راهنمای بازی زولا | بهینهترین تنظیمات گرافیکی
چطور نرخ فریم را به بالاترین میزان ممکن برسانیم؟
در این قسمت از سری مقالات آموزشی وب سایت سرگرمی به سراغ تنظیمات گرافیکی زولا رفتهایم تا از طریق اعمال تغییراتی در این بخش، عملکرد فنی بازی را بهبود ببخشیم.
نسخهی فارسی زولا که حاصل همکاری مدبایت گیمز و سورنا گیمز به شمار میرود، اوایل سال ۱۳۹۵ به صورت رایگان در اختیار کاربران ایرانی قرار گرفت. این بازی اکشن اول شخص به مرور زمان توانست به محبوبیت بسیار بالایی دست یابد تا جایی که بیش از ۲ میلیون فرد در آن ثبت نام کرده و ۷۰۰ هزار کاربر فعال دارد. عوامل مختلفی از جمله تنوع بالا در سلاحها، نقشهها و حالتها نقش بسزایی در رخ دادن این اتفاق داشتند.
عملکرد فنی خوب، دیگر عاملی است که باعث شد زولا به یک محصول پرطرفدار و محبوب در میان مخاطبان ایرانی تبدیل شود. این بازی از لحاظ جلوههای بصری در مقایسه با عناوین تراز اول و امروزی از جمله Call of Duty: Warzone حرفی برای گفتن ندارد اما گرافیک فنی قابلقبول در کنار بهینهسازی عالی باعث شده تا بسیاری از کاربران ایرانی، حتی آنهایی که از رایانهها یا لپ تاپهای قدیمی برخوردار هستند، قادر به تجربهی بازی باشند.
در قسمت دوم سری مقالات آموزشی زولا به سراغ تنظیمات گرافیکی زولا رفته و سعی کردیم تاثیری که هر کدام روی جلوههای بصری بازی میگذارند را توضیح دهیم. در قسمت جدید میخواهیم به شکل عمیقتری گزینههای موجود در تنظیمات گرافیکی را مورد کندوکاو قرار داده و ببینیم با اعمال چه تغییراتی در آنها میتوان به بالاترین نرخ فریم دست پیدا کرد.
برای بهبود عملکرد فنی یک بازی سه مسیر پیش روی ما قرار دارد: یک، اعمال تغییر در سیستم عامل؛ دو، اعمال تغییر در تنظیمات درایور کارت گرافیک؛ سه، اعمال تغییر در تنظیمات گرافیکی. در ابتدا به سراغ تنظیمات ویندوز رفته و سپس تمرکز خود را روی درایور کارت گرافیک و نهایتا هم بازی زولا قرار خواهیم داد.
تغییر تنظیمات سیستم عامل
منوی استارت را باز کرده و سپس روی آیکون تنظیمات کلیک کنید تا پنجرهی جدیدی باز شود. سپس روی گزینهی System کلیک کرده و پس از باز شدن یک پنجرهی تازه، از نوار سمت چپ Notifications and Actions را انتخاب کنید. در این برگه تیک چهار گزینهای که در تصویر قابلمشاهده هستند را بردارید.
از نوار سمت چپ به سراغ Focus Assist رفته و تیک Off را بزنید. سپس برگهی Tablet Mode را انتخاب کنید. در این بخش دو گزینهی ابتدایی را به ترتیب روی use desktop mode و don’t ask me and don’t switch قرار داده و تیک دو گزینهی بعدی را هم بردارید. پس از انجام این کارها، روی Multi-tasking کلیک کرده و تمامی گزینهها را غیرفعال کنید. این کار را برای برگههای Shared Experiences و Remote Desktop هم انجام دهید. با مراجعه به آن دو، تنها گزینهی موجود را از حالت فعال خارج کنید.
بعد از انجام این کارها، از بخش System خارج شده و وارد بخش Personalization شوید. در قدم اول، به برگهی Background رفته و Solid Color را انتخاب کنید. در گام دوم، به سراغ Color رفته و گزینهی Transparency effects را از حالت فعال درآورید.
نهایتا، وقت آن رسیده تا تغییراتی را در Gaming اعمال کنیم. به سراغ برگهی Game Bar رفته و گزینهی record game clips, screenshots and broadcast using Game bar را غیرفعال کنید. این کار را برای برگههای Game DVR و TruePlay انجام دهید.
برنامهی تنظیمات را بسته و عبارت This PC را جستجو کنید. با ظاهر شدن آیکون برنامه، روی آن راست کلیک کرده و در پنجرهی باز شده گزینهی Advanced system setting را انتخاب کنید. وارد برگهی Advanced شده و در بخش Performance گزینهی Setting را بزنید. گزینهی Costume را انتخاب کرده و سپس تمامی تیکها را بردارید. کلیک روی گزینهی Apply و ذخیرهی تغییرات فراموش نشود.
تغییر تنظیمات برنامهی Nvidia Control Panel
روی بخشی از پس زمینهی سیستم عامل خود راست کلیک کنید تا پنجرهی حاوی Nvidia Control Panel برای شما نمایان شود. سپس روی این برنامه کلیک کنید تا باز شود. پس از باز شدن برنامه در منوی سمت چپ گزینهی Adjust Image Setting with Preview را انتخاب کرده و سپس تیک Use My Preference Emphasizing را بزنید. بعد از انجام این کار، گزینهی روی نوار را به سمت چپ یعنی Performance بکشید. این نوار تنظیمات برنامه را به گونهای تغییر میدهد که شما به خواستهی مد نظرتان Quality (کیفیت بهتر) یا Performance (نرخ فریم بالاتر) برسید.
سپس در منوی سمت چپ گزینهی Manage 3D Setting را انتخاب کنید. بعد از انجام این کار، صفحهی جدیدی برای شما باز شده که دو گزینه دارد: Global Setting و Program Setting. اگر گزینهی Global Setting را انتخاب کنید، تغییراتی که انجام میدهید، روی تمامی بازیها و برنامههای شما تاثیر میگذارند اما اگر تغییرات را از طریق Program Setting انجام بگیرد، تغییرات مد نظر تنها روی همان برنامهی خاص اعمال میشوند.
از آنجایی که این مقاله با محوریت زولا آماده شده، ترجیح دادیم تنظیمات را از طریق Program Setting اعمال کنیم. پس از انتخاب این گزینه، صفحهی جدیدی برای شما نمایان میشود که با استفاده از آن میتوانید لیست برنامههای نصب شده روی سیستم خود را ببینید. در صورتی که نام زولا دیده نمیشود، از گزینهی Add استفاده کنید. این گزینه به شما اجازه میدهد تا برنامه را به لیست اضافه کرده و سپس تغییرات مورد نظر را اعمال کنید. بعد اضافه شدن، لیستی از گزینههای مختلفی مانند Anisotropic Filtering و Antialiasing – FXAA را مشاهده خواهید کرد. به غیر از مواردی که در پایین آمده، باقی گزینهها را روی Off قرار دهید و روی گزینهی Apply کلیک کنید:
Image Sharpening: Sharpening Off, Scaling Disabled
CUDA GPUs: All
Power Management Mode: Prefer Maximum Performance
Preferred refresh rate:Application–Controlled
Texture Filtering – Negative LOD Bias: Allow
Texture Filtering – Quality: High Quality
Vertical Reality Pre-Rendered Frames: 1
تغییر تنظیمات گرافیکی زولا
پس از اجرای بازی، در نوار بالایی روی گزینهی تنظیمات کلیک کرده و سپس به برگهی «ویدیو» بروید. در اینجا با هشت گزینهی مختلف روبرو میشوید که هر کدام وظیفهی متفاوتی را بر دوش میکشند. وضعیت صفحه نمایش به نوع اجرای بازی اشاره دارد. توصیه میکنیم این گزینه را روی «صفحهی نمایش کامل» قرار دهید. رزولوشن یا همان وضوح تصویر را بسته به مانیتورتان انتخاب کنید. اگر مانیتور شما Full HD است، طبیعتا گزینهی 1080*1920 برای شما مناسب خواهد بود. کیفیت بافت، محدودیت فریم ریت، Antialiasing ،V-sync، بافر سهگانه و کیفیت گرافیک را هم به ترتیب روی پایین، اتوماتیک، خاموش، خاموش، خاموش و حداقل قرار دهید. گزینهی کنتراست هم نور صفحه را کم و زیاد میکند و تاثیری روی نرخ فریم ندارد. پس از انجام اینکارها، تنظیمات را ذخیره کرده و از بازی خارج شوید.
وارد پوشهی اصلی بازی شده، فایل config را پیدا کرده و آن را باز کنید. سپس fpslock را یافته و رقم مقابل آن را به ۵۰۰ افزایش دهید.
در قسمت بعدی سری مقالات آموزشی زولا به سراغ ارورهای این بازی خواهیم رفت.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید