بازی XCOM: Chimera Squad

بررسی بازی XCOM: Chimera Squad

پلیس‌هایی از جنس بیگانه

1%
  • 0/10
بررسی بازی XCOM: Chimera Squad ۰ ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ بررسی بازی کپی لینک

بازی XCOM: Chimera Squad باعث می‌شود تا فرنچایز معروف XCOM در مسیر جدیدی حرکت کند.

دنیای بازی‌های استراتژی، تاریخ و زیرسبک‌های خود را دارد. وقتی برای اولین بار سبک استراتژی نوبتی را بازی می‌کنید، به صورت ناخودآگاه یاد شطرنج خواهید افتاد. در بازی‌های استراتژی باید فکر خود را شدیدا به کار گرفته، تصمیم بگیرید و حتی برای حرکت‌های بعدی خود، نقشه‌ی جدیدی طراحی کنید. هیچ شکی نیست که سری بازی‌های XCOM را می‌توان یکی از مهم‌ترین و حتی پرچمدار بازی‌های استراتژی نوبتی دانست. Firaxis Games در سال ۲۰۱۲ میلادی با ساخت بازی XCOM: Enemy Unknown، این سری را ریبوت کرد و با این بازی توانست تعریف جدید و تازه‌ای از این مجموعه را به طرفداران نشان دهد. حال بعد از ساخت Enemy Unknown و ادامه‌ی آن، استودیوی Firaxis Games ادامه‌ای برای سری XCOM توسعه داده که می‌توان آن را یک تحول بسیار بزرگ برای این فرنچایز محبوب دانست. این بازی جدید XCOM: Chimera Squad نام دارد.

XCOM: Chimera Squad نه تنها یک عنوان فرعی نیست، بلکه ادامه‌ای برای اتفاق‌های دومین قسمت XCOM است.

در زمان روبه‌رو شدن با بازی XCOM: Chimera Squad فکر می‌کردم که با یک عنوان فرعی و کاملا مجزا از این سری سر و کار دارم اما در همان اوایل بازی، فهمیدم که این اثر نه تنها یک عنوان فرعی نیست، بلکه ادامه‌ای برای اتفاق‌های دومین قسمت XCOM است. داستان پنچ سال پس از شکست دادن پروژه‌ی آواتار توسط گروه XCOM روایت می‌شود و حالا انسان‌ها با هم‌زیستی با بیگانگان عادت کرده‌اند. شهری به نام City 31 وجود دارد که به عنوان سمبل صلح و هم‌زیستی انسان و بیگانه شناخته می‌شود اما به نظر می‌رسد که باند‌هایی از بیگانه‌ها از این موضوع خوشحال نبوده و به دنبال شروع جنگ جدیدی هستند. اینجاست که Chimera Squad برای حفاظت از شهر توسط دولت به وجود می‌آید که به نوعی، نیرو‌های ویژه‌ی پلیس محسوب می‌شود و بازیکن هدایت این گروه را برعهده دارد.

داستان نشان می‌دهد که سه باند در حال انجام فعالیت‌های خطرناکی هستند که نتیجه‌ی آن‌ها، به وجود آمدن آسیب‌های جبران ناپذیری خواهد بود. Chimera Squad وظیفه دارد که رهبر این سه باند را شناسایی کند و در اولین فرصت آن‌ها را از بین ببرد. همانطور که گفته شد، این جوخه‌ی بسیار ویژه است؛ زیرا از بهترین نیرو‌های انسانی و بیگانه تشکیل شده تا بتوانند خطرناک‌ترین عملیات‌ها را با موفقیت انجام دهند.

نقد بازی بازی XCOM: Chimera Squad
روایت داستان جالب است و میان‌پرده‌ها به شکل کمیک طراحی شده‌اند

XCOM: Chimera Squad داستان کاملا مجزایی با نسخه‌های پیشین XCOM دارد اما همانطور که قبلا گفته شد، ارتباط بسیار خوب و محکمی را برقرار می‌کند. بازیکن با دنبال کردن ماجرای بازی متوجه می‌شود که این سه باند برای چه هدفی به وجود آمده‌اند. در واقع، می‌توان گفت که روایتی که در این عنوان شاهدش هستیم، تنها یک مقدمه‌ی بسیار خوب برای آینده‌ی XCOM به حساب می‌آید. اگر سازندگان برای تولید نسخه‌ی سوم اقدام کنند، اکنون یک مقدمه‌ی بسیار قوی و همچنین قهرمانانی برای انجام این کار دارند.

موضوعی که در بازی XCOM: Chimera Squad اهمیت پیدا کرده، وجود شخصیت‌پردازی است و اگر یکی از این افراد در ماموریتی بمیرد، با صحنه‌ی Game Over روبه‌رو می‌شویم و باید آن ماموریت، دوباره از نو آغاز شود که این ویژگی در سری XCOM جدید است. ۱۱ شخصیت ویژه و مخصوص برای این بازی طراحی شده که هر کدام شامل دیالوگ، بیوگرافی، گیم‌پلی و توانایی‌های مخصوص به خود هستند. این مامور‌ها در طول بازی با یکدیگر صحبت می‌کنند و زمانی که مرحله‌ای به اتمام می‌رسد، دیالوگ‌هایی بین آن‌ها برقرار می‌شود که نشان‌دهنده‌ی نوع تیپ شخصیتی آن‌هاست. به عنوان مثال شخصیت بیگانه‌ای به نام Verge با یک انسان به نام Godmother هم‌صحبت می‌شود که با این گفت‌وگو متوجه می‌شویم که Godmother زیاد با همکار شدن با بیگانه‌ها راضی نیست. این دیالوگ‌ها گاهی اوقات ممکن است کمی خنده‌دار باشد یا اطلاعات جالبی را به مخاطب ارائه دهد اما دانستن یا ندانستن آن‌ها هیچ تاثیری روی روند بازی نخواهد گذاشت.

بزرگترین تفاوت XCOM: Chimera Squad با دیگر بازی‌های این فرنچایز، اجرای مکانیکی به نام Time Line به جای فاز‌بندی‌های نوبتی است

بیشتر بازی‌های استراتژی نوبتی، به شکل فاز بندی عمل می‌کنند. این یعنی شما در فاز خود، می‌توانید هر کاری را که در چارچوب بازی است، انجام دهید؛ به عنوان مثال، اگر شما در یک میدان مبارزه، چهار شخصیت داشته باشید، می‌توانید با یکی از آن‌ها شلیک کرده و باقی را حرکت دهید. فاز بعدی، فاز دشمن خواهد بود که در این حالت، هوش مصنوعی می‌تواند با سه شخصیت شلیک کند و به باقی نیروها دستور دیگری بدهد. بزرگترین تفاوت XCOM: Chimera Squad با دیگر بازی‌های این فرنچایز، اجرای مکانیکی به نام Time Line به جای فاز ‌بندی‌های نوبتی است؛ به این صورت که در زمان شروع بازی، تعداد شخصیت‌های شما و دشمن به طور یکی در میان در لیستی قرار می‌گیرند، سپس طبق همان لیست شخصیت‌ها می‌توانند از توانایی‌های عادی و ویژه استفاده کنند. Time Line شاید برای یک ساعت اول، کمی گیچ‌کننده باشد اما زمانی که به این مکانیک عادت کنید، بزرگ‌ترین چالش شما، غیرقابل پیش بینی بودن مبارزات خواهد شد که نتیجه‌ی آن باعث به وجود آمدن خلاقیت‌ها و تصمیم‌های مهم در روند گیم‌پلی بازی می‌شود.

بازی XCOM: Chimera Squad به بزرگی نسخه‌های اصلی XCOM نیست. برخلاف بازی قبلی که بازیکن می‌توانست سفینه‌ی خود را شخصی‌سازی کند و یا تصمیم بگیرد که کدام واحد سازمانی را ابتدا داشته باشد، Chimera Squad این بخش را ندارد. همچنین واحد آزمایشگاه به طور کامل حذف شده و کارگاه آن تنها برای پیشرفت، ارتقا و ساخت وسایل استفاده می‌شود. در این بازی چیزی به اسم درمانگاه و دوران نقاهت شخصت‌ها وجود ندارد و مامورینی که در روند یک عملیات زخمی می‌شوند، به صورت کاملا خودکار بهبود خواهند یافت و اگر در این ماموریت‌ها آسیب وارد شده در حد زیادی باشد، به آن‌ها بیشتر زخم سطحی (Scars) وارد می‌شود. Scars به تنهایی یک مکانیک است که باعث ضعف مامورین در عملیات‌های آینده خواهد شد. به عنوان مثال، آسیب وارد شده، باعث کاهش ۱۵ واحد در دقت نشانه‌گیری آن شخصیت می‌شود. تنها راه درمان این آسیب‌ها، گذاشتن مامور زخمی شده در واحدی به نام Train است که به مدت چند روز وقت او را خواهد گرفت.

شهر 31 در بازی XCOM: Chimera Squad
شما باید میزان آشوب شهر را کنترل کنید. توانایی‌هایی مانند قرنطینه کردن منطقه، از آشوب شدن شهر جلوگیری می‌کند. اگر نوار Anarchy پر شود، شما بازی را باخته‌اید

محیط‌های بازی XCOM: Chimera Squad نسبت به XCOM 2 بسیار کوچک‌تر است اما هر مرحله، روند خاص و ویژه‌ای را پیش می‌گیرد و تنوع بسیار خوب آن‌ها، شما را سرگرم می‌کند. قابلیت جدید و جذابی که به این بازی اضافه شده، وجود فاز‌های رویارویی (Encounter) است. حتما در فیلم‌های سینمایی دیده‌اید که نیرو‌های ویژه‌ی پلیس برای حمله به یک محل، چگونه رفتار می‌کنند. آن‌ها به بخش‌های مختلف یک ساختمان رفته و از تمام جهت‌ها به محل مورد نظر حمله می‌کنند. عنوان Chimera Squad هم دقیقا همین مکانیک را شبیه کرده است. در برخی از مراحل، بازیکن باید از یک یا چند جهت مختلف به محل مبارزه حمله‌ور شود. Encounter ممکن است چندین بار در یک ماموریت دیده شود، همچنین استفاده از برخی آیتم‌ها مانند بمب‌های دودزا یا فلش‌های کورکننده امکان پذیر است.

همانطور که پیش‌تر گفته شد، هر ماموری یک توانایی خاص دارد. خوشبختانه بازی به خوبی متعادل شده و شما می‌توانید با هر کدام از آن‌ها که بخواهید، در یک جوخه‌ی چهار نفره قرار دهید. این بستگی به شما دارد که چطور می‌خواهید بازی را پیش ببرید اما بهتر است بدانید که در درجه‌های سختی بالاتر، حتما از گذاشتن نیروی‌هایی که توانایی ساپورت دارند، دریغ نکنید. اگر شخصیتی در روند یک ماموریت، بعد از دریافت آسیب‌های مکرر کشته شود، دیگر توانایی مبارزه نخواهد داشت. همانطور که گفتم، در صورت مرگ شخصیت، شما بازنده هستید اما در طول یک عملیات می‌توانید در زمان محدودی وضعیت مامور کشته شده را پایدار کنید. نکته‌ی قابل توجه اینجاست که این شخصیت با مرگ روبه‌رو نمی‌شود ولی دیگر نمی‌تواند در ادامه‌ی ماموریت همراه تیم باشد و ادامه دادن با جوخه‌ی سه نفره، کمی بازی را سخت می‌کند. به همین دلیل، نیروی پشتیبانی که شامل یک ربات است، در بازی وجود دارد که می‌توانید آن را به هر سلاح و چیپ‌هایی که بخواهید، شخصی‌سازی کنید. متاسفانه بودن یا نبودن این ربات زیاد تاثیری روی روند بازی نخواهد گذاشت؛ در واقع این ربات آنقدرهایی که باید جذاب باشد، نبوده و برعکس شخصیت اصلی، قابلیت خاصی ندارد.

فضاهای سبز در بازی XCOM: Chimera Squad
وجود فضاهای سبز، چیزی بود که در قسمت دوم کمتر دیده می‌شد. آیا این موضوع، شما را یاد XCOM: Enemy Unknown نمی‌اندازد؟

گرافیک بازی XCOM: Chimera Squad کمی دست‌خوش تغییرات شده و از سوی دیگر، میان پرده‌ها به شکل تصاویر کمیک روایت می‌شوند. بر‌خلاف بازی‌های قبلی که کنتراست تیرگی و روشنایی زیاد به چشم می‌آمد، اکنون با رنگ‌بندی‌های تازه‌ای در محیط و شخصیت‌های بازی روبه‌رو هستیم. بدون شک طرفداران با باگ‌های معروف XCOM آشنایی دارند که در قسمت دوم، به اوج خود رسیده بود. خوشبحتانه میزان باگ‌ها در بخش گرافیک و حتی بخش فنی بازی بسیار کاسته شده است. این بار درصد‌های هدف‎‌گیری واقعی‌تر بوده و خبری بابت این‌که هدف‌گیری، ۹۵ درصد است اما هیچ آسیبی نمیزند، نخواهد بود.

در مجموع XCOM: Chimera Squad یک عنوان کامل و مستقل به حساب می‌آید. هر چند که ممکن است طرفداران قدیمی، کمی از مکانیک‌های جدید ناراضی شوند اما این بازی به خوبی توانسته به ریشه‌های سری XCOM وفادار باشد و همچنین تعریف تازه و خوبی از یک بازی XCOM را به بازیکنان ارائه دهد. این عنوان، پیچیدگی و سختی‌ای را که در نسخه‌های اصلی وجود دارد، نداشته و همه می‌توانند از این بازی لذت ببرند؛ هر چند که بازی مشکلاتی مانند باگ و یا ضعف در بخش ربات دارد اما شما از تجربه‌ی Chimera Squad پشیمان نمی‌شوید.


8.5 عالی
XCOM: Chimera Squad یک عنوان کامل و مستقل به حساب می‌آید. هر چند که ممکن است، طرفداران قدیمی کمی از مکانیک‌های جدید ناراضی شوند اما این بازی به خوبی توانسته به ریشه‌های سری XCOM وفادار باشد. همچنین تعریف تازه و خوبی از یک بازی XCOM را به بازیکنان ارائه دهد. XCOM: Chimera Squad آن پیچیدگی و سختی که در سری اصلی XCOM وجود دارد را نداشته و همه می‌توانند از این بازی لذت ببرند. هر چند که بازی مشکلاتی مانند باگ و یا ضعف در بخش ربات دارد اما شما از تجربه‌ی Chimera Squad پشیمان نمی‌شوید
  • مکانیک‌های جدید
  • سیستم Time Line بسیار جذاب و تازه است
  • وجود شخصیت پردازی کوتاه برای نیرو‌های اصلی
  • رفع عمده‌ای از باگ‌های معروف در XCOM
  • بالانس فوق‌العاده
  • داستان پردازی منطقی
  • ربات‌هایی که به عنوان نیروی جایگزین فرستاده می‌شود، اصلا جالب نیستند
  • حذف بخش ساخت و ساز طرفداران قدیمی XCOM را به شدت ناراحت می‌کند
  • بعضی اوقات، باگ‌های عجیبی خواهید دید

مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments