راهنمای بازی زولا | آشنایی کامل با منوی اصلی و تنظیمات
هر آنچه باید دربارهی انواع سرورها و پنجرهی پروفایل بدانید
در وبسایت سرگرمی سعی داریم با انتشار مقالاتی تخصصی با محوریت زولا، آشنایی کاربران با بخشهای مختلف این بازی را افزایش دهیم. در این قسمت، به سراغ منوی اصلی و تنظیمات رفتهایم.
اوایل خرداد ماه بود که نخستین مطلب از سری مقالات آموزشی زولا را در دسترس علاقهمندان قرار دادیم. در آن مطلب سعی شد ثبت نام، نحوهی دریافت فایل نصب و اجرای این بازی پرطرفدار آنلاین را به سادهترین شکل ممکن توضیح داده و به چالشهایی که کاربران ممکن است در حین انجام هر یک از مراحل مواجه شوند، بپردازیم. این مطلب برای آن دسته از کاربرانی آماده شده است که تمامی مراحل نامبرده شده را بدون مشکل پشت سر گذاشته اما در مواجهه با منوی اصلی زولا بنا به هر دلیلی دچار سردرگمی شدهاند.
معرفی سرورها در بازی زولا
با کلیک روی لانچر و وارد کردن اطلاعات حساب کاربری، بازی اجرا میشود. پس از صفحهی بارگذاری، منوی اصلی زولا به نمایش گذاشته میشود که دارای بخشهای مختلفی است. اولین بخشی که قصد داریم به آن بپردازیم، پنجرهی بزرگی است که تقریبا در وسط صفحه قرار داشته و به سرورها اختصاص داده شده است. سرورها به پنج گروه «سطح ۱ تا ۱۰»، «سرور رقابتی»، «سرور عمومی»، «سرور گروهی» و «فعالیت» تقسیم شدهاند. در ادامه توضیحات مربوط به هر کدام قابل مطالعه است:
- سرور ۱ تا ۱۰: با کلیک روی این گزینه به رقابتهایی دسترسی خواهید داشت که کاربران سطحهای ۱ تا ۱۰ در آن مشغول بازی هستند.
- سرورهای رقابتی: این نوع سرورها از ساعت ۹:۳۰ صبح الی ۲:۳۰ بامداد روز بعد فعال هستند. دلیل غیرفعال شدن سرورها در این بازهی ۷ ساعته، فراهم کردن شرایطی برای استراحت کاربران است. به هر حال، آنها هم مانند هر انسان عادیای در طول روز به خواب نیاز دارند.
- سرورهای عمومی: همانطور که از نامش پیدا است، رقابتهای عمومی در این نوع سرورها جریان داشته و هیچ محدودیت خاصی برای پیوستن به آنها وجود ندارد. این نوع سرورها در بازیهای آنلاین مرسوم هستند.
- سرورهای گروهی: این سرورها برای گروههایی تدارک دیده شدهاند که بخواهند به رقابت پرداخته و اعضای یکدیگر را محک بزنند.
- فعالیت: این سرورها برای برگزاری رقابتها و رویدادهای رسمی مورد استفاده قرار میگیرند.
تنظیمات گرافیکی زولا
تنظیمات، دومین بخشی است که قصد داریم به سراغش برویم. با کلیک روی این گزینه که در گوشهی بالا سمت چپ قرار دارد، یک پنجره حاوی پنج برگهی «ویدیو»، «صدا»، «کنترل»، «گیمپلی» و «اجتماعی» ظاهر میشود. در برگهی ویدیو گزینههای مختلفی پیش روی کاربر قرار دارد تا بتواند به واسطهی آنها، راندمان بازی را افزایش دهد. اگر کاربری چندان با آنها آشنا نیست، توصیه میکنیم از تنظیمات پیش فرضی که در نظر گرفته شده، استفاده کند. این تنظیمات شامل پنج حالت میشود که در تصاویر زیر قابل مشاهده است.
چهار گزینهی ابتدایی تنظیمات گرافیکی (وضعیت صفحه نمایش، رزولوشن، کیفیت بافت تصویر و محدودیت فریم ریت) کاملا واضح و روشن هستند اما گزینههای بعدی ممکن است برای عدهای نامفهوم و سردرگم کننده باشند. گزینهی Anti-Aliasing روی میزان نرم بودن لبهی اجسام و مدلها تاثیر میگذارد. گزینهی بعدی، یعنی V-Sync باعث تنظیم سقف میزان فریم میشود. سومین گزینه، «کنتراست» نام داشته و به واسطهی آن میتوانید میزان نور صفحه را کم و زیاد کنید. گزینهی چهارم و پایانی هم «بافر سهگانه» است که باعث نرم شدن فریمها میشود. اگر کاربری این گزینهها را تغییر داده اما از نتیجهی نهایی راضی نبود، میتواند از گزینهی «تنظیمات پیش فرض» استفاده کند تا همه چیز مثل روز اول شود.
برگهی بعدی، «صدا» است که گزینههای مربوط به آن بسیار قابل فهم و ساده هستند. با این حال، توصیه میکنیم دو گزینهی «صدای کلی» و «افکت صدا» در بالاترین حالت ممکن قرار بگیرد؛ زیرا صداهای شلیک، راه رفتن و پریدن را شامل شده که میتوانند روی عملکرد کاربر تاثیر بگذارند. در ضمن، کاربران حرفهای دو گزینهی «پیامهای رادیویی» و «اعلان قتل» را غیرفعال میکنند. به عقیدهی آنها، این صداها باعث از بین رفتن تمرکز میشود.
سومین برگه «کنترل» نام دارد که کاربر به واسطهی آن میتواند دکمههای مربوط به حرکت به جلو، حرکت به عقب، حرکت به راست، حرکت به چپ، پرش، حرکت با احتیاط و موارد این چنینی را تغییر دهد. چهارمین برگه «گیمپلی» نامگذاری شده است. از طریق گزینههای موجود در این برگه میتوان تنظیمات موارد مختلف از جمله رابط کاربری را تغییر داد. در نهایت به برگهی «اجتماعی» میرسیم که گزینههای موجود در آن، نحوهی تعامل کاربر با دیگر کاربران را تنظیم میکند. برای مثال، یک گزینه تعبیه شده که به واسطهی آن، کاربر میتواند دریافت پیامهای خصوصی از دیگران را غیرفعال کند.
پروفایل و صندوق پیام بازی زولا
آخرین بخشی که به سراغش میرویم، پنجرهای است در که گوشهی پایین سمت راست دیده میشود. این پنجره خود به سه برگهی «اطلاعات من»، «دوستان من» و «گروه» تقسیم شده است. اولین برگه اطلاعات زیر را شامل میشود:
- نام مستعار، لوگو و همچنین گروهی که کاربر در آن عضو است.
- تعداد زولا گلد یا سکهی زولا: مهمترین واحد پولی داخل بازی محسوب میشود. در داخل بازی هیچ راهی برای دستیابی به این آیتم وجود نداشته و تنها روش موجود، پرداخت پول واقعی است.
- تعداد زولا پوینت: کاربر میتواند این آیتم ارزشمند را از طریق بازی کردن بهدست بیاورد. هیچ محدودیتی از سوی سازندگان در نظر گرفته نشده و کاربر میتواند با تجربهی بازی در تمامی سرورها، حالتها و نقشهها این آیتم را کسب کند.
- تعداد جیپی: این واحد پولی ارزشمندترین آیتم بازی محسوب میشود اما در حال حاضر برای کاربران ایرانی در دسترس نیست.
- سطح (Level): زولا مانند هر بازی آنلاین دیگری دارای سطح است تا بدین طریق میزان مهارت کاربر برای دیگران نمایش داده شود. مطابق انتظار، سطحها از «۱» آغاز میشود. بالاترین سطح هم در حال حاضر «۸۰» است. کاربر با انجام بازی تجربه کسب کرده و به مرور به سطحهای بالاتری دست مییابد. هر سطح آیکون مختص به خود را دارد.
- نوار افزایش سطح: کاربر به واسطهی این نوار میتواند به میزان تجربهی مورد نیاز برای رسیدن به سطح بعدی پی ببرد. سرعت افزایش سطح در اوایل تجربهی بازی بالا است اما به مرور و با افزایش میزان تجربهی مورد نیاز برای افزایش سطح، این سرعت کاسته میشود.
- نسبت کشتن به مردن: یکی دیگر از روشها برای نمایش میزان مهارت کاربر، نسبت کشتن به مردن یا به اصطلاح Kill Death Assist Ratio است. برای محاسبهی این عدد، مجموع کشتن و مشارکت در کشتن تقسیم بر تعداد مردن میشود.
- منابع موجود: کاربر در بازی زولا برای ارتقا سلاح خود به چهار مادهی آهن، کروم، تیتانیوم و کبالت نیاز دارد. این بخش، تعداد آیتمهای موجود از هر ماده را نشان میدهد. آهن کمترین ارزش و کبالت هم بیشترین ارزش را دارا است.
- پروفایل: با کلیک روی نام لوگوی سطح، پنجرهای باز میشود که اطلاعات دقیقتری را از عملکرد کاربر در بازی مانند تعداد کشتنها، مشارکتها، مردنها، بردها، باختها و همچنین رتبهی او در حالت رقابتی را در اختیارش قرار میدهد. این پنجره چند گزینهی دیگر هم دارد که سه مورد از آنها ممکن است کاربر را به اشتباه بیاندازد. اولین مورد، «رتبهی بازیکن» است که براساس میزان تجربهی کسب شده مشخص میشود. مورد دوم، گزینهی «درصد فرار» است. این گزینه براساس دفعاتی تعیین شده که کاربر به هر دلیلی (برای مثال قطعی اینترنت) از رقابت خارج شده است. مورد سوم و پایانی هم «امتیازات کشتن» است. به واسطهی این بخش میتوان میزان دقت شلیک به هر یک از بخشهای بدن دشمنان را مشاهده کرد.
- پیغامها: با کلیک روی این گزینه، پنجرهای برای کاربر به نمایش گذاشته میشود. این پنجره به دو بخش «پیامهای ارسالی» و «پیامهای دریافتی» تقسیم میشود که نامشان توضیحات لازم را ارائه داده است. در پایین پنجره چهار گزینهی «پیامها»، «دعوتها»، «هدایا» و «پیامهای سیستم» وجود دارد که کاربر به کمک آنها میتواند تنها پیامهای مربوط به یک موضوع خاص را مشاهده کند. برای مثال، اگر تنها تیک گزینهی «پیامهای سیستم» فعال باشد، تنها پیامهای مربوط به هشدار، بهروزرسانیها و موارد این چنینی نمایش داده میشود.
همانطور که پیش از این اشاره شد، دومین برگه «دوستان من» نام دارد. در این برگه، نام دوستان کاربر در بازی زولا نشان داده میشود. یک گزینه هم تحت عنوان «افزودن دوست جدید» دیده میشود که با دو بار کلیک روی آن، میتوانید نام کاربر مد نظر را جستجو کرده و برای او درخواست دوستی ارسال کنید. این روش، تنها راه اضافه کردن دوستان جدید نیست. کاربر در صورت تمایل میتواند به کاربران حاضر در سرور مشابه پیشنهاد دوستی بدهد. نهایتا به سومین برگه میرسیم که «گروه» نام گرفته است. اگر کاربر عضو یک گروه یا همان کلن باشد، اطلاعات مورد نظر از جمله اسامی دیگر کاربران برای او به نمایش در میآید.
یک گزینهی دیگر هم تحت عنوان «شروع سریع» در منوی اصلی وجود دارد اما از آنجایی که قصد داریم به طور مفصل دربارهی آن توضیح دهیم، تصمیم گرفته شد مقالهای جداگانه و مستقل برای آن تهیه و منتشر شود. این مطلب در آیندهای نزدیک روی وب سایت سرگرمی قرار خواهد گرفت.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید