برگزیده
📣 پخش زنده مسابقات زولا هر روز ساعت 17 از آپارات
گلکسی S25 پردازنده مدیاتک
1%
  • 0/10

آیا گلکسی S25 با پردازنده مدیاتک ایده‌ی بدی است؟

آیا گلکسی S25 با پردازنده مدیاتک ایده‌ی بدی است؟ ۰ ۱۲ تیر ۱۴۰۳ علم و فناوری کپی لینک

سامسونگ شاید سری گلکسی S25 را با پردازنده مدیاتک دایمنسیتی 9400 راهی بازار کند. اما آیا این تصمیم، منطقی خواهد بود یا خیر؟

مقدمه

اگرچه تا رونمایی از سری گلکسی S25 زمان زیادی باقی مانده، اما با این حال شایعات طبق روال همیشه، درباره گوشی‌های پرچم‌دار وجود دارد. سری گلکسی S25 هم از این قاعده مستثنی نیست. یکی از مهم‌ترین شایعات پیرامون این سری، پردازنده‌ای است که سامسونگ می‌خواهد در آن‌ها استفاده کند. بحث پردازنده این روزها خیلی داغ‌تر از همیشه هست. چرا که پردازنده نقش بسیار مهمی در خیلی از جنبه‌ها دارد. از دوربین گرفته تا بهره‌مندی از امکانات هوش مصنوعی، همه چیز به پردازنده بستگی دارد. خصوصا این روزها که بحث هوش مصنوعی داغ است، بحث پردازنده هم داغ‌تر شده است.

دست سامسونگ برای انتخاب پردازنده برای سری گلکسی S25 بازتر از همیشه است

سامسونگ برای سری گلکسی S25 در بخش تراشه، چندین انتخاب دارد. اگزینوس 2500، اسنپدراگون 8 نسل 4 و دایمنسیتی 9400. سامسونگ هیچوقت در پرچم‌دارهایش از پردازنده‌های ساخت مدیاتک استفاده نکرده است. اما مدیاتک طی چند سال اخیر پیشرفت چشمگیری در مقایسه با قبل داشته است. به گونه‌ای که از آن به عنوان رقیب جدی تراشه‌های اپل یاد می‌شود.

همین پیشرفت کافی است تا سامسونگ هم نیم‌نگاهی به تراشه‌های مدیاتک داشته باشد. تراشه‌هایی که TSMC آن‌ها را تولید می‌کند و این یعنی با تراشه‌های ضعیفی روبرو نیستیم. سامسونگ طی چند سال اخیر هرچه تلاش کرده تا کاربران را به عملکرد خوب پردازنده‌های اگزینوس قانع کند، با شکست مواجه شد. چرا که اگزینوس‌ها عملکرد خوبی نداشتند. البته اگزینوس 2400 تا حد زیادی وضعیت را بهتر کرد ولی همچنان اسنپدراگون 8 نسل 3 گزینه‌ی بهتری است. این در حالی است که دو هسته‌ی کمتر در مقایسه با اگزینوس 2400 دارد.

اما مدیاتک دایمنسیتی 9300 تراشه‌ای است که تمام هسته‌های آن، قدرتمند هستند. یعنی هیچ هسته‌ی کم‌مصرفی در آن وجود ندارد. همین مسأله سبب شده که مدیاتک از لحاظ قدرت سخت‌افزاری سر زبان‌ها بیفتد؛ خیلی جدی‌تر از قبل. اما مصرف انرژی آن به مراتب بالاتر رفت. طبیعتا تجربه‌ی این شرکت برای ساخت دایمنسیتی 9400 بیشتر خواهد بود؛ در نتیجه احتمال اینکه این تراشه عملکرد فوق‌العاده‌ای داشته باشد، زیاد است. اما این ایده‌ی خوبی است که سامسونگ در سری گلکسی S25 از تراشه‌های مدیاتک استفاده کند؟ در این مطلب به بررسی این موضوع می‌پردازیم.

اسنپدراگون 8 نسل 4 قیمت پرچم‌داران را خیلی بیشتر می‌کند

یکی از دلایلی که انتخاب تراشه‌ی مدیاتک را به گزینه‌ای منطقی تبدیل می‌کند، قیمت بسیار بالای اسنپدراگون 8 نسل 4 است. این موضوع سبب می‌شود قیمت پرچم‌داران مجهز به این تراشه هم بسیار گران‌تر شود. بدین ترتیب سامسونگ نمی‌تواند مردم را قانع کند پرچم‌دارانش را بخرند. در حالی که پرچم‌داران شرکت‌های دیگر با امکانات مشابه اما قیمت بسیار مناسب‌تر به بازار می‌آیند.

گلکسی S25 پردازنده مدیاتک

راه حل، تراشه‌ی مدیاتک خواهد بود. گفته می‌شود سامسونگ تراشه‌ی ساخت مدیاتک را به عنوان گزینه‌ی سوم برای سری S25 تست می‌کند. حتی شایعه شده که سامسونگ می‌خواهد در یک سری از مدل‌های گلکسی تب S10، از تراشه مدیاتک دایمنسیتی 9300 پلاس استفاده کند. گزینه‌ی دوم منطقی‌تر از اول است؛ البته منظورمان از منطقی‌تر، شدنی‌تر است. یعنی اگر قرار به استفاده از تراشه‌ی مدیاتک در محصولات سامسونگ باشد، تبلت‌ها گزینه‌ی بهتری هستند.

البته، گوشی‌های ارزان قیمت سامسونگ این روزها از تراشه‌ی مدیاتک بهره می‌برند. مثلا گلکسی A13 5G، گلکسی A22 5G و مدل‌های دیگر. اما در مدل‌های بالارده، اهمیت دوربین چندبرابر می‌شود. نه فقط دوربین، بلکه رابط کاربری، امکانات هوش مصنوعی و کلی امکانات دیگر در گوشی‌های بالارده اهمیت بسیار زیادی دارند. در نتیجه انتخاب پردازنده‌ی درست می‌تواند تعیین‌کننده باشد. اما مدیاتک می‌تواند این خواسته را برای کاربران گلکسی S25 برطرف کند؟

آیا شما گوشی گلکسی S25 با تراشه مدیاتک را می‌خرید؟

اگرچه گوشی‌های مجهز به تراشه‌های مدیاتک شاید ارزان‌تر باشند، اما قیمت فقط یک بخش از پازل این قضیه است. در عمل، استفاده از پردازنده‌ی دیگر به این معناست که سامسونگ می‌خواهد مطمئن شود تمام مدل‌های پرچم‌دارش از قابلیت‌های مشابهی برخوردار هستند. پردازنده‌های مدیاتک مدت‌هاست از واحد پردازشگر عصبی بهره می‌برند و آماده‌ی بهره‌برداری از هوش مصنوعی هستند. درست مثل اگزینوس و اسنپدراگون. مهم‌تر اینکه هوش مصنوعی Gemini Nano گوگل که قدرت پشت گلکسی AI است، در تراشه‌های دایمنسیتی هم پشتیبانی می‌شوند؛ حتی در تراشه‌ای میانرده مثل دایمنسیتی 8300. از لحاظ تئوری، امکانات هوش مصنوعی پرچم‌داران گلکسی می‌توانند به دایمنسیتی 9300 یا هر پردازنده‌ی پیشرفته‌ی دیگری از مدیاتک پورت شوند.

صحبت از عملکرد که شد، باید بگوییم پردازنده‌های مدیاتک فوق‌العاده قدرتمند هستند. این تراشه‌ها از هسته‌های Cortex بسیار قدرتمندی بهره می‌برند و حتی در انجام کارهای پردازشی، از رقبای خود بهتر هم هستند. اما کوالکام با اسنپدراگون 8 نسل 4 قصد دارد از هسته‌های اختصاصی خودش استفاده کند که شاید همین مورد باعث بهبود هرچه بیشتر سرعت و قدرت پردازشی آن شود.

پردازنده‌های مدیاتک راه درازی آمده‌اند و از لحاظ قدرت سخت‌افزاری وضعیت خوبی دارند

گرافیک همیشه یک نقطه ضعف در بحث مقایسه اگزینوس در مقابل اسنپدراگون بوده است. حرکت سامسونگ به سمت مدیاتک به معنای این است که شرکت کره‌ای می‌خواهد گوشی‌های کنتری را با پردازنده آدرنو به بازار ارسال کند. بر کسی پوشیده نیست که پردازشگرهای گرافیکی آدرنو هم از Immortalis و هم Mali بهتر هستند. البته کاربران با عملکرد ضعیف‌تر این پردازشگرهای گرافیکی در مقایسه با آدرنو مشکل خاصی ندارند. چون این تراشه‌ها هم واقعا قدرتمند هستند. بنابراین حرکت به سمت مدیاتک از لحاظ قدرت پردازشی و گرافیکی یک برگشت به عقب نخواهد بود. هرچند کاربران آمریکایی شاید همچنان آدرنو را ترجیح دهند.

البته یک سری از امکانات دیگر هم باید در یک پردازنده وجود داشته باشد. مثل اینترنت 5G. مدیاتک در بخش شبکه عملکرد خیلی فوق‌العاده‌ای طی چند سال قبل نداشت. اما در چند سال اخیر، عملکرد آن عالی بوده به گونه‌ای که گوشی‌های مجهز به تراشه‌های مدیاتک حتی در بازار آمریکا هم کاربران را راضی نگه داشته‌اند. مدیاتک با پشتیبانی از قابلیت‌هایی چون وای‌فای 7، بلوتوث 5.3 و… به اندازه‌ی تراشه‌های رقیب خوب است. اما کوالکام آنقدر بزرگ‌تر و پیشرفته‌تر هست که با تجهیز تراشه‌هایش به یک سری امکانات انحصاری مثل aptX Lossless audio، اسنپدراگون Seamless و… همچنان در بسیاری از زمینه‌ها دست بالاتر را دارد.

از لحاظ آپدیت فریم‌ور که برای آپدیت نرم‌افزاری اهمیت زیادی دارد، بخش دیگری است که مدیاتک در آن خیلی خوب نبوده است. اما این برای سامسونگی که پرچم‌دارانش این روزها 7 سال آپدیت می‌شوند ضروری است. هیچوقت تاکنون گوشی هوشمندی با تراشه‌ی مدیاتک را شاهد نبوده‌ایم که از پردازنده‌ی مدیاتک بهره ببرد اما بیشتر از 4 سال آپدیت دریافت کند. البته مدیاتک می‌تواند با یک حرکت ساده، این مشکل را برطرف کند. اما فعلا این ضعف وجود دارد.

پردازنده های مدیاتک در بخش‌های ضروری عقب‌تر از رقبا نیستند اما برای استفاده‌ی آن‌ها در سری گلکسی S25 یک مشکل وجود دارد

تراشه‌های مدیاتک این روزها آنقدر خوب هستند که اگر در سری گلکسی S استفاده شوند، مشکلی برای کسی پیش نخواهد آمد. به خصوص برای کاربران جهانی که گوشی‌های سامسونگ را با تراشه‌های اگزینوس دریافت می‌کنند. اما باید دید همکاری سامسونگ و مدیاتک در بخش‌های مختلف نظیر شبکه و آپدیت چطور پیش می‌رود.

تفکر و دید مردم هم در این زمینه مهم است. بزرگ‌ترین مانع برای سامسونگ و سری گلکسی S25 در استفاده از تراشه‌های مدیاتک این است که دید مردم هنوز به تراشه‌های مدیاتک خوب نیست. آن‌ها تصور می‌کنند اگزینوس و اسنپدراگون تراشه‌های بهتری هستند. هنوز مدیاتک به عنوان شرکتی شناخته می‌شود که تراشه‌هایش برای بازی بهینه نیستند و داغ می‌کنند. حداقل در بازار اروپا که اینطور است. اما واقعیت اینطور نیست. هرچند کسی به واقعیت اهمیت نمی‌دهد. بنابراین سامسونگ نمی‌تواند ریسک کند.

اگر دید مردم اهمیت دارد، گلکسی S25 FE شاید با تراشه مدیاتک وارد یک سری از بازارهای خاص شود

اینکه سامسونگ به دید مردم اهمیت می‌دهد یا خیر مشخص نیست. چون این شرکت اهل ریسک کردن هست. اما بعید است ناگهان با استفاده از تراشه‌های مدیاتک در پرچم‌داران به‌نام خود ریک کند. سری گلکسی S25 قرار است به عنوان دومین تجربه‌ی سامسونگ در بکارگیری از هوش مصنوعی، برای این شرکت به مدت یک سال پرچم‌داری کنند. سامسونگ نمی‌تواند و نباید با استفاده از تراشه‌های مدیاتک دایمنسیتی در سری گلکسی S25 ریسک کند.

اما تجهیز گلکسی S25 FE به تراشه‌های مدیاتک می‌تواند ایده‌ی خوبی باشد. سامسونگ باید فن ادیشن‌ها را با قیمت پایینی راهی بازار کند. اما اسنپدراگون 8 نسل 3 و 4 آنقدر گران هستند که نمی‌توانند شرکت کره‌ای را به چنین خواسته‌ای برسانند. ولی تراشه‌های مدیاتک می‌توانند چون ارزان‌تر هستند. بدین ترتیب سامسونگ گلکسی S25 FE را می‌تواند با تراشه مدیاتک راهی یک سری بازارهای خاص کند تا مردم بتوانند به این تراشه‌ها اعتماد کنند. این سیاست حتی شاید دو سال هم ادامه پیدا کند و در سال سوم، پرچم‌داران شرکت کره‌ای به تراشه‌ی مدیاتک مجهز شوند.

جمع‌بندی

به طور کلی، به نظر می‌رسد در استفاده از تراشه‌های مدیاتک در سری گلکسی S25 سه مشکل اساسی وجود دارد؛ شبکه، آپدیت و دید مردم. اگر سامسونگ طی همکاری با مدیاتک بتواند این مشکلات را برطرف کند، قطعا دید مردم به تراشه‌های مدیاتک تغییر خواهد کرد. خصوصا اگر شرکت کره‌ای ابتدا این تراشه را در گوشی‌های ارزان‌تر استفاده کند و سپس آن‌ها را وارد گوشی‌های پرچم‌دار کند. نظر شما چیست؟



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments