گوشی پوکو اف 3 شرکت شیائومی یکی از مقرون به صرفهترین دستگاههای این کمپانی بوده که یک گجت گیمینگ نیز محسوب میشود. به همین دلیل تصمیم گرفتهایم تا در این مطلب به معرفی و بررسی مشخصات این گوشی بپردازیم.
مشخصات کلی این گجت به گونهای است که توانست توجه بسیاری از کاربران را به خود جلب کند. این دستگاه به تراشه Snapdragon 870 مجهز شده و دارای یک نمایشگر از نوع AMOLED است. ناگفته نماند که این صفحه نمایش میتواند نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتزی را به تصویر بکشید و روان بودن نمایشگر یکی از دلایل مهم بالا بودن ارزش خرید این گجت است.
این دستگاه با داشتن چنین مشخصاتی به یک گجت پرچمدار نزدیک است و به دلیل داشتن قیمت ۴۵۰ دلاری توجه کاربران زیادی را به خود جلب کرده است. شیائومی این دستگاه را به عنوان یک گوشی گیمینگ به بازار جهانی عرضه کرد و توانست با قیمت مناسب و سخت افزاری قدرتمند توجه بسیاری از کاربران را به خود جلب کند.
یکی از نقاط قوت این دستگاه بخش باتری بوده که میتواند به راحتی یک روز دوام بیاورد و شارژ دستگاه را تامین کند. در صورتی که باتری دستگاه نیاز به شارژ داشته باشد کاربران میتوانند تا با استفاده از آداپتور ۳۳ واتی که همراه جعبه دستگاه عرضه میشود، باتری این گوشی هوشمند را شارژ کنند.
کمپانی پوکو توانست تعداد بسیار زیادی از این دستگاه را به فروش برساند. اما این گوشی هوشمند دارای بدنه پلاستیکی بوده و نمیتواند حس یک گجت بالارده یا پرچمدار را به کاربران منتقل کند. به علاوه این دستگاه از گواهینامه IP پشتیبانی نمیکند و بهتر است که در صورت خرید این گوشی در معرض آب یا تماس با آب قرار ندهید.
در بخش دوربین نیز این دستگاه عملکرد چندان خوبی را از خود نشان نمیدهد. در بررسیهای انجام شده، تصاویر گرفته شده با دوربین ۴۸ مگاپیکسلی این دستگاه (در شرایط نوری مناسب) چندان وضوح و کیفیت بالایی ندارند. گوشی Poco F3 از دوربین تله فوتو پشتیبانی نمیکند و این موضوع در کیفیت تصاویر گرفته شده بسیار تاثیر گذار است. به علاوه نمیتوان در شب تصاویر چندان واضحی را با دوربین گوشی پوکو اف 3 به ثبت رساند.
بررسی گوشی پوکو اف 3
این دستگاه توانست توجه بسیاری از افراد را به دلیل قیمت مناسب به خود جلب کند و همچنین کیفیت پایین دوربین و پشتیبانی نکردن از گواهینامه IP تاثیر چندان زیادی بر فروش این گوشی نداشتند. بسیاری از کاربران این دستگاه را با گوشیهای دیگری مانند Galaxy A52 و Pixel 4a مقایسه میکنند که میتواند مقایسه این گجتها با یکدیگر بسیار جذاب باشد. تا به اینجا به طور خلاصه این دستگاه را مورد بررسی قرار دادیم و در ادامه به بررسی کلی این گجت میپردازیم.
قیمت و تاریخ عرضه
این گوشی هوشمند در ۲۲ مارس (۲ فروردین) سال جاری معرفی شد و پس از گذشت پنج روز یعنی در تاریخ ۲۷ مارس این گجت به بازار جهانی عرضه شد. نسخه پایه این سری دارای ۶ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی است که با قیمت ۴۵۰ دلار در دسترس کاربران قرار گرفت.
این دستگاه دارای یک نسخه دیگر بوده که به رم ۸ گیگابایتی و حافظه داخلی ۲۵۶ گیگابایتی مجهز شده است. این مدل با قیمت ۴۸۰ دلار به بازار عرضه شد و این نسخه توانست نسبت به مدل ۱۲۸ گیگابایتی فروش بیشتری داشته باشد. همانطور که در بالا اشاره کردیم کاربران میتوانند با مبلغ ۴۵۰ تا ۴۸۰ دلار گوشیهای دیگری مانند سامسونگ گلکسی ای 52، گوگل پیکسل 4 ای یا شیائومی می 11 لایت را خریداری کنند.
طراحی
گوشی شیائومی پوکو اف 3 در واقع همان Redmi K40 است که نام تجاری آن تغییر کرده و از نظر طراحی بسیار به Xiaomi Mi 11i شباهت دارد. این دستگاه دارای بدنه پلاستیکی بوده که چندان نمیتواند حس یک گوشی با کیفیت را به کاربران منتقل کند. اما در پنل پشتی این دستگاه از Gorilla Glass 5 استفاده شده که این موضوع بر خوش دست بودن دستگاه تاثیر بسیار زیادی دارد.
همانطور که متوجه شدهاید این گجت از شیشه و پلاستیک به وجود آمده و این موضوع باعث شده است تا پوکو اف 3، ۱۹۶ گرم وزن داشته باشد. وزن این دستگاه چندان زیاد نبوده و کاربران میتوانند بدون احساس خستگی دست، برای مدتهای طولانی از آن استفاده کنند. ناگفته نماند که ضخامت این گجت ۷.۸ میلی متر بوده و در دست گرفتن آن میتواند لذت بخش باشد.
در قسمت جلویی این دستگاه یک نمایشگر تخت قرار گرفته که دارای یک بریدگی برای قرار گرفتن دوربین سلفی است. در کنار این دستگاه یک حسگر اثر انگشت فیزیکی وجود دارد که با دکمه پاور ادغام شده است. همانطور که در بالا اشاره کردیم پنل نمایشگر این دستگاه از نوع AMOLED بوده و این امکان وجود داشت تا این دستگاه از حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر پشتیبانی کند.
شرکت پوکو تصمیم گرفت تا برای جلوگیری از افزایش قیمت این دستگاه از حسگر اثر انگشت فیزیکی که در دستگاههای میانرده سرعت بسیار بیشتری دارد، استفاده کند. در قسمت پایین و بالای این گجت دو اسپیکر قرار گرفته است و به همین دلیل میتوان گفت که این گوشی هوشمند از صدای استریو پشتیبانی میکند.
یکی دیگر از مواردی که باعث شد تا قیمت این گجت افزایش پیدا نکند، پشتیبانی نکردن از گواهینامه IP است. در بعضی از مناطق جهان بسیاری از کاربران بر این باورند که این دستگاه از گواهینامه IP53 پشتیبانی میکند. اما باید به این موضوع توجه کرد که پشتیبانی کردن از این گواهینامه تایید نشده و در صورت تایید شدن، این گوشی تنها در برابر قطرات آب (مانند بارش باران) مقاوم خواهد بود. پیشنهاد میشود که در صورت خرید Poco F3 از نفوذ آب به آن جلوگیری کنید.
در پایان میتوان گفت که این گوشی در بخش طراحی عملکرد بسیار خوبی داشته و با وجود این مشکلات میتواند توجه کاربران را به خود جلب کند. در ادامه به بررسی یکی از نقاط قوت این دستگاه یعنی صفحه نمایش میپردازیم.
صفحه نمایش
پوکو این دستگاه را به یک صفحه ۶.۶۷ اینچی از نوع AMOLED مجهز کرده است که جزو فوقالعادهترین نمایشگرهای موجود در بازار گوشیهای میانرده است. این بخش توانست تا توجه بسیاری از گیمرها را به خود جلب کند؛ زیرا این نمایشگر از نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتزی پشتیبانی میکند.
این گجت دارای روشنایی حداکثری ۱۳۰۰ نیت است که به راحتی کاربران میتوانند در زیر نور خورشید از این گجت استفاده کنند. مشخصات این دستگاه در قسمت نمایشگر با گوشی Oppo Find X3 Pro برابری میکند، اما این گوشی از شرکت اوپو دارای قیمتی معادل سه برابر قیمت گوشی پوکو اف 3 است.
نمایشگر این دستگاه از کیفیت +QHD پشتیبانی نمیکند، اما دارای کیفیت +FHD بوده و وضوح تصویر آن معادل ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسل است. همانطور که متوجه شدهاید این صفحه نمایش بسیار با کیفیت بوده و به نوعی میتوان گفت که این نمایشگر هیچ مشکلی ندارد. ناگفته نماند که این صفحه نمایش به طور صد در صد از DCI-P3 پشتیبانی میکند و همچنین میتواند محتواهای مختلف را با فناوری +HDR10 به تصویر بکشد.
همانطور که در بالا اشاره کردیم این دستگاه دارای نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتزی بوده و به یک قابلیت جدیدی به نام MEMC مجهز شده است. اگر کاربران از این قابلیت استفاده کنند، میتوانند ویدیوهایی که دارای نرخ تازه سازی پایینتری هستند را ارتقا دهند و با نرخ تازه سازی بیشتر از ۶۰ هرتز ویدیو مورد نظر خود را تماشا کنند.
یکی از نقاط قوت این نمایشگر که توجه بسیاری از گیمرها را به خود جلب کرده است، نرخ نمونه برداری لمسی بوده که این گجت از نرخ ۳۶۰ هرتزی پشتیبانی میکند. این نرخ نمونه برداری لمسی هر چه بیشتر باشد، سرعت پاسخگویی به لمس شما افزایش پیدا میکند. نکته جالب توجه این است که اکثر گوشیهای پرچمدار از نرخ نمونه برداری لمسی ۲۴۰ هرتزی پشتیبانی میکنند.
نکتهای که میتواند بر نمایشگر تاثیر منفی بگذارد، رابط کاربری MIUI است. در ابتدا که گوشی راه اندازی میشود، تنظیمات نمایشگر به گونهای نیست که بتواند توجه کاربران را به خود جلب کند. به همین دلیل ابتدا کاربران باید وارد قسمت تنظیمات شوند و در بخش نمایشگر تعدادی از تنظیمات مربوط به رنگ صفحه نمایش را تغییر دهند. این موضوع مربوط به بخش نرم افزار بوده، اما در قسمت سخت افزار این نمایشگر بسیار فوقالعاده است.
دوربین
گوشی شیائومی پوکو اف 3 دارای یک دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی بوده که از سنسور IMX582 شرکت سونی و سنسور فوکوس خودکار (PDAF) پشتیبانی میکند. در ماژول دوربین این گجت علاوه بر سنسور اصلی یک دوربین ۸ مگاپیکسلی فوق عریض و یک دوربین ۵ مگاپیکسلی تله ماکرو قرار گرفته است. در بالا اشاره کردیم که در پنل جلویی یک بریدگی وجود دارد که در آن دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی قرار گرفته است.
متاسفانه این دستگاه در بخش دوربین عملکرد چندان خوبی را از خود نشان نمیدهد و گوشی پوکو F3 در این بخش از دیگر رقبای خود به راحتی شکست میخورد. اگر در شرایط نوری مناسب تصویر برداری کنید تصاویر گرفته شده میتواند راضی کننده باشند. اما اگر این شرایط نوری کاملا مناسب نباشد، تصاویر گرفته شده نمیتواند توجه کاربران را به خود جلب کند.
اگر به دنبال خرید یک دستگاه در بازه قیمتی ۸ تا ۹ میلیون تومان هستید و به دوربین گوشی هوشمند بسیار اهمیت میدهید، پیشنهاد میشود تا به جای خرید Poco F3 گوشی Galaxy A52 را خریداری کنید. در آزمایشهای انجام شده، تصاویر گرفته شده با دوربین میانرده سامسونگ بسیار با کیفیتتر و واضحتر از تصاویر گرفته شده با گوشی جدید پوکو است.
پوکو این دستگاه را به یک دوربین ۸ مگاپیکسلی مجهز کرده است که وظیفه تصویر برداری در حالت فوق عریض را بر عهده دارد. این دوربین بسیار نسبت به سنسور اصلی با کیفیتتر بوده و در این بخش نمیتوان گفت که تصاویر گرفته شده در حالت اولترا واید بیکیفیت هستند.
سومین دوربین این گجت دارای کیفیت ۵ مگاپیکسلی بوده که برای گرفتن تصاویر در حالت تله ماکرو مورد استفاده قرار میگیرد. این دوربین میتواند بر کیفیت تصاویر تاثیر بگذارد، اما تاثیر آن چندان زیاد نبوده و به طور کلی میتوان گفت که دوربینهای قرار گرفته در ماژول دوربین این گجت تصاویر با کیفیتی را به ثبت نمیرسانند.
کاربران میتوانند با استفاده از دوربین ۲۰ مگاپیکسلی این گجت تصاویر سلفی بگیرند. این دوربین میتواند عکسها را به صورت کاملا با کیفیت و واضح به ثبت برساند. اگر با دوربین سلفی این گوشی هوشمند تصاویر مناسبی را ثبت کنید، متوجه خواهید شد که این تصاویر دارای جزئیات بسیار زیادی هستند.
همانطور که در بالا اشاره کردیم این دستگاه در شب (شرایط نوری نامناسب) نمیتواند به صورت واضح تصویربرداری کند. به علاوه در این رنج قیمت میتوانید دستگاههای دیگری را برای گرفتن تصاویر با کیفیت انتخاب کنید. اما اگر قصد دارید تا یک گوشی گیمینگ با قیمت مناسب و نمایشگر بسیار با کیفیت (نرخ تازه سازی 120) خریداری کنید، این دستگاه بهترین گزینه محسوب میشود.
سخت افزار و عملکرد
همانطور که در بالا اشاره کردیم این دستگاه برای تجربه بازیهای موبایلی بسیار مناسب بوده و یک دستگاه گیمینگ محسوب میشود. گوشی پوکو اف 3 علاوه بر نمایشگر ۱۲۰ هرتزی دارای سخت افزار قدرتمندی بوده که میتواند بسیاری از بازیهای سنگین موجود در برنامه Google Play Store را به راحتی اجرا کند.
قدرت سخت افزای این گجت توسط تراشه Snapdragon 870 تامین میشود که در واقع این پردازنده نسخه اورکلاک شده چیپست Snapdragon 865 است که بسیاری از پرچمداران سال گذشته از آن استفاده میکردند. به علاوه ۸ گیگابایت رم نیز از نوع LPDDR5 وجود دارد که برای مدیریت چنین دستگاهی بسیار مناسب است.
در آزمایشهای انجام شده در برنامه Geekbench 5، این گوشی هوشمند توانست تا امتیاز ۳۳۶۹ را به دست بیاورد. نکته جالب توجه این است که نسخه پایه پرچمدار شرکت سامسونگ یعنی Galaxy S21 که دارای قیمتی معادل ۷۹۹ دلار است نیز توانسته این امتیاز را به دست بیاورد. ناگفته نماند که این پرچمدار شرکت سامسونگ به تراشه Exynos 2100 مجهز شده و این امتیاز با امتیاز به دست آمده توسط نسخه مجهز شده به Snapdragon متفاوت است.
در بالا اشاره کردیم که این گوشی از نظر سخت افزاری دارای ارزش خرید بیشتری نسبت به Galaxy A52 بوده و این موضوع در برنامه Geekbench 5 تایید شده است. این میانرده شرکت سامسونگ در آزمایشهای انجام شده توانست تا امتیاز ۱۸۸۶ را به دست بیاورد.
در بخش پردازنده گرافیکی (GPU) این گوشی هوشمند توانست تا در هنگام اجرای تست 3DMark Wild Life امتیاز ۴۰۸۶ را به دست بیاورد. تراشه گرافیکی این گجت در مقایسه با پردازنده Snapdragon 732G گوشی شیائومی می 11 لایت (۳۱۲۰) عملکرد بهتری را از خود نشان داد. اما این دستگاه نتوانست تا گوشی وان پلاس 9 (امتیاز تست ۵۵۰۰) را که به تراشه Snapdragon 888 مجهز شده است، شکست بدهد و این موضوع به دلیل پرچمدار دستگاه وان پلاس قابل توجیه است.
میانرده شرکت پوکو در هنگام اجرای بازی Genshin Impact عملکرد بسیار خوبی را از خود نشان داد. اما در ابتدا به دلیل نرم افزار نه چندان جذاب این دستگاه، شاهد عملکرد چندان خوبی نخواهید بود و باید در بخش تنظیمات بسیاری از بخشهای گرافیکی گوشی هوشمند را تغییر دهید.
این سخت افزار قدرتمند در کنار صفحه نمایش ۱۲۰ هرتزی و با کیفیت گوشی پوکو اف 3 میتواند تجربه گیمینگ بسیار جذابی باشد. این در حالی است که کاربران باید برای این دستگاه تنها ۴۵۰ دلار هزینه کنند و همین موضوع باعث شد تا پوکو بتواند تعداد بسیاری از این گوشی هوشمند را به بازار جهانی عرضه کند.
همانطور که در بالا اشاره کردیم این میانرده دارای دو گزینه برای انتخاب حافظه بوده و هر دو نسخه از UFS 3.1 پشتیبانی میکنند که تاثیر بسیاری زیادی در روان بودن گجت دارد. به علاوه پوکو این دستگاه را به شبکه ارتباطی 5G مجهز کرده است که میتواند تجربه گیمینگ را جذابتر کند.
نرم افزار
میانرده شرکت پوکو به رابط کاربری معروف شرکت شیائومی یعنی MIUI مجهز شده است. این رابط کاربری چندان نتوانسته توجه کاربران را به خود جلب کند، اما با توجه به آپدیتهای منتشر شده میتوان گفت که این رابط کاربری در حال پیشرفت است. به طور کلی نرم افزار این گجت از رابط کاربری MIUI 12 و سیستم عامل اندروید 11 به وجود آمده و مدیریت میشود.
کاربران میتوانند با استفاده از برنامه فروشگاه شیائومی که در این رابط کاربری وجود دارد، به راحتی تصاویر و طراحی این رابط کاربری را تغییر دهند. به علاوه در به روزرسانیهای آینده نحوه استفاده کاربران از این گوشی هوشمند در هنگام استفاده از نرخ تازه سازی ۶۰ و ۱۲۰ هرتزی تغییر خواهد کرد. با توجه به نظرات کاربران بخش اعلانها و تنظیمات نیاز به باز طراحی دارند و شیائومی باید در آپدیتهای جدید این مشکلات را بر طرف کند.
باتری
پوکو علاوه بر نمایشگر و سخت افزار، باتری این گجت را نیز همانند گوشیهای پرچمدار طراحی کرده است. گوشی وان پلاس 9 پرو از باتری ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعتی پشتیبانی میکند و این در حالی است که گوشی پوکو اف 3 به یک باتری با ظرفیت ۴۵۲۰ میلی آمپر ساعت مجهز شده است.
این مقدار باتری میتواند در استفاده تقریبا سنگین حدود یک روز دوام بیاورد. اما اگر از گوشی هوشمند خود بسیار کم استفاده میکنید، این باتری میتواند تقریبا دو روز دستگاه شما را روشن نگه دارد. به علاوه در جعبه این گجت یک شارژر ۳۳ واتی وجود دارد که کاربران میتوانند با استفاده از آن کمتر از یک ساعت باتری این گوشی هوشمند را به صورت کامل شارژ کنند.
با توجه به مشخصات و قیمت این گجت، نظر شما در رابطه با این گوشی چیست و آیا این دستگاه ارزش خرید دارد؟
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید