شرکت مایکروسافت امروز اطلاعات جامعی از کنسول نسل بعدی ایکسباکس سری ایکس منتشر کرده است که شامل مشخصات رسمی و جزئیات دقیق دیگر میشود.
شرکت مایکروسافت ساعاتی پیش اطلاعاتی از کنسول Xbox Series X منتشر کرده است که حالا یک دید کامل و جامع به ما از این محصول میدهد. به لطف این اطلاعات جدید دیگر میدانیم که با چه چیزی روبرو هستیم. در قدم اول به سراغ مشخصات این کنسول میرویم.
حالا میدانیم که این کنسول از یک پردازندهی هشت هستهای با فرکانس ۳.۸ گیگاهرتز و یک پردازندهی گرافیکی با قدرت پردازشی ۱۲ ترافلاپس بهره میبرد. یکی از موارد جالب، وجود ۱۶ گیگابایت رم از نوع GDDR6 است؛ حافظهای که به طور معمول برای کارتهای گرافیک در رایانههای شخصی استفاده میشود. این کنسول یک حافظهی یک ترابایتی از نوع SSD هم دارد که سرعت بارگذاری بازیها را به طور قابل توجهی افزایش میدهد.
امکان افزایش میزان حافظهی داخلی تا یک ترابایت بیشتر هم وجود دارد. این کار به دو صورت قابل اجراست؛ اول با کارتریجهای SSD مخصوصی که مایکروسافت با همکاری شرکت Seagate تهیه میکند و جداگانه به فروش میرسد. دوم هم با هاردهای اکسترنال که از طریق پورت USB 3.2 به کنسول وصل خواهد شد. البته مایکروسافت عنوان میکند که هارد اکسترنال تنها میتواند برای عناوین نسلهای گذشته جواب میدهد و برای عناوین نسل بعدی، به خاطر سرعت بیشتر حافظهی SSD مجبور به استفاده از آن هستید. همان طور که مایکروسافت قبلا هم عنوان کرده بود، کنسول ایکسباکس سری ایکس توانایی اجرای بازیها با وضوح تصویری 4K و با فریمریت ۶۰ را خواهد داشت که تا ۱۲۰ هم میتواند افزایش پیدا کند.
برخی از اعضای تیم ایکسباکس در گفتگو با تعدادی از متخصصان فناوری، عمیقتر از همیشه به تشریح جزئیات رسمی تکنولوژیهای به کار رفته در کنسول ایکسباکس سری ایکس پرداختهاند. مایکروسافت برای سومین نسل متوالی با شرکت AMD در تهیهی پردازندهی کنسول خود همکاری میکند. آقای Sebastien Nussbaum یکی از معاونان AMD در صحبتهای خود به این همکاری و نتیجهی آن میپردازد.
این کنسول در انتها به یک بستر برای نوآوری تکنیکی تبدیل میشود.
کنسول Xbox Series X بزرگترین جهش نسلی AOC و طراحی API است که تا به حال با مایکروسافت انجام دادهایم. این واقعا یک افتخار برای AMD است که همکار مورد اعتماد مایکروسافت برای این تلاش باشد.
ایکسباکس سری ایکس نشان رهبری نوآوری تکنیکی برای این نسل کنسول خواهد بود و این نوآوری را امسال و سال آینده از طریق اکوسیستم DirectX به ارمغان خواهد آورد.
استفاده از DirectX در این کنسول چیزیست که تنها در انحصار خود مایکروسافت قرار دارد و از این بابت میتواند برگ برندهی بزرگی برای ارائهی یک کیفیت خیرهکننده در برابر رقبا باشد. به لطف DirectX مایکروسافت تکنولوژی Raytracing سختافزاری را هم به ارمغان آورده است که نورپردازی و انعکاس در گرافیک بازیها را وارد مرحلهی جدیدی خواهد کرد. یک مثال سادهی این موضوع را میتوانید در تصاویر زیر از بازی Minecraft ببینید.
مثال بعدی عنوان Gears 5 است که در تصویر متحرک زیر میتوان تفاوتهای نورپردازی بین نسخهی Xbox One X و Xbox Series X را مشاهده کرد. این تنها تفاوت نیست و بازی روی کنسول نسل بعدی مایکروسافت در تمامی صحنهها، چه داخل بازی و چه کاتسینها با وضوح 4K و به صورت ۶۰ فریم بر ثانیه اجرا میشود. رقمی که برای Xbox One X از ۳۰ فراتر نمیرود.
یکی دیگر از موارد خاص کنسول نسل بعدی مایکروسافت، بهره از قابلیت Xbox Velocity Architecture است؛ با این قابلیت که به لطف حافظهی SSD و یک API تازه حاصل میشود، اجازهی بارگذاری سریعتر اطلاعات به صورت همزمان میدهد. این قابلیت به بازیسازان توانایی میدهد تا در بالاترین سطح ممکن از قدرت کنسول بهره ببرند و در نتیجه، دنیاها عمیقتر و زندهتری را خلق کنند. آقای Andrew Goossen از اعضای بخش فنی مایکروسافت در این باره میگوید:
پردازنده ذهن کنسول ما و پردازندهی گرافیکی قلبش است، اما Xbox Velocity Architecture روح آن است.
قابلیت Xbox Velocity Architecture دربارهی سرعت بسیار بیشتر است. این یکی از نوآورانهترین بخشهای کنسول ماست. این انقلابی در خلق دنیاهای بسیار بزرگتر و خیرهکننده در بازیها ایجاد میکند.
مایکروسافت برای Xbox Series X مانور فراوانی روی بحث تاخیر میدهد. کنسول نسل بعدی مایکروسافت قصد دارد با جدیدترین فناوریها، تاخیر در اجرای فرمانها را به حداقل برساند تا نرمترین و بهترین تجربهی ممکن را به بازیکن در عناوین رقابتی ارائه دهد. به این صورت که کنترلر کنسول با سرعت دو میلیثانیه فرمان را به کنسول میفرستد. کنسول هم با قابلیت DLI (Dynamic Latency Input) آن را به نمایشگر انتقال میدهد. انتقال از کنسول به نمایشگر به لطف پورت HDMI 2.1 با قابلیتهای VRR و ALMM در سریعترین زمان ممکن رخ میدهد.
مایکروسافت باری دیگر به قابلیتهای از قبل رونمایی شدهی Quick Resume و Backward Compatibility هم اشاره میکند؛ قابلیت اول این اجازه را میدهد تا چند بازی به طور همزمان در حال اجرا باشد و در سریعترین زمان ممکن بینشان جابهجا شوید و دوم هم که احتمالا معرف حضور هست، امکان تجربه عناوین نسلهای گذشته را میدهد. نکتهی جالب این قابلیت این است که به خاطر ذخیرهی بازیها در SSD حتی با خاموش کردن کنسول، کشیدن آن از برق و آپدیت سیستم هم تغییری در آنها ایجاد نمیشود و میتوانید بلافاصله از همان نقطه که از بازی کردن دست کشیدهاید، به بازی کردن ادامه دهید. در یک آزمایش، کنسول به مدت یک هفته از برق کشیده شده و یک آپدیت هم دریافت کرده بود. با این وجود بازی از همان نقطهی قبل ادامه یافت.
قابلیت Backward Compatibility در ایکسباکس سری ایکس پیشرفت خواهد داشت و میتوان عناوین گذشته را با وضوح تصویر و فریمریت بالاتر تجربه کرد. به لطف قابلیت Smart Delivery که قبلا رونمایی شده است، بسیاری از بازیهای نسل فعلی را میتوان در نسل بعد با کیفیت بالاتر تجربه کرد. بدون اینکه نیاز به پرداخت هزینهی اضافی باشد.
مایکروسافت برای ایکسباکس سری ایکس یک کنترلر جدید طراحی کرده که امکانات تازهای در خود گنجانده است. بدنهی کنترلر با جنس بهتر دوباره طراحی شده است تا راحتی حین بازی کردن را از قبل هم بیشتر کند. بخش D-Pad هم نسبت نسل طراحی متفاوتی دارد. حالا کنترلر ایکسباکس هم به دکمهی Share مجهز است تا راحتتر بتوانید کلیپها و تصاویر مورد علاقهتان را به اشتراک بگذارید. تکنولوژی بلوتوث به کار رفته در این کنترلر نه تنها انرژی بسیار کمتری مصرف میکند، بلکه تاخیر کمتری در اجرای فرمانها دارد. مزیت بزرگ دیگر آن، امکان وصل شدنش به رایانههای شخصی و گوشیهای هوشمند اپل و اندرویدی است.
در انتها بد نیست به ابعاد کنسول هم اشاره کنیم که از نظر حجم تقریبا مشابه Xbox One X است، اما به جای کشیده بودن بیشتر حالت مکعبی دارد.
مایکروسافت برای خنک کردن کنسول از یک سیستم خنککنندگی موازی بهره میبرد. به این صورت که هوا را از طریق فن پایین دستگاه به داخل میکشد و با فن بالا آن را خارج میکند. این فنها کمترین صدای ممکن را دارند و خیالتان میتواند حتی در پردازشهای سنگین هم راحت باشد.
اینها مهمترین جزئیات رسمی منتشر شده از کنسول ایکسباکس سری ایکس به حساب میآید. با توجه به ادعاهای مایکروسافت، نسل بعدی ایکسباکس قصد دارد تا قویتر از همیشه عمل کند. باید دید که در زمان انتشار کنسول در تعطیلات انتهای سال ۲۰۲۰ میلادی این وعدهها تا چه حد عملی خواهد شد.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید