به تازگی جدیدترین سیستم عامل شرکت مایکروسافت یعنی ویندوز 11 منتشر شده و این نسخه جدید توانسته توجه کاربران بسیاری را به خود جلب کند.
بر اساس گزارشهای منتشر شده این سیستم عامل جدید محبوبیت بسیاری میان افراد داشته و میتوان دلیل اصلی این موضوع را رایگان بودن دریافت Windows 11 برای دارندگان نسخه قبلی یعنی ویندوز 10 دانست. این سیستم عامل جدید دارای تفاوتهای بسیاری نسبت به نسخه قبلی بوده که در این مطلب به بررسی مهمترین تغییرات این بهروزرسانی میپردازیم.
تفاوتهای ویندوز 11 با ویندوز 10
در اوایل تابستان گذشته مدیر ارشد محصولات مایکروسافت یعنی Panos Panay اعلام کرد که سیستم عامل جدید این شرکت دارای طراحی بسیار جذابی بوده و به نوعی دارای یکپارچگی خاصی است.
این طراحی جدید باعث آرامش کاربران شده و همچنین افراد میتوانند مدت زمان بیشتری از ویندوز 11 استفاده کنند. این موضوع بدان معنی است که کار کردن با این سیستم عامل باعث نخواهد شد که افراد احساس خستگی کنند. ویژگیهای شخصی سازی این سیستم عامل جدید نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده است.
جدیدترین ویندوز منتشر شده توسط مایکروسافت در اصل از نظر طراحی با نسخههای قبلی تفاوت چندانی نداشته اما به دلیل ایجاد تغییرات در بخشهای جزئی ظاهر این سیستم عامل نسبت به گذشته بسیار تغییر کرده است. این تغییرات شامل فونتها، آیکونها، بخش نوار وظیفه و… میشود.
علاوه بر این موضوع تغییرات دیگری نیز به وجود آمده است که این تغییرات مربوط به بخش لمس صفحه، قلم و دستورات صوتی است. بر اساس اطلاعات منتشر شده در حال حاضر این ویندوز مناسبترین سیستم عامل برای اجرای بازیها بوده و میتواند بهترین عملکرد را بر اساس سخت افزار دستگاه به کاربران ارائه دهد.
تغییرات ظاهری
تغییراتی که در این بخش به وجود آمده شامل بازگشت صدای راهاندازی سیستم عامل و افزایش عمق رنگها بوده که باعث بیشتر شدن حالت دو بعدی تصاویر میشود. علاوه بر این تغییرات گوشههای تمام پنجرهها و بخشهای مختلف در این ویندوز به حالت گرد تغییر ظاهر دادهاند و این موضوع بر مدرنتر شدن و جذابتر شدن Windows 11 بسیار تاثیر گذار است.
یکی دیگر از ویژگیهای اضافه شده به این سیستم عامل پشتیبانی از حالت تیره یا همان Dark Mode است. این حالت برای استفاده کاربران در نور کم بسیار مناسب بوده و دیگر رنگ سفید صفحه نمایش باعث آزار چشم افراد در نور کم نمیشود.
نوار وظیفه (Taskbar)
در نسخههای قبلی سیستم عامل شرکت مایکروسافت منو استارت در پایین صفحه سمت چپ قرار داشت که در این نسخه جدید به صورت پیش فرض این منو در پایین صفحه وسط تسک بار قرار گرفته است. آیکون برنامههایی که در این نوار قرار گرفته نسبت به گذشته بسیاری دارد و این تفاوت باعث ایجاد فضایی مدرن برای استفاده افراد شده است.
این احتمال وجود دارد که تغییرات به وجود آمده چندان توجه کاربران را به خود جلب نکنند؛ به همین دلیل این امکان وجود دارد که در صورت نیاز، افراد آیکونها و برنامههای قرار گرفته در نوار وظیفه را به سمت چپ منتقل کنند. انجام چنین کاری باعث میشود که این بخش همانند نسخههای قبلی ویندوز نمایش داده شود.
منو استارت
اکنون در ویندوز 11 کاربران میتوانند با فشار دادن دکمه ویندوز یا کلیک کردن روی آیکون ویندوز در بخش Taskbar منوی استارت را اجرا کنند. این منو بسیار با منو معرفی شده در ویندوز 8 متفاوت است و در صورت اجرا مشاهده خواهید کرد که برنامههای بسیاری در این بخش وجود دارند و دیگر خبری از طراحی قدیمی در این منو نیست.
مایکروسافت تصمیم گرفته است که در این منو برخلاف نسخههای قبلی از نمایش لیست طولانی خودداری کند و بخش توصیه برنامههای پر استفاده را جایگزین این قسمت کند. اکنون در بخش توصیهها شما میتوانید برنامههای پر استفاده و نرم افزارهای اخیر اجرا شده را مشاهده کنید، هدف از اضافه شدن این قسمت به منو استارت این است که کاربران به برنامههای مختلف دسترسی سریع داشته باشند.
تغییرات در بخش لمس و قلم
در دستگاههای دیگری همانند تبلتهای مجهز شده به سیستم عامل ویندوز همچنان از صفحه کلید و ماوس پشتیبانی میشود. اما این دسته از گجتهای هوشمند از صفحه نمایش لمسی برخوردار هستند و به همین دلیل این امکان وجود دارد که کاربران بتوانند از طریق نمایشگر لمسی یا قلم از این سیستم عامل بهره ببرند.
مایکروسافت نیز برای جذابتر کردن سیستم عامل جدید خود رابط کاربری را مجددا طراحی کرده تا افراد موقع استفاده از صفحه نمایش لمسی، قلم یا حتی فرمانهای صوتی مشکلی نداشته باشند. بر اساس نظرات کاربران ویندوز 11 برای اجرا در تبلتها یا لپتاپهای لمسی بسیار مناسب بوده و دلیل این موضوع این است که آیکونها و بخشهای مختلف دارای اندازه بزرگتری نسبت به حالت عادی هستند و به همین دلیل لمس گزینههای مورد نظر بسیار سادهتر از گذشته است.
این موضوع بدان معنی است که همانند گذشته احتمال لمس اشتباه از سوی کاربر وجود نداشته و همانطور که اشاره کردیم دلیل این موضوع بزرگتر بودن گزینههای مختلف است. در هنگام کار کردن با دستگاههای مجهز شده به سیستم عامل جدید مایکروسافت ممکن است که نیاز به استفاده از صفحه کلید داشته باشید؛ به همین دلیل یک صفحه کلید با حروف بزرگ روی نمایشگر نشان داده میشود که اندازه آن برای لمس کردن حروف با دو انگشت شست کاربران بسیار مناسب است.
استفاده از قلم هوشمند نیز در این سیستم عامل بسیار لذت بخش بوده و کاربران میتوانند تجربه جذابی موقع کار کردن با این ویندوز جدید داشته باشند. علاوه بر این موضوع فرمانهای صوتی و تایپ کردن از طریق صدای کاربر دستخوش تغییراتی شده است که این تغییرات باعث شده کاربران هنگام صحبت کردن دیگر نیازی به مکث کردن نداشته باشند؛ زیرا این سیستم عامل به صورت خودکار محل صحیح قرار گیری ویرگول را مشخص میکند.
ویجت (Widget)
اگر از دستگاه اندرویدی یا گوشی مجهز شده به سیستم عامل شرکت اپل استفاده میکنید با ویجتها یا همان ابزارکها آشنایی دارید. این بخش در واقع یک منو بسیار کوچک بوده که بر اساس نیاز کاربران اطلاعات مختصری از بخش خاصی را نمایش میدهد، به علاوه این امکان نیز وجود دارد که از ویجتها برای دسترسی سریع به نرم افزارهای مختلف استفاده شود.
ویجتها در یک منو در سمت چپ دستگاه قرار گرفتهاند که میتوانند اطلاعاتی از ترافیک یک مسیر مشخص شده، وضعیت آب و هوا، اخبار داغ روز و… را به کاربران نشان دهند. این احتمال وجود دارد که بخش ابزارکها برای افراد مختلف چندان جذاب نباشد و دلیل آن قدیمی بودن این ویژگی بوده و همچنین در نسخههای قبلی ویندوز قابلیت مشابه این ویژگی وجود داشت.
پشتیبانی از نرم افزارهای اندروید
یکی از بزرگترین تغییرات این سیستم عامل نسبت به نسخههای قبلی پشتیبانی از اجرای برنامههای سیستم عامل اندروید است. ویندوز 11 میتواند برنامههای این سیستم عامل محبوب را اجرا کند و افراد میتوانند نرم افزارهای مورد علاقه خود را به بخش نوار وظیفه (Taskbar) اضافه کنند و همانند دیگر اپلیکیشنها با یک کلیک آنها را اجرا کنند.
ناگفته نماند که فعلا این ویژگی به صورت کامل در دسترس کاربران قرار نداشته و فعلا در حالت بتا (نسخه آزمایشی) قرار دارد. گفته میشود که این ویژگی به صورت کامل در آیندهای نزدیک به صورت کامل در اختیار علاقهمندان به استفاده از سیستم عامل جدید مایکروسافت و اندروید قرار خواهد گرفت.
بهبود بخش گیمینگ
پشتیبانی از بازیهای مختلف در این سیستم عامل بسیار نسبت به گذشته بهبود یافته و دلیل آن پشتیبانی از DirectX 12 است. با تغییر تنظیمات بر اساس سخت افزار دستگاه کاربران میتوانند فریم بیشتری در هر ثانیه (FPS) دریافت کنند.
علاوه بر بخش گیمینگ عملکرد این سیستم عامل نسبت به گذشته بهتر شده و این موضوع بدان معنی است که زمان راه اندازی ویندوز 11 بسیار کوتاه است. مایکروسافت اعلام کرده که حجم بهروزرسانیها ۴۰ درصد کاهش پیدا خواهد کرد و این خبر میتواند توجه کاربران را به خود جلب کند.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید