پس از انتشار ویندوز 11 کمپانی مایکروسافت به روزرسانیهای بسیاری برای این سیستم عامل منتشر نکرد. این موضوع باعث شد که سیستم عامل جدید مایکروسافت برای اجرای بازیها چندان مناسب نباشد.
زمانی که مایکروسافت Windows 10 را به بازار عرضه کرد، برای کاربران نسخههای قدیمی مثل ویندوز 7 و 8 به روزرسانیهای بسیاری منتشر شد. علاوه بر این تعداد به روزرسانیها بسیار زیاد بود و این موضوع باعث از بین رفتن مشکلات نرم افزاری (باگ) شد.
کمپانی مایکروسافت این استراتژی را برای نسخه جدید سیستم عامل خود تکرار نکرد و باعث شد که اطلاعات زیادی نیز از تعداد کاربران این نسخه از ویندوز منتشر نشود. به همین دلیل ما با بررسی دادههای منتشر شده توسط دیگر منابع به راحتی میتوانیم تعداد کاربران را مشاهده کنیم و متوجه شویم که دلیل اصلی استفادهی آنها از ویندوز 10 چیست؟
با بررسی دادههای Steam Hardware & Software Survey و مقایسهی آن با چند ماه پس از انتشار ویندوز 10 چندان اطلاعات بسیار زیادی در اختیار ما قرار نمیگیرد؛ زیرا کاربران استیم باید به صورت داوطلبانه اطلاعات خود را به اشتراک بگذارند. بر این اساس دادههای بخش Steam Hardware & Software Survey چندان کامل نیستند و نمیتوان بر اساس این دادهها اظهار نظر کرد.
در تاریخ ۱۱ اکتبر سال ۲۰۲۱ (۱۹ مهر) ویندوز 11 برای استفادهی عموم منتشر شد و این در حالی است که ویندوز 10 در سال ۲۰۱۵ برای استفاده کاربران منتشر شد. با استفاده از Internet Wayback Machine میتوان دادههای زمان انتشار هر سیستم عامل را استخراج کرد، به همین دلیل به سراغ به دست آوردن اطلاعات هفت ماهه اول انتشار این سیستم عاملها خواهیم رفت.
علت محبوبیت بیشتر ویندوز 10 نسبت به ویندوز 11 چیست؟
بر اساس دادهها کاربران ویندوز 10 با سرعت بسیار کمی در حال به روزرسانی سیستم عامل دستگاه خود هستند و این سرعت، دقیقا نصف سرعت نصب ویندوز 10 توسط کاربران ویندوز 8.0 و 8.1 است.
پس از گذشت شش ماه از انتشار Windows 10 حدود ۳۱ درصد از کاربران به این سیستم عامل به روزرسانی کردند. اما با گذشت شش ماه از انتشار Windows 11 تنها ۱۷ درصد از دستگاهها به این سیستم عامل مجهز شدند. در حال حاضر به صورت کلی میتوان گفت حدود سه چهارم تمام گجتهای مجهز شده به استیم از ویندوز 10 استفاده میکنند.
با توجه به این نتایج میتوان گفت Windows 11 عملکرد خوبی را از خود نشان نداده و به نوعی یک پسرفت محسوب میشود. یکی از دلایل بسیار مهم کاربران برای اینکه از این سیستم عامل استفاده نمیکنند مربوط به مشخصات سخت افزاری دستگاه است؛ زیرا این سیستم عامل روی تمامی دستگاهها قابل نصب نیست و نیازمند سخت افزار میانرده به بالاتر است.
علاوه بر این موضوع استفاده از CPU قدیمی نیز باعث میشود که این سیستم عامل قابل نصب نباشد. ناگفته نماند غیر فعال کردن ویژگیهای امنیتی نیز میتواند باعث جلوگیری از نصب و اجرای ویندوز 11 شود.
تمام این موارد باعث شد که کاربران ویندوز 10 را سریعتر برای مدیریت دستگاه خود نسبت به Windows 11 انتخاب کنند. به نوعی میتوان گفت ویندوز 8.0 و 8.1 برای استفاده مناسب نبودند و سیستم عامل نسل بعدی برای اصلاح مشکلات نسخههای قبلی به بازار عرضه شد. این سیستم عامل جدید با پشتیبانی از تغییراتی در بخش رابط کاربری توانست توجه کاربران را به خود جلب کند.
به همین دلیل انتظار میرفت مایکروسافت با عرضهی نسخه جدید در سال ۲۰۲۱ بتواند بیش از نیمی از کاربران را مجبور به آپدیت به Windows 11 کند. در دو ماه اول پس از انتشار ویندوز 10، میزان استفادهی کاربران از Windows 8 کاهش یافت.
منظور از کاهش استفاده این است که قبل از انتشار این سیستم عامل ۳۵ درصد از کاربران از نسخهی قدیمی استفاده میکردند، اما پس از انتشار به روزرسانی تنها ۱۹ درصد از کاربران در دو ماه اول همچنان به استفاده از نسخهی قدیمی علاقه داشتند.
در این میان تعدادی از کاربران ویندوز 7 نیز به سراغ نصب این سیستم عامل رفتند، به همین دلیل Windows 10 محبوبترین سیستم عامل کمپانی مایکروسافت است. نسخهی جدید که در سال ۲۰۲۱ عرض شد در ماه نوامبر با استقبال نسبتا خوبی مواجه شد، اما با گذشت زمان میزان نصب توسط کاربران کاهش پیدا کرد.
ویندوز 10 در واقع یک سیستم عامل بسیار مدرن بود که باعث شد کاربران دستگاه خود را به روزرسانی کنند. اما ویندوز 11 به دلیل اینکه نیازمند سخت افزار مناسب است، چندان نتوانست توجه کاربران را به خود جلب کند. بعضی از افراد بر این باورند که تفاوت چندان زیادی میان این دو سیستم عامل وجود ندارد و Windows 10 به راحتی برای تمام کاربران در دسترس است.
این موضوع به معنی سازگار بودن ویندوز 10 با اکثر دستگاههای موجود در بازار است. علاوه بر این موضوع به روزرسانیهای بیشتری برای این نسخه از سیستم عامل مایکروسافت منتشر میشود و این آپدیتها باعث از بین رفتن مشکلات نرم افزاری و افزایش فریم هنگام اجرای بازیها خواهد شد.
در ماه سپتامبر سال ۲۰۲۱ حدود ۸۰ درصد افراد از ویندوز 10 استفاده میکردند و جالب است بدانید حتی ویندوز 7 نیز از چنین آماری پشتیبانی نمیکرد. لازم به ذکر است که مایکروسافت هیچ تلاشی برای جلب توجه کاربران برای نصب ویندوز 11 نکرده است و بر این اساس باید منتظر یک تغییر بزرگ از سوی کمپانی مایکروسافت باشیم.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید