به تازگی کمپانی شیائومی از سری پرچمدار جدید خود یعنی شیائومی 12 رونمایی کرد که این دستگاه شامل سه مدل است. در این مطلب به بررسی نسخه پایه این گجت خواهیم پرداخت و مشخصات سخت افزاری آن را آزمایش خواهیم کرد.
در تاریخ ۲۸ دسامبر (۷ دی) سال گذشته شیائومی از دستگاه جدید خود رونمایی کرد و سه روز بعد در آخرین روز از سال ۲۰۲۱ این گجت برای فروش در دسترس کاربران قرار گرفت. در حال حاضر این گوشی هوشمند و همچنین دو مدل دیگر از سری شیائومی 12 در بازارهای مختلف برای خرید در اختیار کاربران قرار دارند.
موردی که توانست توجه کاربران بسیاری را به خود جلب کند مربوط به طراحی این گجت است. منظور از طراحی کیفیت ساخت، حاشیههای کم صفحه نمایش و همچنین وزن دستگاه است. اکثر گوشیهای پرچمدار دارای وزنی بیش از ۲۰۰ گرم هستند و تنها گوشیهای میانرده طوری طراحی میشوند که وزن آنها کمتر از ۲۰۰ گرم باشد.
نکته جالب توجه در رابطه با این دستگاه وزن ۱۷۹ گرمی آن بوده که باعث میشود تا کاربران بتوانند مدت زمان زیادی از این دستگاه استفاده کنند. علاوه بر این موضوع دست کاربران هنگام استفاده از این گجت خسته نخواهد شد؛ زیرا این پرچمدار در دسته گوشیهای سنگین وزن قرار نمیگیرد. همچنین کیفیت ساخت جذاب این دستگاه باعث میشود افراد هنگام وب گردی یا اجرای بازیهای مختلف از در دست گرفتن این گوشی لذت ببرند.
بررسی مشخصات گوشی شیائومی 12
کیفیت ساخت یکی از موارد مهمی است که باعث میشود افراد بتوانند تفاوت میان یک گوشی میانرده و پرچمدار را احساس کنند. شیائومی در این زمینه توانست توجه کاربران را به خود جلب کند و همچنین با استفاده از قدرت سخت افزاری بالا و صفحه نمایش با کیفیت توجه علاقهمندان به مشاهده فیلم و اجرای بازیهای با گرافیک بالا به این گجت جلب شد.
صفحه نمایش
کمپانی بزرگ شیائومی با توجه به خواسته کاربران نمایشگر این دستگاه را به یک پنل ۶.۲۸ اینچی مجهز کرد که این پنل از نوع OLED ساخته شده است. اکنون در سال ۲۰۲۲ کاربران بسیاری به استفاده از گوشیهای مجهز شده به صفحه نمایش بزرگتر از ۶ اینچ علاقه دارند و همچنین افراد میتوانند با استفاده از این دسته از نمایشگرها بازیها را راحتتر اجرا کنند. به علاوه وب گردی، جستجو در فضای مجازی و مشاهده ویدیوهای مختلف با استفاده از یک نمایشگر ۶.۲۸ اینچی بسیار برای کاربران جذابتر است.
پنل به کار رفته در نمایشگر از فناوریهای بسیار جذابی پشتیبانی میکند که از جمله از این فناوریها میتوان به +HDR10 و Dolby Vision اشاره کرد. به لطف وجود این فناوریها گوشی شیائومی 12 در لیست گجتهای مجهز شده به صفحه نمایش با کیفیت قرار گرفت و به رقیب جدیدی برای گوشی گلکسی S21 اولترا یا حتی دستگاه معرفی نشده (پرچمدار آینده) سامسونگ یعنی گلکسی S22 اولترا تبدیل شد.
این صفحه نمایش قادر است که یک میلیارد رنگ را به تصویر بکشد و همین موضوع بر کیفیت بالای تصاویر بسیار تاثیر گذار است. علاوه بر این موضوع کاربران قادر هستند با استفاده از این صفحه نمایش بازیهای با کیفیت را با رنگهای طبیعیتری تجربه کنند.
در سال جاری یکی از مشخصات گوشیهای پرچمدار وجود نرخ تازه سازی تصویر بالا است. شیائومی نیز برای اینکه در رقابت با دیگر پرچمداران کمپانیهای مختلف شکست نخورد تصمیم گرفت تا از نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتزی در این گجت پشتیبانی کند. وجود این فناوری در گوشیهای مختلف باعث ایجاد یک تفاوت بزرگی شده که بسیاری از شرکتها برای شکست دادن رقیبهای خود در بازار گوشیهای میانرده از چنین فناوری جذابی استفاده میکنند.
یکی از نقطه ضعفهای بزرگ گوشیهای شیائومی در بازار گجتهای میانرده وجود روشنایی پایین صفحه نمایش است. اما این کمپانی در دستگاههای پرچمدار این ضعف را از بین برده و گوشی Xiaomi 12 را به روشنایی ۱۱۰۰ نیتی مجهز کرد. کاربران میتوانند با استفاده از روشنایی حداکثر این نمایشگر در زیر نور مستقیم خورشید نیز از گجت خود استفاده کنند؛ زیرا روشنایی بالای این گجت باعث میشود تا در زیر نور مستقیم خورشید محتوای نمایشگر دستگاه واضح باشد.
همانطور که در بالا اشاره کردیم طراحی صفحه نمایش برای بسیاری از کاربران جذاب بوده و حاشیههای صفحه نمایش باعث حواس پرتی کاربران هنگام استفاده از این گوشی هوشمند نمیشوند. این موضوع باعث شد تا صفحه نمایش بتواند ۸۹.۲ درصد از پنل جلویی را به خود اختصاص دهد. در حال حاضر اکثر گوشیهای موجود در بازار ۸۵ درصد از پنل جلویی آنها متعلق به صفحه نمایش است و حاشیههای کم نمایشگر شیائومی 12 باعث جلب توجه کاربران شد.
وضوح تصویر صفحه نمایش پرچمدار جدید شیائومی معادل ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ پیکسل است و افراد میتوانند با استفاده از این رزولوشن محتواهای با کیفیتی را مشاهده کنند. علاوه بر این موضوع تراکم پیکسلی این صفحه نمایش ۴۱۹ پیکسل در هر اینچ است که این تراکم پیکسلی باعث طبیعیتر شدن رنگها میشوند. بر این اساس کاربران میتوانند از استفاده از این نمایشگر لذت ببرند و محتواهای با کیفیت را با نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتزی مشاهده کنند.
به طور کلی نمایشگر به کار رفته در پنل جلویی این دستگاه هیچ مشکلی ندارد و به جدیدترین فناوریهای موجود مجهز شده است. اما اگر شیائومی از دوربین سلفی زیر نمایشگر استفاده میکرد میتوانست تا فضای بیشتری را برای استفاده کاربران ایجاد کند و همچنین بیش از ۹۰ درصد از پنل جلویی توسط صفحه نمایش اشغال میشد.
شیائومی به دلایل خاصی از این فناوری استفاده نکرد و یک بریدگی برای قرار گرفتن دوربین سلفی در بالای صفحه نمایش قرار داد. همچنین شرکت کورنینگ جدیدترین محافظ خود را یعنی Gorilla Glass Victus تولید و در اختیار کمپانی شیائومی قرار داد. به همین دلیل نمایشگر این گجت به راحتی آسیب نخواهد دید و این موضوع به لطف وجود محافظ صفحه نمایش مقاوم شرکت کورنینگ است.
سخت افزار و نرم افزار
کمپانی کوالکام به تازگی تراشهای جدید تحت عنوان Snapdragon 8 Gen1 به بازار عرضه کرده و توانست اولین پردازنده ۴ نانومتری گوشی هوشمند را تولید کند. این تراشه از قدرت سخت افزاری بسیار بالایی برخوردار است که پشتیبانی از آن میتواند به راحتی بسیاری از رقیبهای مختلف را در بازار گوشیهای پرچمدار شکست دهد.
به لطف این تراشه کاربران قادر هستند تا بازیهای سنگین موبایلی را به راحتی اجرا کنند و عناوین مختلفی مثل Call of Duty: Mobile را به روش جدیدی تجربه کنند. این پردازنده به کاربران اجازه میدهد تا بازیهای مختلف بسیاری را به راحتی اجرا و به صورت همزمان چنین برنامهای را مدیریت کنند. در کنار این تراشه قدرتمند وظیفه پردازش گرافیک دستگاه بر عهده Adreno 730 است که این تراشه اجازه اجرای بازیهای موبایلی را با حداکثر کیفیت و نرخ فریم میدهد.
به همین دلیل این گجت را میتوان یک دستگاه گیمینگ (مناسب بازی) نیز دانست؛ زیرا قدرت سخت افزاری شیائومی 12 بسیار بالا است و همچنین نمایشگر جذاب این گجت باعث راحتی کاربران هنگام استفاده از صفحه نمایش خواهد شد. اما یکی از نکاتی که مربوط به بخش سخت افزاری این دستگاه میشود و شاید برای بسیاری از کاربران خوشایند نباشد، پشتیبانی نکردن از درگاه microSD است.
این موضوع به معنی این است که امکان افزایش حافظه در این گجت وجود ندارد و افراد باید هنگام خرید پرچمدار جدید شیائومی بسیار دقت کنند. این کمپانی سه گزینه برای انتخاب حافظه داخلی دستگاه در اختیار کاربران قرار داد که نسخه اول از حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایتی و رم ۸ گیگابایتی پشتیبانی میکند. این گزینه برای اجرای بازی نیز مناسب است، اما نباید بازیهای زیادی در این دستگاه نصب شوند.
به علاوه فضای مورد نیاز برای کاربران علاقهمند به تصویر و فیلم برداری چندان زیاد نیست؛ زیرا امکان فیلم برداری با کیفیت 8K و 4K وجود دارد. ثبت ویدیو با استفاده از این کیفیت و نرخ فریم ۳۰ یا ۲۴ فریم بر ثانیه باعث میشود تا فضای داخلی دستگاه به سرعت پر شود.
گزینه دوم برای انتخاب حافظه از حافظه داخلی ۲۵۶ گیگابایتی و رم ۸ گیگابایتی استفاده میکند، این نسخه برای آن دسته از کاربرانی مناسب است که قصد اجرای بازیها و برنامههای سنگین را دارند؛ زیرا رم ۸ گیگابایتی میتواند این فضا را مدیریت کند.
نسخه سوم به ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی و همچنین ۱۲ گیگابایت رم مجهز شده که این نسخه برای علاقهمندان به بازی، فیلم برداری و مشاهده ویدیو مناسب است. دلیل این موضوع وجود حافظه داخلی ۲۵۶ گیگابایتی بوده و همچنین افراد میتوانند با استفاده از این فضا دادههای مختلف بیشتری را ذخیره کنند.
نوع حافظه به کار رفته در این گجتها از نوع UFS 3.1 است که توسط شرکت سامسونگ طراحی شده و از سرعت انتقال داده بسیار بالایی استفاده میکند. علاوه بر این موضوع این حافظهها بسیار کم مصرف هستند و باعث افزایش دوام باتری گجت نیز میشوند.
این دستگاه متعلق به کمپانی شیائومی است و یک دستگاه اندرویدی محسوب میشود. در صورت خرید شیائومی 12 سیستم عامل اندروید 12 در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت و ناگفته نماند این سیستم عامل جدیدترین نسخه عرضه شده توسط گوگل است. علاوه بر این موضوع شیائومی رابط کاربری مخصوص خود را که MIUI 13 نامیده میشود برای مدیریت این گجت در اختیار کاربران قرار داده است.
این رابط کاربری بسیار جدید بوده و استفاده کردن از آن میتواند برای کاربران بسیاری جذاب باشد؛ زیرا این رابط کاربری ساده است و کاربران هنگام استفاده از آن دچار مشکل نخواهند شد. در ادامه به بررسی بخش جذاب این گجت یعنی دوربینهای آن خواهیم پرداخت.
دوربین
در پنل پشتی این گجت یک ماژول دوربین مستطیل شکل قرار گرفته که در آن سه دوربین برای تصویر برداری در اختیار کاربران قرار دارد. دوربین اول از سنسور ۵۰ مگاپیکسلی بهره میبرد که از آن برای تصویر برداری در حالت واید استفاده میشود. سنسور دوربین اصلی این دستگاه بسیار بزرگ است و بر اساس ادعای کمپانی شیائومی این دوربین میتوان تصاویر با کیفیتی را به ثبت برساند.
علاوه بر این موضوع دوربین دوم قرار گرفته در پنل پشتی از نوع اولترا واید (فوق عریض) است که به سنسور ۱۳ مگاپیکسلی مجهز شده است. این سنسور همانند دوربین اولترا واید شرکت سامسونگ از زاویه دید ۱۲۳ درجهای بهره میبرد و میتواند تصاویر را با جزئیات بالایی به ثبت برساند.
سومین دوربین قرار گرفته در پنل پشتی دارای کیفیت ۵ مگاپیکسلی است و می تواند در حالت تله فوتو و ماکرو به کاربران هنگام تصویر برداری کمک کند. در کنار این سنسورها از فلش Dual-LED نیز استفاده شده و کاربران قادر هستند به لطف این فلش دوگانه در نور کم نیز تصویر برداری کنند. شیائومی از فناوری HDR نیز پشتیبانی کرد و این موضوع به افراد هنگام فیلم برداری بسیار کمک میکند.
سنسور اصلی این دستگاه میتواند با کیفیت 8K و نرخ فریم ۲۴ فریم بر ثانیه فیلم برداری کند، به علاوه فیلم برداری در این حالت با پشتیبانی از تکنولوژی HDR10 انجام میشود. ناگفته نماند در کیفیت 4K و نرخ فریم ۳۰ فریم بر ثانیه نیز امکان فیلم برداری وجود دارد و در این حالت +HDR10 به کاربران میتواند بسیار کمک کند.
در پنل جلویی صفحه نمایش در بالای نمایشگر یک دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی قرار گرفته که میتواند در حالت واید از کاربران تصویر برداری کند. این سنسور قادر است که با کیفیت ۱۰۸۰ پیکسل و همچنین نرخ فریم ۶۰ فریم بر ثانیه فیلم برداری کند. این گجت از دو اسپیکر پشتیبانی میکند و افرا قادر هستند تا با استفاده از این دو اسپیکر صدا را به صورت استریو پخش کنند.
متاسفانه در کنار یا بالای این گجت خبری از جک ۳.۵ میلی متری نیست و کاربران باید در صورت نیاز به هدفون از تبدیل جک ۳.۵ میلی متری به USB-C استفاده کنند. همانطور که انتظار میرفت این پرچمدار خوش قیمت شرکت شیائومی از فناوری حسگر اثر انگشت زیر صفحه نمایش استفاده میکند و وجود این سنسور به کاربران حس مدرن بودن را منتقل میکند. بر این اساس افراد میتوانند از این روش برای باز کردن قفل صفحه دستگاه خود استفاده کنند و در کوتاهترین زمان ممکن به منوی برنامهها دسترسی داشته باشند.
باتری
شیائومی تصمیم گرفت تا انرژی این گجت را توسط یک باتری با ظرفیت ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعت تامین کند. این باتری برای یک روز استفاده کاربران تقریبا مناسب بوده و دلیل این موضوع مصرف باتری پایین تراشه Snapdragon 8 Gen1 است.
موضوعی که توجه کاربران را به خود جلب کردن آداپتور با توان بالای این پرچمدار است. کاربران میتوانند با استفاده از آداپتور ۶۷ واتی باتری این گجت را در مدت زمان ۳۹ دقیقه به صورت کامل شارژ کنند. وجود چنین آداپتور باعث ایجاد یک تفاوت بزرگ میان شیائومی 12 و دیگر پرچمداران شد و توجه کاربران بسیاری به زمان شارژ شدن این پرچمدار جلب شد.
به علاوه این دستگاه از فناوری شارژ بیسیم نیز پشتیبانی میکند و کاربران با استفاده از شارژر بیسیم با توان ۵۰ وات میتوانند باتری این دستگاه را در مدت زمان ۵۳ دقیقه به صورت بیسیم شارژ کنند. ناگفته نماند در این گجت از تکنولوژی Reverse wireless charging با توان ۱۰ وات استفاده شده و بر این اساس کاربران قادر هستند تا باتری دیگر گجتها را به صورت بیسیم شارژ کنند.
این گجت در چهار رنگ مشکی، سبز، آبی و صورتی به بازار عرضه شد و افراد میتوانند با پرداخت مبلغ ۵۱۰ یورو (۵۷۰ دلار) نسخه پایه گوشی شیائومی 12 را خریداری کنند.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید