گوشی پوکو C65؛ آیا اقتصادی جدید شیائومی ارزش خرید دارد؟
محصولی که میتوانست بهتر باشد اما نیست!
گوشی شیائومی پوکو C65 یکی از گوشیهای اقتصادی خوب و پرفروش از برند چینی شیائومی است. با توجه به فروشگاههای آنلاین، به نظر میرسد این محصول از کاربران بسیار زیادی هم برخوردار باشد. از همین رو در این مطلب میخواهیم به بررسی این گوشی پرداخته و ببینیم که اصلا ارزش خرید دارد یا خیر.
گوشی شیائومی C65 در نوامبر سال 2023 (پاییز 1402) رونمایی شد و به بازار ایران راه پیدا کرد. یک گوشی که با در نظر گرفتن بازهی قیمتی، کیفیت قابل قبولی را هم ارائه میکند. از همین رو انتخاب این گوشی برای افرادی که به دنبال گوشی اقتصادی خوب و کار راهانداز هستند میتواند کاملا مناسب باشد.
به صورت کلی هم پوکو یکی از معدود شرکتهایی است که گوشیهای خود را با بهترین امکانات و مشخصات فنی و قیمت بسیار مناسب عرضه میکند. در نتیجه به خودی خود بین کاربران به عنوان دوستدار کاربران با بودجهی کم شهره است. اما پوکو C65 در عمل چقدر خوب است؟ آیا این گوشی میتواند انتظاراتی که از آن میرود را برآورده کند؟ برای روشن شدن این موضوع تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
محتویات درون جعبهی گوشی شیائومی پوکو C65
بعد از خرید گوشی اقتصادی و محبوب شیائومی C65 میتوانید دفترچهی راهنما، سوزن سیمکارت، کابل Type-C و شارژر اصل پوکو C65 مدل سوپر فست 18 وات را درون جعبهی آن مشاهده کنید.
البته این شارژر آنقدرها هم سریع نیست که شیائومی آن را سوپر فست نامگذاری کرده است. اما با این حال همینکه درون بستهبندی قرار دارد و برایش به صورت جداگانه هزینه نمیکنید، خبر خوبی است. این یک مزیت عالی در مقایسه با رقبایی محسوب میشود که غالبا بدون شارژر در دسترس کاربران قرار میگیرند.
طراحی و ساخت شیائومی پوکو C65
ابعاد گوشی شیائومی پوکو C65 به 8.1 × 78 × 168 میلیمتر میرسد و وزن آن هم 192 گرم است. با توجه به اندازه نمایشگر، پوکو C65 اصلا گوشی خوشدستی نیست. هم ارتفاع زیادی دارد، هم بسیار عریض است و هم ضخیم. در نتیجه کار کردن با آن برای اکثر افراد به خصوص کسانی که دست کوچکی دارند، به مدت طولانی، قطعا خسته کننده خواهد بود.
جنس محافظ صفحه پنل جلوی این گوشی از نوع گوریلا گلس بوده که نوع آن را نمیدانیم. اما میدانیم که در برابر خط و خش و ضربه مقاومت خوبی دارد. ولی با این حال پیشنهاد میکنیم که حتما برای مراقبت بیشتر از آن از گلسهای محافظ شخص ثالث استفاده کنید.
جنس پنل پشتی و فریمهای آن از نوع پلاستیک فشرده هستند که با توجه به قیمتی مقرون به صرفهی آن کیفیتی کاملا قابل قبول دارد. خبر خوب این است که بخاطر جنس پنل پشتی آن، گوشی از دستتان سر نمیخورد. ولی متاسفانه جاذب اثر انگشت بوده که با خرید یک قاب مناسب این مسئله کاملا حل شدنی است. به صورت کلی چون ما غالبا برای گوشیمان قاب تهیه میکنیم، صحبت کردن از جنس پنل پشتی، جاذب اثر انگشت بودن آن و… چیز خاصی نیستند که بخواهیم خیلی به آنها بپردازیم.
در پنل پشتی این گوشی دو دوربین اصلی و یک فلش را مشاهده میکنیم که درون یک ماژول قرار ندارند، بلکه قسمت مربوط به آنها رنگ متفاوتی با بدنه دارد. این موضوع ظاهری اسپرت و جذاب به این گوشی داده است. در پنل جلوی این گوشی یک دوربین سلفی را دقیقا در قسمت وسط-بالای صفحه شاهد هستیم.
فریمها
روی فریم پایین گوشی که نسبتا شلوغ به نظر میرسد شاهد میکروفون اصلی در کنار پورت USB 2.0 Type-C هستیم. فریم سمت راست این گوشی کلید کنترل ولوم صدا و کلید پاور را در خود جای داده است. فریم سمت چپ هم محلی است برای تعبیهی درگاه سیمکارت که یک اسلات خاص و مجزا برای نگهداری کارت حافظه هم دارد.
ناگفته نماند که این گوشی علاوه بر اینکه قابلیت استفاده از دو سیمکارت به طور همزمان و فعال دارد دارای یک جایگاه کارت حافظه هم در قسمت سیمکارتها است. بدین ترتیب در صورت تمایل میتوانید به 256 گیگابایت یا 128 گیگابایت حافظه این گوشی اضافه کنید. فریم بالایی گوشی هم فقط یک جک 3.5 را در خود جای داده است. یکی دیگر از نکات خیلی مهمی که دربارهی این گوشی باید بگوییم این است که روی کلید پاور پوکو C65 حسگر اثر انگشت وجود دارد که برای یک گوشی مقرون به صرفه یک ویژگی عالی به حساب میآید. این گوشی در سه رنگ مشکی، آبی و بنفش در دسترس قرار دارد.
نمایشگر گوشی شیائومی پوکو C65
گوشی شیائومی پوکو C65 دارای صفحهی نمایش LCD نسبتا بزرگ به اندازهی 6.74 اینچ است که حدودا 83% پنل جلوی گوشی را به خود اختصاص داده است. البته دلیل اصلی این اتفاق، لزوما بزرگ بودن صفحه نیست. حاشیه زاید در اطراف صفحه هم میتواند باشد.
پنل گوشی پوکو C65 در بهترین حالت از رفرشریت 90 هرتزی پشتیبانی میکند و بین 60 و 90 با توجه به نوع محتوا سوییچ میکند. اگرچه این جذابترین و باکیفیتترین پنلی نیست که تاکنون دیدهایم اما برای یک گوشی اقتصادی، کافی است. هم به اندازهی کافی نرم و روان برای گشت و گذار و هم روشن و جذاب برای کار کردن در شرایط نوری مختلف.
تنها ایرادی که میتوان به این گوشی وارد کرد، وضوح تصویر پنل نمایشگر است. رزولوشن صفحه در این گوشی +HD است. به این معنا که نباید انتظار تفکیک رنگها یا نمایش محتوا به بهترین شکل ممکن را داشته باشید. اما با این حال بزرگ بودن پنل کمک میکند تا فرایند تماشای فیلم و سریال، کتاب خواندن یا مواردی از این دست در آن کار بسیار ساده لذتبخشی باشد. گوشی پوکو C65 از لحاظ کیفیت صفحه عملکرد خوبی دارد اما به خاطر وضوح +HD، در جمع بهترین اقتصادیهای شیائومی قرار نمیگیرد.
سختافزار و نرمافزار
پوکو C65 دارای تراشه هلیو G85 مدیاتک بوده که بر پایه لیتوگرافی 12 نانومتری است. این تراشه دارای 8 هسته پردازشی شامل هستهی Cortex-A75 با فرکانس 2 گیگاهرتز و 6 هستهی Cortex-A55 با فرکانس 1/8 گیگاهرتز است.
از لحاظ عملکرد و پایداری این گوشی هم باید گفت که نباید انتظار تجربهی بازی کردن با کیفیت بالا را با آن داشته باشید. چراکه این گوشی اصلا برای بازیهای سنگین یا حتی نیمه سنگین مناسب نیست و هنگام بازی کردن، میبینید که خیلی عملکرد خوبی ندارد. البته باید گفت که با توجه به قیمت این گوشی اصلا انتظاری هم نمیتوان از آن داشت.
البته این گوشی برای اجرای بازیهای معمولی توانایی کافی را دارد. به این شرط که تنظیمات گرافیکی را روی پایینترین حالت ممکن قرار دهید. همچنین توصیه میکنیم مدلی با رم 8 گیگابایتی را به جای 4 و 6 گیگابایتی خریداری کنید. بدین ترتیب در انجام کارهای مختلف آن هم به صورت همزمان، هیچ مشکلی برایتان به وجود نخواهد آمد.
گوشی پوکو C65 دارای رابط کاربری MIUI و اندروید 13 است. رابط کاربری این گوشی طراحی ساده و روانی دارد و از همین رو برای استفاده از این گوشی با پیچیدگی خاصی رو به رو نخواهید بود. علاوه بر اینها باید به این نکته هم اشاره کنیم که دستتان در شخصیسازی گوشی کاملا باز بوده و میتوانید گوشی خود را به یک فضای دوست داشتنی و دلنشین تبدیل کنید.
پوکو C65 بهترین گزینه برای افراد مسن و دانشآموزان است چون سختافزار خوب و رضایتبخشی برای رسیدگی به امورهای روزانه دارد. برای رسیدگی به کارهای سنگینتر پیشنهاد میکیم حتما یک گوشی جدید و بهتر خریداری کنید.
بررسی دوربین گوشی شیائومی پوکو C65
در پنل پشتی این گوشی شاهد سه دوربین هستیم. این سنسورها شامل یک دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی با گشودگی دریچهی دیافراگم f/1.8، یک دوربین عمق سنج 0.08 مگاپیکسلی و ماکرو 2 مگاپیکسلی میشوند. طبیعی است که انتظار پشتیبانی از لرزشگیر اپتیکال را نداشته باشیم چون برای محصولی با این قیمت، لرزشگیر اپتیکال بیشتر شبیه به یک حرکت تبلیغاست.
دوبین سلفی این گوشی هم 8 مگاپیکسلی با دریچهی دیافراگم f/2.0 بوده و به شما قابلیت فیلمبرداری HDR را هم میدهد. شما قادر خواهید بود ویدیوهایی با کیفیت 1080p@30fps را با دوربینهای این گوشی ضبط کنید. به صورت کلی کیفیت دوربینهای این گوشی خیلی معمولی و قابل قبول هستند.
در بررسیها حتی آمده که گوشی پوکو C65 در نور روز، میتواند تصاویر بسیار جذابی را به ثبت برساند. تصاویری که گاهی اوقات فراتر از یک اقتصادی برای ثبتشان با این کیفیت نیاز است. فقط ای کاش دوربین آن به وضوح 1080P محدود نبود تا دست کاربر در ضبط ویدیوهای باکیفیت باز باشد.
بررسی باتری و شارژر گوشی شیائومی پوکو C65
شیائومی معمولا در بخش باتری و شارژر، برای گوشیهای اقتصادی خودش سنگ تمام میگذارد. این بار هم از قاعده مستثنی نبوده و شرکت چینی از یک ترکیب بسیار خوب برای این محصول استفاده کرده است.
باتری که به عنوان منبع تغذیه درون این گوشی ایفای نقش میکند، 5000 میلیآمپر ساعتی است که میتواند دستگاه را تا 2 روز روشن نگه دارد. این میزان ماندگاری باتری عالی است. به همین خاطر هم شیائومی یک مزیت دیگر را از کاربر گرفت؛ شارژر سریع! بخشی که خود شرکت چینی تبحر زیادی در آن دارد. اما ترجیح داده پوکو C65 را خیلی از این بابت مجهز نکند.
به همین خاطر یک شارژر 18 واتی را برایش در نظر گرفته است که میتواند در مدت زمان 70 دقیقه باتری را کاملا شارژ کند. این سرعت خیلی جالب نیست و حداقل انتظار یک شارژر 33 واتی را برای این گوشی داشتیم.
چند دلیل برای خریدن و نخریدن گوشی شیائومی پوکو C65
قبل از اینکه به ذکر چند دلیل برای خریدن و نخریدن پوکو C65 بپردازیم باید به این نکته اشاره کنیم که گوشی پوکو C65 با توجه به قیمت ارزانی که دارد کاملا یک گوشی قابل قبولی به حساب میآید. چون کیفیتی که دارد کاملا متناسب با قیمت آن است و نباید انتظار زیاد و عملکرد خیلی عالی از آن داشته باشیم. با احتساب همهی اینها موارد زیر را مطالعه کنید.
چند دلیل برای خریدن گوشی شیائومی پوکو C65
-
- قیمت بسیار مناسب و مقرون به صرفه
- کیفیت کلی خوب متناسب با قیمت
- طول عمر بالای باتری
- عملکرد عالی دوربین اصلی به خصوص در نور روز
- مناسب برای کارهای روزانه و سبک
- ظرفیت خوب باتری
- قابلیت شخصی سازی و رفرشریت 90 هرتزی با توجه به قیمت مناسب
چند دلیل برای نخریدن گوشی شیائومی پوکو C65
-
- مناسب نبودن گوشی برای بازیهای سنگین و نیمه سنگین
- مناسب نبودن برای تولید محتوا
- نمایشگر +HD
- مناسب نبودن برای اپلیکیشنهای ادیت قوی
- کیفیت ساخت تقریبا پایین به خاطر پلاستیکی بودن بدنه
- ضعیف بودن سختافزار
- کیفیت نه چندان خوب اسپیکر
نتیجه
با در نظر گرفتن این موارد و برچسب قیمتی تقریبا 7 تا 8 میلیون تومان، میتوان انتظار داشت که گوشی شیائومی پوکو C65 حداقل در برطرف ساختن نیازهای کاربران در همان سطح مبتدیانه هم کاربر را راضی نگه دارد. اما یک سری ضعفهای اساسی دارد که باعث میشود ارزش خرید آن کاهش پیدا کند. مواردی که در بالا هم به تمام آنها اشاره کردهایم.
اما اگر بخواهیم به صورت کلی این گوشی را به کسی پیشنهاد بدهیم باید بگوییم بهتر است کمی بودجه خود را افزایش دهید. اینکه پوکو C65 توانسته در بخشهای مختلف خوب و عالی ظاهر شود هیچ ارتباطی با ارزش خرید آن ندارد. اما وقتی میدانیم دربازه قیمتی 10 میلیون تومان میتوان یک گوشی بهتر و جذابتر و قدرتمندتر از آن تهیه کرد، اینجاست که ارزش خرید آن به صورت خودکار کاهش پیدا میکند. شما نمیتوانید 7 یا 8 تومان برای محصولی هزینه کنید که کمی بعد مجبور به تعویض آن خواهید شد.
پس، آیا پوکو C65 ارزش خرید ندارد؟
بنابراین نه اینکه بخواهیم پوکو C65 را گوشی بدی خطاب کنیم؛ اما این محصول را افراد زیادی فقط به این خاطر میخرند که دیگر امکان افزایش بودجه خود را ندارند و باید در سریعترین زمان ممکن یک گوشی برای خود دست و پا کنند. به عبارتی دیگر، در انتخاب این گوشی بحث بودجه بیشتر دخیل است تا نیازسنجی و سپس اقدام به خرید.
در غیر این صورت، شما گلکسی A25 را به عنوان یکی از رقبای خوب این محصول در بازار دارید که البته قیمت به مراتب بیشتری دارد. اما از آن طرف امکانات و قابلیتهای بسیار بیشتری هم دارد که سبب میشود ارزش خرید نمایندهی سامسونگ دوچندان شود.
نظر شما راجع به نمایندهی اقتصادی شیائومی چیست؟ فکر میکنید آیا این محصول همچنان فراتر از تمام رقبای خود باشد؟ اگر تجربهی کار با گوشی پوکو C65 را داشته و یا از عملکرد آن آشنایی دارید، لطفا نظرات خود را با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید