1%
  • 0/10

مایکروسافت: انحصارگرایی کار همیشگی سونی است!

سونی همواره مانع پیشرفت گیم پس می‌شود!

مایکروسافت: انحصارگرایی کار همیشگی سونی است! ۱ ۲۱ مرداد ۱۴۰۱ اخبار بازی کپی لینک
طعنه مایکروسافت به سونی

طعنه مایکروسافت به سونی تمامی ندارد و این کمپانی برای توجیه خرید اکتیویژن بلیزارد، این بار پلی استیشن را به اتخاذ رویکردهای انحصارگرایی متهم کرده است.

اگر اخبار بازی‌ها را در رسانه سرگرمی دنبال کرده باشید، احتمالا اطلاع دارید که شرکت مایکروسافت در اوایل سال جاری میلادی از خرید کمپانی سرشناس اکتیویژن بلیزارد (Activision Blizzard) خبر داد. توافقی به ارزش ۶۸.۷ میلیارد دلار که شوک بزرگی را به صنعت بازی‌های ویدیویی به خصوص هواداران پلی استیشن وارد کرد؛ چرا که در پی این معامله، مالکیت استودیوهایی ارزشمندی از جمله تری‌آرک، اینفینیتی وارد و بلیزارد اینترتینمنت در اختیار ردموندی‌ها قرار می‌گیرد.

علاوه بر این و مهم‌تر از همه، از این پس ایکس باکس برای آینده و سرنوشت عناوین پرطرفداری همچون کال آو دیوتی تصمیم‌گیری می‌‌کند. با توجه به اهمیت این موضوع، کمیسیون تجارت فدرال آمریکا به همراه دپارتمان عدالت ایالات متحده آمریکا قرارداد مایکروسافت و اکتیویژن بلیزارد را به طور دقیق بررسی می‌کنند.

در واقع، این دو سازمان برای مقابله با سوء اقدامات احتمالی، باید ابعاد و نتایج قرارداد را ارزیابی کنند. بر اساس قوانین ایالتی آمریکا، اگر این سازمان‌ها قراردادهای بزرگ را تایید نکنند، آن معامله علی‌رغم توافق طرفین به کلی لغو می‌شود. به همین خاطر، شرکت مایکروسافت بارها و بارها اعلام کرده که هدف از خرید اکتیویژن بلیزارد، تصاحب فرنچایزهای محبوب نیست و ردموندی‌ها همچنان به انتشار بازی‌های چند پلتفرمی ادامه می‌دهند. مدیران این کمپانی تاکید کردند که سری Call of Duty و دیگر آثار پرطرفدار اکتیویژن هرگز انحصاری نمی‌شود و کاربران پلی استیشن کماکان می‌توانند بازی‌های جدید این کمپانی را تجربه کنند.

با این حال، قرارداد تاریخی ردموندی‌ها تاکنون بازتاب‌های گسترده‌ای را به همراه داشته و در راس همه آن‌ها، سونی را حسابی نگران کرده است. با توجه به اینکه این معامله توسط کمیسیون تجارت فدرال آمریکا در دست بررسی قرار دارد، ژاپنی‌ها هر از چند گاهی با اشاره به عواقب آن، سعی بر این دارند تا از موافقت سازمان‌ها با این معامله جلوگیری کنند. برای مثال، سونی مدتی پیش در پیامی خاطرنشان کرد که تصاحب سری کال آو دیوتی و عرضه انحصاری آن به طور مستقیم در انتخاب کنسول از سوی طرفداران تاثیرگذار است.

بدین ترتیب، آن‌ها مایکروسافت را به انحصارطلبی متهم می‌کنند. سونی معتقد است که ایکس باکس با خرید اکتیویژن بلیزارد، به دنبال تصاحب تمام و کمال بازار صنعت بازی‌های ویدیویی است و در صورت تایید این معامله، رقابت سایر شرکت‌ها با مایکروسافت غیرممکن خواهد شد؛ اتفاقی که منجر به افزایش بیش از اندازه قدرت یک کمپانی شده و بازار ویدیو گیم را متمرکز و یکپارچه می‌کند.

در طرف مقابل، مایکروسافت این ادعاها را کذب می‌داند و برای جلب رضایت سازمان‌های نظارتی ایالات متحده آمریکا، همواره به انتشار بازی‌ها به طور چند پلتفرمی اشاره می‌کند. حال در تازه‌ترین این اقدام‌ها، این بار مایکروسافت به سونی حمله کرده و با ارائه اسناد، ژاپنی‌ها را به انحصارطلبی متهم کرده‌اند.

به بیان دقیق‌تر، چندی پیش این کمپانی در پرونده‌ای به انجمن دفاع اقتصادی کشور برزیل که برای توجیه خرید اکتیویژن بلیزارد تنظیم شده، اعلام کرد که سونی با جلوگیری از انتشار بازی‌ها در ایکس باکس گیم پس، همواره مانع پیشرفت این سرویس اشتراکی می‌شود. آن‌ها مدعی هستند که سونی با پرداخت مبالغ هنگفت به توسعه‌دهندگان، جلوی انتشار عناوین پرطرفدار در این سرویس را می‌گیرند.

در ادامه، سخنگوی مایکروسافت خاطرنشان کرد که انحصارگرایی یکی از اصلی‌ترین سیاست‌‎های سونی است و به همین خاطر، خرید اکتیویژن بلیزارد تهدید بزرگی برای رهبری آن‌ها در صنعت بازی‌های ویدیویی است. مایکروسافت توضیح می‌دهد که رویکرد کنونی سونی نشان می‌دهد که آن‌ها بار دیگر با ارائه محتوای باکیفیت با کمترین هزینه به کاربران مخالف هستند. در آخر، ردموندی‌ها به صراحت اعلام کردند که در حال حاضر حوزه ویدیو گیم توسط سونی رهبری می‌شود که این رهبری با سیاست انحصارگرایی آن‌ها شکل گرفته است.

مایکروسافت در این زمینه توضیح می‌دهد:

انحصارگرایی هست اصلی استراتژی سونی را تشکیل می‌دهد. به همین دلیل، آن‌ها همواره از حضور یک شرکت قدرتمند دیگر در صنعت بازی‌های ویدیویی هراس دارند. نگرانی‌ آن‌ها در خصوص عرضه انحصاری برخی از محصولات شرکت اکتیویژن بلیزارد با برخی از صحبت‌های این شرکت در تناقض است. از طرفی، این نگرانی‌ها با رویکرد پلی استیشن مطابقت ندارد. عملکرد سونی بار دیگر نشان می‌دهد که آن‌ها با چنین مدل کسب و کار که بالاترین کیفیت و کمترین هزینه را برای بازیکنان در نظر می‌گیرد، موافق نیستند. آن‌ها خرید اکتیویژن بلیزارد توسط ایکس باکس را تهدیدی برای رهبری خود در بازار بازی‌ها می‌دانند؛ رهبری‌ای که با سیاست‌های انحصارگرایی خود آن‌ها صورت گرفته است.

بخش سرگرمی‌های تعاملی شرکت سونی تا به امروز واکنشی از خود نسبت به طعنه و اتهامات مایکروسافت نشان نداده است. بدون شک، این کمپانی نیز با ارائه مدارک و اسناد مختلف، ردموندی‌ها را به نقض برخی از قوانین متهم خواهند کرد. باید منتظر ماند و دید که در آخر کدام یک از این دو شرکت می‌تواند سازمان‌های نظارتی ایالات متحده آمریکا را قانع کند. آیا سونی می‌تواند جلوی تکمیل این قرارداد را بگیرد، یا ردموندی‌ها اطمینان می‌دهند که بعد از این معامله، رقابت صنعت بازی‌‎های ویدیویی کاهش پیدا نمی‌کند؟

در هر صورت، اگر همه چیز مطابق با برنامه‌ریزی‌ها پیش برود و سازمان‌های نظارتی نیز این معامله را تایید کنند، خرید اکتیویژن بلیزارد در سال مالی ۲۰۲۳ میلادی نهایی خواهد شد و تا آن زمان اکتیویژن به طور مستقل به کار خود ادامه می‌دهد. فیل اسپنسر در این زمینه اعلام کرده که نتایج خرید اکتیویژن بلیزارد به کوتاه مدت مربوط نمی‌شود و ثمره این همکاری به مرور زمان و در بلند مدت مشخص خواهد شد.

در این میان، ناگفته نماند که سونی نیز در طول چند سال اخیر استودیوهای مختلفی را خریداری کرده است. برای مثال، سونی مدتی پیش مالکیت استودیوهای مهمی از جمله هاوس‌مارک و بلوپوینت گیمز را به خود اختصاص داد و بعدها استودیوی مستقل خانم جید ریموند به نام Haven را نیز خریداری کرد. گفتنی است که در ماه گذشته پروسه خرید استودیو سرشناس بانجی (Bungie) نیز نهایی و تکمیل شد. از طرفی، گزارش‌ها نشان می‌دهد که سونی خود را برای خرید بزرگ بعدی آماده می‌کند.

در پایان این خبر، دیدگاه شما در رابطه با طعنه جدید مایکروسافت به سونی چیست؟ به نظر شما، در آخر کدام از یک این دو کمپانی می‌تواند سازمان‌های نظارتی ایالات متحده را قانع کند؟ آیا قرارداد خرید اکتیویژن بلیزارد به کلی لغو خواهد شد؟ شما سرنوشت صنعت بازی‌های ویدیویی را بعد از تایید و تکمیل این معامله چگونه پیش‌بینی می‌کنید؟ فراموش نکنید که نظرات شخصی خود را با ما و دیگر کاربران رسانه سرگرمی به اشتراک بگذارید.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

1 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments