پیشنهاد جدید مایکروسافت به سونی برای عرضه بازیهای Call of Duty روی پلیاستیشن
تعهد ده ساله ردموندیها به ژاپنیها
شواهد امر گویای این موضوع است که شرکت مایکروسافت در پیشنهاد جدید خود به سونی، به عرضه بازی های Call of Duty روی پلتفرم پلی استیشن به مدت ده سال تعهد میدهد.
همانطور که احتمالا اطلاع دارید که مایکروسافت در اوایل سال جاری میلادی کمپانی اکتیویژن بلیزارد را با پرداخت ۶۸.۷ میلیارد دلار خریداری کرد؛ معاملهای که از آن به عنوان بزرگترین خرید تاریخ صنعت بازیهای ویدیویی نیز یاد میشود. به دنبال این توافق، مالکیت تمام استودیوها و بازیهای اکتیویژن بلیزارد از جمله سری محبوب کال آو دیوتی را در اختیار ردموندیها قرار میدهد.
در حالی که مایکروسافت هدف اصلی خود از این خرید را ورود به بازار بازیهای موبایل میداند، لیکن آینده مجموعه کال آو دیوتی و عرضه آن برای کنسولهای پلی استیشن در مرکز توجهها قرار دارد. به همین ترتیب، نهادهای نظارتی شانزده کشور مختلف از جمله آمریکا و بریتانیا عواقب این معامله را به دقت بررسی میکنند.
بخش سرگرمیهای تعاملی شرکت سونی در تلاش است تا ثابت کند این قرارداد آسیبهای جبران ناپذیری را به فضای رقابتی صنعت بازیها وارد میکند. در طرف مقابل، ردموندیها نیز سعی بر این دارند تا با جلب اعتماد نهادها و تایید این خرید، در نهایت اکتیویژن بلیزارد را به ایکس باکس ملحق کنند.
در همین راستا، مدیران ارشد مایکروسافت تاکنون بارها و بارها اعلام کردهاند که در حال حاضر برنامهای برای عرضه انحصاری Call of Duty روی ایکس باکس ندارند و بازیهای این مجموعه کماکان برای پلی استیشن نیز منتشر خواهند شد. بر اساس گزارشها، ظاهرا مایکروسافت در ابتدا پیشنهاد داده بود که تا سه سال آینده تمام بازیهای جدید کال آو دیوتی را بدون هیچ محدودیتی به دست کاربران پلی استیشن میرساند.
در پی آن، آقای جیم رایان، مدیر بخش سرگرمیهای تعاملی شرکت سونی، پیشنهاد ردموندیها برای عرضه بازیهای کال آو دیوتی روی پلی استیشن را غیرمنطقی و ناکافی خواند. سپس، آقای فیل اسپنسر، رئیس بخش گیمینگ مایکروسافت، در پیامی به صراحت خاطرنشان کرد که عناوین این مجموعه تا زمانی که پلی استیشن وجود داشته باشد، برای این پلتفرم منتشر خواهند شد!
حال در تازهترین خبرها، به نظر میرسد که اسپنسر از ادعای قبلی خود کمی عقبنشینی کرده و قرار نیست که بازیهای کال آو دیوتی تا زمانی که پلی استیشن وجود داشته باشد، برای این پلتفرم عرضه شوند. در واقع، طبق گزارش اخیر رسانه نیویورک تایمز، گویا مایکروسافت این بار به سونی پیشنهاد داده که فقط تا ده سال آینده بازیهای جدید Call of Duty را برای پلی استیشن عرضه میکند.
مدیر کل ایکس باکس مدعی است که نمیتوان یک قراردادی تنظیم کرد که در آن به انتشار دائمی بازیهای کال آو دیوتی برای پلی استیشن متعهد شد. با این حال، او بر این باور است که مایکروسافت میتواند مدت زمان طولانیتری را به عنوان تعهد برای انتشار این عناوین روی پلتفرم مزبور مشخص کند که هم سونی و هم سازمانهای نظارتی با آن موافق باشند.
فیل اسپنسر در این زمینه توضیح میدهد:
این ایده که ما یک قراردادی تنظیم کنیم که در آن از کلمه “همیشگی” استفاده شود، کمی احمقانه به نظر میرسد. با این حال، ما قصد داریم که یک تعهد جدید با مدت زمان طولانیتر بنویسیم؛ مدت زمانی که هم شرکت سونی و هم سازمانهای نظارتی با آن موافق باشند. من با این موضوع هیچ مشکلی ندارم. تا زمانی که بازیکنان خواهان تجربه بازیهای کال آو دیوتی روی پلی استیشن باشند، ما نیز این مجموعه را در دسترس آنها قرار میدهیم. این یک تهدید رقابتی برای پلی استیشن نیست، بلکه به نوعی یک نگاه واقعگرایانه به شمار میرود.
بر اساس ادعای مایکروسافت و طبق پیشنهاد آنها، نسخه پلی استیشن بازیهای جدید کال آو دیوتی به طور همزمان و با شرایط برابر با نسخه ایکس باکس منتشر میشوند. از طرفی، مایکروسافت در ازای انتشار این عناوین برای پلتفرمهای سونی هیچ امتیازی از آنها دریافت نمیکند؛ به طوری که نیازی نیست سونی به طور حتمی با عرضه این بازیها در سرویس اشتراکی ایکس باکس گیم پس یا کلاود موافق باشد.
البته، دقت داشته باشید که عرضه بازیهای کال آو دیوتی برای پلی استیشن یکی از دغدغههای اصلی سونی به شمار میرود. دیگر نگرانی ژاپنیها از عواقب تکمیل معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت، عرضه رایگان آثار سری کالاف دیوتی در سرویس اشتراکی ایکس باکس گیم پس است که میتواند در شکست سرویس پلی استیشن پلاس به شدت تاثیرگذار باشد. هرچند که بر اساس گزارشها، حتی در صورت تصاحب اکتیویژن توسط ایکس باکس، این کمپانی به خاطر قراردادهای قبلی میان اکتیویژن و سونی، تا چند سال آینده اجازه انتشار بازیهای کال آو دیوتی در گیم پس را ندارد.
به طور کلی، علیرغم تایید این معامله از سوی سازمانهای نظارتی عربستان و برزیل، هم اکنون سایر نهادهای نظارت بر بازار و رقابت در کشورهای مختلف از جمله ایالات متحده آمریکا و بریتانیا معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت را بررسی میکنند. در این میان، در حالی که به نظر میرسد صربستان نیز بهزودی موافقت خود با این قرارداد را اعلام میکند، اما نهاد نظارتی انگلستان مدتی پیش با اشاره به چند نگرانی عمده در این پرونده، فاز دوم تحقیقات گسترده خود را آغاز کرد.
رگولاتور بریتانیا مدعی است که تکمیل معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت در آینده یک سری سرویسهای جدید نظیر بازیهای ابری و سرویسهای اشتراکی تاثیرگذار خواهد بود. از طرفی، این سازمان معتقد است که شرکت سونی تحت تاثیر معامله اکتیویژن بلیزارد قرار میگیرد. در واقع، اگرچه این معامله در کوتاه مدت تاثیر چندانی در رقابت بازار نمیگذارد، اما این موضوع در زمان عرضه کنسولهای نسل دهم ایکس باکس و پلی استیشن به ضرر سونی تمام خواهد شد.
ناگفته نماند که مدتی پیش آقای فیل اسپنسر اعلام کرد که تحقیقات در خصوص این معامله از سوی نهادهای نظارتی کاملا قابل پیشبینی بوده و با توجه به مبلغ هنگفت این خرید و ادغام آن با مایکروسافت، منطقی است که این سازمانها به دقت قرارداد را بررسی کنند. در ادامه، در حالی که او بار دیگر از اطمینان خود درباره تایید معامله از سوی نهادهای نظارتی سخن گفت، اما شرکت سونی را به گمراه کردن رگولاتور متهم کرد؛ ادعایی که به سرعت از سوی رئیس کل پلی استیشن رد شد.
در هر صورت، تایید این معامله از سوی سازمانهای نظارتی همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد و باید منتظر ماند و دید که در آخر مایکروسافت میتواند مالکیت اکتیویژن بلیزارد را به دست بگیرد یا سونی با ارائه دلایل متعدد جلوی تکمیل قرارداد را خواهد گرفت! ناگفته نماند که اگر همه چیز مطابق با برنامهریزیها پیش برود، این خرید در اوایل سال ۲۰۲۳ میلادی نهایی خواهد شد. هرچند، برخی از تحلیلگران بر این باورند که این معامله به این زودیها تکمیل نمیشود.
در پایان این خبر، دیدگاه شما در رابطه با پیشنهاد مایکروسافت به سونی برای عرضه بازی های Call of Duty روی پلی استیشن به مدت ده سال چیست؟ آیا ردموندیها در نهایت موفق به تصاحب شرکت اکتیویژن بلیزارد خواهند شد؟ به نظر شما، آیا بعدها آثار این سری به طور انحصاری برای ایکس باکس عرضه میشوند؟ فراموش نکنید که نظرات شخصی خود را با ما و دیگر کاربران رسانه سرگرمی به اشتراک بگذارید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید