شیائومی ۱۴ و ۱۴ پرو رونمایی شدند؛ اولین گوشیهای جهان با اسنپدراگون ۸ نسل ۳
رابط کاربری HyperOS با دوربینهای بهتر!
شیائومی دقایقی پیش از دو گوشی شیائومی ۱۴ و ۱۴ پرو با رابط کاربری HyperOS، دوربینهای بهتر و تراشهی اسنپدراگون ۸ نسل ۳ رونمایی کرد.
شیائومی ۱۴ و ۱۴ پرو نخستین گوشیهایی هستند که با تجهیز به تراشهی قدرتمند اسنپدراگون ۸ نسل ۳ رونمایی شدهاند. شیائومی هر سال همین سیاست را در پیش میگیرد تا زودتر از هر شرکت دیگری بتواند پرچمدارانش را به دست کاربران برساند. هرچند شیائومی ۱۴ و ۱۴ پرو در ابتدا در بازار چین در دسترس قرار میگیرند و بعد از گذشت چند ماه به بازار جهانی هم عرضه میشوند.
گوشیهای جدید شیائومی تغییرات خوبی در مقایسه با قبل داشتهاند. از پردانزدهی بسیار قدرتمندتر گرفته تا دوربینهایی با برند لایکا، طراحی جدید و زیبا و رابط کاربری جدید این شرکت یعنی HyperOS که اخیرا خبرهای زیادی در رابطه با آن و قابلیتهایش منتشر شده است. با ما همراه باشید تا به معرفی شیائومی ۱۴ و ۱۴ پرو بپردازیم.
شیائومی ۱۴ پرو
شیائومی ۱۴ پرو برخلاف ۱۳ پرو که گوشههای تختی داشت، حالا از فریمی با گوشههای صاف بهره میبرد که این طراحی کمی شبیه به طراحی گوشیهای آیفون است. این فریم حالا شفاف و آیینهطور شده که شاید به مذاق بعضی از کاربران خوش نیاید. این گوشی در طرفین نمایشگر خود حواشی یکسان و بسیار کمی دارد که باعث شده نمای آن فوقالعاده زیباتر باشد. البته در دو طرف پنل، نمایشگر اندکی به سمت پنل پشتی خمیدگی دارد.
روی پنل پشتی، چیزی که سریعتر از همه به چشم میآید، ماژول دوربین بسیار بزرگ است که در واقع دو بخشی است. بخش اول یک نوار در اطراف ماژول و بخش دوم هم خود ماژل که میزبان ۴ دوربین مختلف است. در مرکز این ماژول هم نام برند لایکا به چشم میخورد به این معنا که دوربین اصلی توسط این شرکت پرآوازه تنظیم شده است.
شیائومی ۱۴ پرو نمایشگری ۶٫۷۳ اینچی با وضوح ۱۴۴۰ × ۳۲۰۰ پیکسل دارد که از عمق رنگ ۱۲ بیتی و پنل LTPO OLED با رفرشریت ۱۲۰ هرتز بهره میبرد که تماما مشابه پنل به کار رفته در شیائومی ۱۳ پرو است. اما آنچه که این گوشی را خاصتر از نسل قبل میکند، بیشینهی روشنایی ۳۰۰۰ نیتی است که یعنی شما زیر شدیدترین نور خورشید هم اصلا و ابدا با مشکل مواجه نخواهید شد. این پنل توسط شیشهی محافظ ساخته شده توسط خود شیائومی یعنی Longjing محافظت میشود که نمیدانیم میزان مقاومت آن در برابر ضربه و خط و خش چقدر است.
شیائومی ۱۴ پرو در چهار مدل در دسترس قرار میگیرد؛ مشکی، سفید، سبز و یک مدل انحصاری که Titanium Special Edition نام دارد. این مدل از فریمهای مات بهره میبرد که در ساخت آنها از آلیاژ آلومینیوم استفاده شده است. اینطور که به نظر میرسد، شیائومی هم تحت تأثیر اپل و سامسونگ، تصمیم گرفته پرچمدار خود را با استفاده از تیتانیوم بسازد که باعث شده مدلی بسیار جذاب و زیبا با نوار دور ماژول دوربین نارنجی رنگ پدید بیاید که در زیر میتوانید تصاویر آن را ببینید. توجه داشته باشید در مدلهای غیر تیتانیومی، فریم از جنس آلومینیوم است.
شیائومی در این گوشی از سنسور ۱ اینچی به کار رفته در نسل گذشته استفاده نکرده است. در ۱۳ پرو این سنسور توانست عملکرد حیرتانگیزی از خود به نمایش بگذارد اما در ۱۴ پرو شاهد سنسور جدیدی هستیم که شیائومی آن را Light Nunter 900 (شکارچی نور) نامگذاری کرده است. در این سنسور از لنز Summilux لایکا استفاده شده که با توجه به نامی که دارد، انتظار میرود در جذب نور عملکرد فوقالعادهای داشته باشد.
اندازهی این سنسور ۵۰ مگاپیکسلی، ۱/۱٫۳۱ اینچ و اندازهی پیکسلهای آن هم ۱٫۲ میکرومتر است. گسترهی دینامیکی آن هم به ۱۳٫۵ EV میرسد. این لنز ۲۳ میلیمتری از دیافراگم متغیر بهره میبرد که قادر است از f/۱٫۴۲ تا f/۴٫۰ تغییر اندازه بدهد و این یعنی شما چه در تاریکترین صحنههای قابل عکاسی و چه در روشنایی کامل، قادر به ثبت تصاویر و ضبط ویدیوهای فوقالعادهای است که به ادعای شیائومی باید بهتر از نسل گذشته باشد.
سنسور جدید به صورت کلی ۴۴٪ کوچکتر از سنسور ۱ اینچی به کار رفته در شیائومی ۱۳ پرو است اما با توجه به جزئیاتی که از این لنز منتشر شده، میتوان گفت روی کاغذ، این لنز ۸۰٪ روشنتر است. بنابراین از لحاظ جذب نور، این سنسور عملکرد بهتری دارد و هدف هم دقیقا همین است چون اگر سنسوری قادر به جذب نور بیشتر با شد هم قادر به ثبت تصاویری با جزئیات بیشتر است و هم در نور شب میتواند عملکرد بهتری از خود به نمایش بگذارد.
دوربین دوم، ۷۵ میلیمتری با گشودگی دیافراگم f/۲٫۰ است که در مقایسه با لنز تلهفوتوی به کار رفته در شیائومی ۱۳ پرو عملکرد نسبتا بهتری دارد. این دوربین قدرتمند قادر است از فاصلهی تنها ۱۰ سانتیمتر، تصاویر جذابی را به ثبت برساند. همچنین میتواند در حالت عادی، تصاویری ۴۰ مگاپیکسلی و در حالت پرتره، تصاویری ۵۰ مگاپیکسلی ثبت کند. همچنین این دوربین قادر است تا ۳٫۲ برابر به صورت اپتیکال روی سوژهها زوم کند. دوربین سوم هم فوق عریض ۵۰ مگاپیکسلی گشودگی دریچه دیافراگم f/۲٫۲ با اندازهی ۱۴ میلیمتر و امکان عکاسی از سوژههای نزدیک در فاصلهی تنها ۵ سانتیمتر را به کاربران میدهد.
شیائومی ۱۴ پرو از پردازندهی اسنپدراگون ۸ نسل ۳ به عنوان قلب تپنده بهره میبرد. این تراشه توسط TSMC و با فناوری ۴ نانومتری ساخته شده و در نتیجه انتظار میرود عملکرد بسیار خوبی را در انجام کارهای مختلف از آن شاهد باشیم. در کنار این تراشه از ۱۲/۱۶ گیگابایت رم از نوع LPDDR5X و ۲۵۶/۵۱۲ گیگابایت و ۱ ترابایت حافظهی داخلی از نوع UFS 4.0 استفاده شده تا بدین ترتیب شاهد عملکرد فوقالعاده سریع این پرچمدار در انجام کارهای مختلف باشیم.
منبع تغذیهای که برای این گوشی در نظر گرفته شده ۴۸۸۰ میلیآمپر ساعتی است که با استفاده از شارژر ۱۲۰ واتی میتوان آن را شارژ کرد. این باتری همچنین از شارژر بیسیم ۵۰ واتی هم پشتیبانی میکند. انتظار میرفت شیائومی برای این گوشی بزرگ و جذاب از باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی استفاده کند؛ عجیب بود که ظرفیت باتری تا این اندازه کاهش پیدا کرده اما هرچه که هست، بعید به نظر میرسد شیائومی ۱۴ پرو از لحاظ طول عمر باتری بتواند امتیاز فوقالعادهای را کسب کند.
شیائومی ۱۴ پرو در حال حاضر در رنگ مشکی، سفید و سبز در مدلهای ۱۲/۲۵۶، ۱۶/۵۱۲ و ۱۶GB/۱TB برای پیشخرید در دسترس قرار دارد اما فقط کاربران چینی میتوانند به آن دسترسی داشته باشند. قیمتی هم که برای آنها در نظر گرفته شده به ترتیب ۴٫۹۹۹ یوآن (۶۵۰ یورو)، ۵٫۴۹۹ یوآن (۷۱۰ یورو) و ۵٫۹۹۹ یوآن (۷۸۰ یورو) است.
شیائومی ۱۴
اما میرسیم به پرچمدار مدل استاندارد شیائومی یعنی شیائومی ۱۴ که از لحاظ ظاهری تفاوت چندانی با مدل پرو ندارد. البته نکتهای که وجود دارد این است که شیائومی ۱۴ پرو با طراحی تخت فریم، اندکی از ۱۳ پرو از لحاظ ظاهری فاصله گرفته اما مدل استاندارد در مقایسه با مدل استاندارد سال گذشته که خودش از گوشههای تخت بهره میبرد، خیلی متفاوتتر ظاهر نشده است.
در واقع شیائومی ۱۴ از لحاظ اندازه کاملا مشابه شیائومی ۱۳ است و طول هر دوی آنها به ۱۵۲٫۸ میلیمتر، عرض آن به ۷۱٫۵ میلیمتر و ضخامت آن هم به ۸٫۲۰ میلیمتر میرسد. پرچمدار جدید شیائومی مثل سری ۱۳ تی در دو مدل عرضه میشود؛ یکی ۱۹۳ گرمی با پنل پشتی از جنس شیشه و دیگری ۱۸۸ گرمی با پنل پشتی از جنس چرم نانو.
نمایشگری که شیائومی برای این پرچمدار ۶٫۳۶ اینچی در نظر گرفته، از وضوح تصویر ۱۲۰۰ × ۲۶۷۰ پیکسل بهره میبرد که از نوع LTPO OLED بوده و از رفرشریت ۱۲۰ هرتز هم بهره میبرد. مثل مدل پرو، بیشینهی روشنایی این پنل هم به ۳۰۰۰ نیت میرسد که خارقالعاده است. شما روی این پنل بسیار زیبا و چشمنواز هیچ حاشیهی حاصی نمیبینید اما از نمای روبرو، شباهت بسیار زیادی را بین این محصول و آیفونها شاهد هستیم. اگر فقط به جای یک حفرهی کوچک، ناچ یا دو حفره مثل جزیرهی پویا وجود داشت، سخت بود تشخیص داد کدام آیفون است و کدام شیائومی ۱۴.
دوربینهایی که در شیائومی ۱۴ حضور دارند، از لحاظ ظاهر و نوع قرارگیری دقیقا مشابه چیزی هستند که در مدل پرو میبینیم اما تفاوت جزئی بین آنها وجود دارد که سبب میشود تجربهی عکاسی و فیلمبرداری با این دو محصول کمی متفاوت باشد. در ادامه به تشریح این تفاوتها خواهیم پرداخت.
دوربین اصلی به کار رفته در این گوشی ۵۰ مگاپیکسلی با اندازهی ۱/۱٫۳۱ اینچ است که در واقع همان Light Hunter نام دارد و اندازهی پیکسلهای آن هم به ۱٫۲ میکرومتر میرسد. تا اینجای کار همه چیز به ظاهر شبیه به هم به نظر میرسد اما تفاوت در گشودگی دیافراگم آنهاست. در حالی که مدل پرو از دیافراگم متغیر بهره میبرد، مدل استاندارد از دیافراگم ثابت f/۱٫۶ بهره میبرد که برای عکاسی در نور شب عالی به نظر میرسد چون این میزان گشودگی خیلی باز است و میتواند در جذب نور عملکرد بسیار خوبی داشته باشد.
دوربین تلهفوتوی به کار رفته در مدل استاندارد همان ۷۵ میلیمتری با امکان زوم ۳٫۲ برابری اپتیکال و عکاسی از سوژهها در فواصل ۱۰ سانتیمتری است. اما برای دوربین فوق عریض اگرچه از همان سنسور ۵۰ مگاپیکسلی ۱۴ میلیمتری استفاده شده اما خبری از فوکوس خودکار در آن نیست و در نتیجه شما نمیتوانید با شیائومی ۱۴ به ثبت تصاویر ماکرو از فواصل کمتر از ۱۰ سانتیمتر بپردازید. تازه در این فاصله هم دوربین تلهفوتو وارد عمل میشود چون دوربین فوق عریض توانایی ثبت تصاویر ماکرو را ندارد.
شیائومی ۱۴ هم از اسنپدراگون ۸ نسل ۳ به عنوان قلب تپنده بهره میبرد؛ تراشهای ۸ هستهای که از یک هستهی Cortex-X4 با فرکانس ۳٫۳ گیگاهرتز، ۵ هسته از نوع Cortex-A720 با فرکانس ۳٫۲ گیگاهرتز و ۲ هسته از نوع Cortex-A520 با فرکانس ۲٫۳ گیگاهرتز بهره میبرد. پردازشگر گرافیکی به کار رفته در این محصول هم آدرنو ۷۵۰ است که به ادعای کوالکام قادر است بازیهای روز را با بالاترین کیفیت و نرخ فریم خیرهکنندهی ۲۴۰ فریم بر ثانیه به اجرا در بیاورد.
از لحاظ حافظهی رم و حافظهی داخلی، هیچ تفاوتی با مدل پرو وجود ندارد جز اینکه برای مدل استاندارد، یک مدل با حافظهی رم ۸ گیگابایتی هم در نظر گرفته شده است. اما نوع رمها LPDDR5X و نوع حافظههای داخلی (۲۵۶/۵۱۲ گیگابایت و ۱ ترابایت)، UFS 4.0 است.
باتری که به عنوان منبع تغذیه در شیائومی ۱۴ پرو تعبیه شده، ۴۶۱۰ میلیآمپر ساعت ظرفیت دارد که با توجه به ابعاد و اندازهی گوشی، کاملا ایدئال به نظر میرسد. این باتری از شارژر سیمی ۹۰ واتی و بیسیم ۵۰ واتی پشتیبانی میکند و قادر است با سرعت بسیار خوبی در هر دو حالت شارژ شود.
شیائومی ۱۴ در حال حاضر برای پیشخرید در بازار چین در دسترس قرار دارد و قیمت مدلهای مختلف آن به شرح زیر است:
- مدل ۸/۲۵۶ گیگابایتی: ۳٫۹۹۹ یوآن (۵۶۰ یورو)
- مدل ۱۲/۲۵۶ گیگابایتی: ۴٫۲۹۹ یوآن (۶۰۰ یورو)
- مدل ۱۶/۵۱۲ گیگابایتی: ۴٫۵۹۹ یوآن (۷۰۰ یورو)
- مدل ۱۶/۱TB گیگابایتی: ۴٫۹۹۹ یوآن (۷۰۰ یورو)
هم شیائومی ۱۴ و هم ۱۴ پرو در حال حاضر در بازار جهانی عرضه نمیشوند و حتی تا پایان سال هم بعید است این اتفاق رخ دهد چون بر اساس آخرین شایعات، برنامهی شیائومی این است که اوایل سال ۲۰۲۴ آنها را در بازار جهانی به فروش برساند.
لازم به ذکر است هر دو گوشی از سیستمعامل اندروید ۱۴ و رابط کاربری HyperOS به صورت پیشفرض بهره میبرند و طبق سیاست شیائومی در زمینهی آپدیت نرمافزاری، باید انتظار داشته باشیم هر دوی آنها به مدت ۴ سال (۴ نسخهی دیگر اندروید) از لحاظ نرمافزاری و ۵ سال از لحاظ امنیتی آپدیت دریافت کنند.
علاوه بر اینها، هر دو گوشی در وضوح 8K قادر به ضبط ویدیوهایی با کیفیت ۲۴ فریم، در وضوح 4K قادر به ضبط ویدیوهای ۲۴/۳۰/۶۰ فریم (در حالت +HDR10 و دالبی ویژن ۱۰ بیتی HDR و ۱۰ بیتی LOG)، در وضوح ۱۰۸۰P قادر به ضبط ویدیوهای ۳۰/۶۰/۱۲۰/۲۴۰/۹۶۰ فریم و در وضوح ۷۲۰P هم قادر به ضبط ویدیوهای ۱۹۲۰ فریم بر ثانیه هستند.
دوربین سلفی به کار رفته روی هر دو گوشی ۳۲ مگاپیکسلی با پشتیبانی از HDR است که میتواند در وضوح 4K با سرعت ۳۰/۶۰ فریم بر ثانیه و در وضوح ۱۰۸۰P هم با همین سرعتها به فیلمبرداری بپردازد. پشتیبانی از استاندارد ضد آب IP68، پورت شارژر USB-C 3.2، سنسور اثر انگشت اپتیکال زیر صفحهی نمایشگر، شارژ معکوس با سرعت ۱۰ وات و اسپیکرهای استریوی قدرتمند هم از جمله سایر امکانات مشابه این دو گوشی به شمار میروند.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید