییر به تقلید از سیستم عامل macOS به وجود آمده است. این دسته از کاربران به دلیل تغییر طراحی آیکون‌ها و وجود لبه‌های گرد صفحات و پنجره‌های باز شده، این تغییر را یک تقلید می‌دانند. ناگفته نماند که بر اساس نظرات کاربران این سیستم عامل بسیار محبوب‌تر از نسخه قبلی خود خواهد شد و دلیل اصلی آن ویژگی‌های جدید Windows 11 است.

یک قابلیت جدید به نام Snap Layouts به این سیستم عامل اضافه شده که این امکان را در اختیار کاربران قرار می‌دهد تا بتوانند چند پنجره مختلف را به صورت هم‌زمان اجرا کنند. این ویژگی در نسخه قبلی این سیستم عامل نیز وجود داشت، اما در ویندوز 11 کاربران می‌توانند نحوه قرار گیری پنجره‌های باز شده را انتخاب کنند. اکنون این امکان وجود دارد تا آن‌ها بتوانند به صورت هم‌زمان چهار صفحه را در کنار هم اجرا کنند.

شرکت مایکروسافت به جدیدترین سیستم عامل خود ویجت‌های بسیار جذابی را اضافه کرده است که به کاربران جدیدترین اخبار را نمایش می‌دهند. همچنین این ویجت‌ها از نظر طراحی دستخوش تغیرات بسیاری شده‌اند و نمایش آب و هوا در بخش ویجت‌ها بسیار تغییر کرده است. ناگفته نماند که یک قابلیت بسیار جذاب به این سیستم عامل اضافه شده است که کاربران می‌توانند برنامه‌های اندرویدی را در این سیستم عامل اجرا کنند.

علاوه بر این ویژگی‌ها، یک قابلیت جذاب برای گیمرها نیز در دسترس قرار گرفته است که کاربران می‌توانند از Auto HDR استفاده کنند. این ویژگی جدید به بهبود کیفیت تصاویر کمک کرده و به لطف وجود Direct Storage عملکرد این سیستم عامل سریع‌تر از گذشته خواهد بود.

تاریخ عرضه و قیمت ویندوز 11

شرکت مایکروسافت اعلام کرد که در اواخر سال جاری این سیستم عامل را در دسترس کاربران قرار خواهد داد. نکته قابل توجه درباره انتشار این سیستم عامل این است که به گفته کمپانی مایکروسافت، دارندگان ویندوز 10 برای دریافت ویندوز 11 نیاز نیست که مبلغی پرداخت کنند. با توجه به این موضوع می‌توان گفت که این آپدیت برای کاربران ویندوز 10 در واقع یک به روزرسانی رایگان خواهد بود.

علاوه بر این موضوع مایکروسافت تایید کرد که کامپیوترهایی که در اواخر سال جاری (در تعطیلات آخر سال) به بازار عرضه می‌شوند با سیستم عامل ‌Windows 11 در دسترس کاربران قرار خواهند گرفت. یکی از اقدامات جذاب شرکت مایکروسافت این است که کاربران می‌توانند با مراجعه به سایت Windows.com و دانلود برنامه PC Health Check از این موضوع مطلع شوند که آیا کامپیوتر آن‌ها می‌تواند نسخه رایگان ویندوز جدید را دریافت کند یا خیر؟!

با توجه به گزارش‌های منتشر شده، تمام کاربران نباید تا پایان سال جاری منتظر انتشار این سیستم عامل جدید باشند؛ زیرا در هفته آینده مایکروسافت اولین به روزرسانی این سیستم عامل را در برنامه Windows Insider در دسترس کاربران قرار خواهد داد. کاربران باید به این موضوع دقت کنند که این به روزرسانی که هفته آینده منتشر می‌شود در واقع نسخه بتا بوده و از تمام ویژگی‌های نمایش داده شده در ویدیو معرفی Windows 11 پشتیبانی نخواهد کرد.

طراحی جدید و قابلیت Snap Layout

همانطور که در بالا اشاره کردیم ویندوز 11 دارای طراحی جدیدی بوده که باعث جذابیت بیشتر این سیستم عامل شده است. طراحی سیستم عامل macOS بسیار کاربر پسند بوده و علت اصلی آن توجه کمپانی اپل به جزئیات است. این شرکت به جزئیات بسیار کوچکی مانند لبه‌های گرد صفحات باز شده دقت کرده و به همین دلیل است که این سیستم عامل بسیار مورد توجه کاربران قرار گرفت.

در گذشته منوی Start در قسمت گوشه پایین سمت چپ قرار داشت، اما در این به روزرسانی جدید این منو به قسمت پایین وسط انتقال پیدا کرده و کاربران می‌توانند با کلیک کردن روی آیکون ویندوز این منو را اجرا و بخش‌های مختلفی مانند برنامه‌های اخیر، Document، دسته بندی‌ها و… را مشاهده کنند.

اکنون دسته بندی برنامه‌ها در منو Start تغییر کرده و برنامه‌ها به صورت Grid نمایش داده می‌شوند. بخش Grid دارای دو قسمت دو گروه خواهد بود که دسته اول شامل برنامه‌های انتخاب شده هستند و دسته دوم، اطلاعات و Document را شامل می‌شود. ناگفته نماند که کاربران می‌توانند با کلیک کردن روی بخش All Apps، تمام نرم افزارهای خود را مانند نسخه‌های قبلی مشاهده کنند.

یکی از قسمت‌هایی که مایکروسافت تمرکز بیشتری روی آن کرده، اجرای سریع برنامه مورد نظر کاربر است. اکنون در این سیستم عامل بسیاری از بخش‌ها دستخوش تغییرات شده‌اند و از طراحی ساده‌تر و جذاب‌تری بهره می‌برند. این طراحی ساده باعث شده تا انیمیشن باز شدن صفحه‌ها (پنجره‌ها) کوتاه‌تر باشد و همچنین بخش‌های دیگری تحت عنوان میانبر به این سیستم عامل اضافه شده است.

در بخش طراحی این کمپانی از یک حالت تیره (Dark Mode) جدید پشتیبانی می‌کند که در صورت استفاده از آن، رنگ‌ها تغییر می‌کنند و باعث می‌شود تا محتواهای مختلف به صورت برجسته (سه بعدی) نمایش داده شوند. تمام این اطلاعات از ویدیو معرفی این ویندوز به دست آمده است و با نزدیک‌تر شدن به تاریخ معرفی این امکان وجود دارد تا طراحی این سیستم عامل تغییر کند.

در ابتدای این مطلب به وجود قابلیت جدید Snap Layout که مربوط به طراحی ویندوز 11 است، اشاره کردیم. این قابلیت می‌تواند به کاربران اجازه دهد تا آن‌ها بسیاری از برنامه‌ها را به صورت هم‌زمان در کنار هم اجرا کنند. نحوه قرار گیری این برنامه‌ها بسته به تعداد آن‌ها دارد و همچنین کاربران می‌توانند چگونگی کنار هم قرار گرفتن نرم افزارها را انتخاب کنند.

این احتمال وجود دارد تا در هنگام دریافت یک اعلان (Notification) و پاسخ دادن به آن، فراموش کنید که در کدام صفحه قرار داشتید و در حال انجام چه کاری بودید. کمپانی مایکروسافت برای حل این مشکل قابلیت Snap Groups را به این برنامه اضافه کرده است. این ویژگی جدید می‌تواند کاربران را پس از پاسخ دادن به اعلان دریافت شده، به صفحه قبلی هدایت کند.

ویجت‌ها و ویژگی‌های جدید برای صفحات لمسی

شرکت مایکروسافت در ویندوز 11 ویجت‌های جدیدی در دسترس کاربران قرار داده است که از هوش مصنوعی (AI) و Microsoft Edge پشتیبانی می‌کنند. این ویجت‌ها دارای طراحی جدیدی هستند که کاربران با استفاده از آن‌ها می‌توانند در کم‌ترین فضا، بیشترین اطلاعات را مشاهده کنند.

قسمت ویجت‌ها همانند دیگر بخش‌های این سیستم عامل قابل شخصی سازی بوده و نحوه نمایش آن‌ها و اطلاعاتی که به کاربران نشان می‌دهند، همگی قابل تنظیم هستند.

مایکروسافت علاوه بر ویجت‌ها روی بخش لمس صفحه توسط کاربران نیز تغییراتی را به وجود آورده است. اکنون در بخش نوار لمسی، آیکون‌ها با یکدیگر فاصله بیشتری دارند و این موضوع می‌تواند از لمس اشتباهی جلوگیری کند. همچنین این کمپانی در هنگام استفاده از ویندوز 11 به صورت لمسی، آیکون‌های بزرگ‌تری را در اختیار کاربران قرار می‌دهد؛ برای مثال ضربدر قرمز رنگ که از آن برای بستن پنجره باز شده استفاده می‌شود، اکنون بزرگ‌تر از نسخه قبلی است.

این قابلیت بسیار برای افراد کاربردی بوده و اگر کاربری از قلم هوشمند استفاده کند، این آیکون بزرگ‌تر از حالت عادی خواهند بود. ناگفته نماند که قابلیت تشخیص صدا در این سیستم عامل پیشرفت چشمگیری داشته و اکنون از علائم نگارشی خودکار پشتیبانی می‌شود.

برنامه‌های اندرویدی و قابلیت‌های جدید برای گیمرها

کمپانی مایکروسافت قصد دارد تا فروشگاه خود را که Microsoft Store نام دارد باز طراحی کند. با توجه به اطلاعات به دست آمده علت اصلی این موضوع این است که کاربران بتوانند راحت‌تر و سریع‌تر از گذشته برنامه‌های مورد نظر خود را دانلود کنند. در کنار این خبر اعلام شد که در Windows 11 از برنامه‌های اندرویدی نیز پشتیبانی خواهد شد و این موضوع توجه بسیاری از کاربران را به خود جلب کرد.

بر اساس اطلاعات منتشر شده، در اواخر سال جاری کاربران می‌توانند در فروشگاه مایکروسافت برنامه‌های اندرویدی را مشاهده و آن‌ها را از طریق Amazon Appstore دانلود کنند. با توجه به این موضوع به نظر می‌رسد که روند این کار کمی پیچیده باشد و باید برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر تا ماه آینده صبر کنیم.

اجرای بازی در سیستم عامل ویندوز یکی از محبوب‌ترین روش‌ها برای تجربه بازی توسط گیمرها است. به همین دلیل در سیستم عامل جدید مایکروسافت تغییراتی به وجود آمده است که به کاربران برای اجرای بازی‌های ویدیویی کمک می‌کند. یکی از این قابلیت‌های جدید Auto HDR است که باعث می‌شود تا کنتراست و خروجی رنگ بهبود پیدا کند.

در ویندوز 11 از API DirectStorage نیز پشتیبانی خواهد شد و اگر در گذشته تجربه استفاده از کنسول‌های نسل نهمی مایکروسافت یعنی ایکس باکس سری ایکس و سری اس را داشته باشید، متوجه خواهید شد که پشتیبانی از چنین قابلیتی تاثیری بسیار زیاد روی زمان اجرای بازی‌ها دارد. ناگفته نماند که سرانجام از Xbox Game Pass (سرویس اشتراک بازی مایکروسافت) در سیستم عامل ویندوز پشتیبانی خواهد شد.

سیستم مورد نیاز

برای نصب ویندوز 11 باید شما باید یک کامپیوتر مجهز شده به تراشه TPM 2.0 را در اختیار داشته باشید. کلمه TPM مخفف Trusted Point Module است که به عنوان یک چیپست برای امنیت در کامپیوترهای امروزی شناخته می‌شود. علاوه بر این تراشه باید حداقل کامپیوتر شما به یک پردازنده مرکزی دو هسته‌ای ۶۴ بیتی مجهز شده باشد.

برای اینکه بتوان این سیستم عامل را نصب کرد به رم ۴ گیگابایتی و حافظه داخلی ۶۴ گیگابایتی نیاز است. ناگفته نماند که نمایشگر دستگاه مورد نظر باید حداقل دارای اندازه ۹ اینچ و وضوح تصویر ۱۳۶۶ در ۷۶۸ پیکسل باشد. پردازنده گرافیکی دستگاه باید با WWDM 2.x سازگار باشد و از DirectX 12 پشتیبانی کند.

به‌علاوه برای نصب این ویندوز نیاز است که از مادربرد Secure Boot و UEFI نیز پشتیبانی شود. شرکت مایکروسافت اعلام کرد که باید از تمام سخت افزارهای نام برده پشتیبانی شود تا کاربران بتوانند ویندوز 11 را نصب و اجرا کنند، در غیر این صورت هیچ تضمینی برای نصب و اجرای این سیستم عامل وجود ندارد.

ویندوز 11 روی چه دستگاه‌هایی نصب خواهد شد؟

برای اینکه متوجه شوید که چه دستگاه‌هایی از ویندوز 11 پشتیبانی می‌کنند، باید در ابتدا برنامه PC Health Check را دانلود کنید. پس از دانلود این برنامه یک پیام به شما نشان داده خواهد شد که با کلیک روی گزینه Run، وارد مراحل ابتدایی نصب این برنامه خواهید شد.

پس از انتخاب گزینه Run با یک صفحه دیگر رو به رو خواهید شد که در آن باید روی Install کلیک کنید. با انتخاب این گزینه، فرایند نصب این برنامه آغاز می‌شود و این احتمال وجود دارد تا نصب این نرم افزار حدود یک دقیقه زمان ببرد. پس از پایان مراحل نصب کاربران می‌توانند در صفحه باز شده دو گزینه را انتخاب کنند؛ در این صفحه ابتدا گزینه Open Windows PC Health Check مشاهده می‌شود که با انتخاب آن برنامه نصب شده اجرا خواهد شد و یک گزینه Finish وجود دارد که با انتخاب آن به فرایند نصب پایان خواهید داد.

با اجرای این برنامه مشاهده خواهید کرد که یک بخش به عنوان معرفی ویندوز 11 (Introducing Windows 11) در این نرم افزار وجود دارد. در قسمت پایین این بخش یک گزینه با نام Check Now مشاهده خواهید کرد که باید روی آن کلیک کنید. پس از انتخاب این گزینه شما با یک صفحه دیگر رو به رو خواهید شد؛ در این صفحه باز شده این امکان وجود دارد تا پیام This PC can run Windows 11 را مشاهده کنید که به معنی سازگار بودن دستگاه با ویندوز جدید شرکت مایکروسافت است.

ناگفته نماند که این امکان نیز وجود دارد تا پیام This PC can’t run Windows 11 را مشاهده کنید و اگر این پیام به شما نشان داده شود به معنی پشتیبانی نکردن دستگاه شما از سیستم عامل جدید مایکروسافت است. لطفا پس از دانلود و اجرای برنامه PC Health Check نظر خود را در مورد این سیستم عامل جدید با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments