بررسی بازی زولا موبایل

نقد و بررسی بازی زولا موبایل

وقتی پلتفرم موبایل، دست کم گرفته می‌شود

1%
  • 0/10
نقد و بررسی بازی زولا موبایل ۳ ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ بررسی بازی موبایل کپی لینک

در بررسی بازی زولا موبایل نگاهی خواهیم انداخت به جوانب مختلف عنوانی که قرار است بازی محبوب Zula که توسط استودیو سورنا گیمز برای کاربران ایرانی طراحی شده را به یک تجربه جدید در گوشی‌های لمسی تبدیل کند، اما این نسخه موبایل تا چه حد موفق عمل کرده است؟

در حال حاضر بازی‌‌های موبایلی و رقابت آنلاین در گوشی‌های اندروید و iOS یکی از بهترین و پرطرفدارترین بخش‌های دنیای ویدیو گیم است که رفته رفته توسط سازندگان و همچنین بازیکنان جدی‌تر گرفته شده و از عناوین با سبک ساده Tap Tap، پا به جهانی تازه گذاشته است که در آن می‌توانید گرافیک کنسولی و گیم پلی شبیه به نسخه رایانه شخصی بازی‌های مختلف را تجربه کنید! با این وجود، این بازی‌ها قاعدتا در مقایسه با آنچه که در رایانه شخصی و کنسول‌ها تجربه می‌کنیم متفاوت هستند و نمی‌توان مقایسه کاملا مستقیمی از آن‌ها را به عمل آورد. این در حالی است که عنوانی مانند Call of Duty: Mobile در ارائه بهترین عملکرد لازم برای شباهت نسخه موبایل و اصلی کیفیت خوبی را نشان داده و سازندگان آن نیز کار خود را به نحو احسن انجام داده‌اند.

با این وجود بازی‌های بسیاری در حال حاضر وجود دارند که تجربه نسخه کنسولی را با یک پورت به زیر انگشتان کاربران منتقل می‌کنند؛ مانند PUBG: Mobile و همچنین Fortnite که در آن حتی می‌توانید با کاربران کنسول‌ها و پلتفرم رایانه شخصی به صورت آنلاین رقابت کنید! حال جدای از این عناوین مختلف و شناخته شده، می‌دانیم که تنها بازی ایرانی حاضر در سبک شوتر اول شخص که به دلیل ارائه پینگ و گیم پلی مناسب بیشتر از سایر عناوین توجه کاربران را جلب کرده، بازی Zula است که حال چند سال بعد از این که استقبال‌ها از نسخه رایانه شخصی این بازی بالا گرفت، ظاهرا سازندگان تصمیم گرفته‌اند تا یک نسخه موبایلی از همین عنوان را برای طرفداران ارائه کنند که شاید ظرفیت اضافه کردن قابلیت Cross-Play را هم در آینده داشته باشد. اما زولا موبایل، تا چه حد موفق بوده است؟

بازی در کل گرافیک مناسبی دارد. در بررسی بازی زولا موبایل به عنوان اولین جنبه نقد به سراغ گرافیک این عنوان می‌رویم، چراکه باید ببینیم تا چه حد به نسخه رایانه شخصی نزدیک است. حال با در نظر گرفتن این فاکتور، می‌توان گفت که گرافیک زولا موبایل عملا برای یک بازی اندروید فوق‌العاده به نظر می‌رسد. شما می‌توانید بین تنظیمات مختلف گرافیکی با نرخ فریم بالا یا پایین یکی را متناسب با دستگاه خود انتخاب کنید، اما اگر گوشی پرچمدار و یا میان‌رده قدرتمندی داشته باشید، می‌توانید از نهایت وضوح تصویر و جزئیات بالا در این بازی موبایلی لذت ببرید.

با این حساب بخش گرافیک برای زولا موبایل یک نکته مثبت محسوب می‌شود، اما جالب است بدانید که این بازی هنوز در فاز بتا قرار داشته و به همین دلیل باگ‌های مختلفی در آن دیده می‌شود که در آینده با عرضه به روزرسانی رفع خواهند شد.

درباره نقشه‌ها و حالت‌های بازی نیز در حال حاضر تنها چند مپ و مود برای زولا موبایل وجود دارد، اما جالب است بدانید که همه آن‌ها نسخه پورت شده از Zula در رایانه شخصی هستند! بدین ترتیب شما همان چیزی را بازی می‌کنید که در رایانه شخصی تجربه کرده بودید، آن هم بدون ذره‌ای تغییر در نقشه‌های حاضر و یا سلاح مختلفی که در بازی وجود دارد. در نتیجه، این هم یک نکته مثبت در بررسی بازی زولا موبایل محسوب می‌شود که نمونه انجام آن را در کالاف دیوتی موبایل با اضافه کردن نقشه‌های قدیمی مانند Rust دیده بودیم.

با این حال بررسی اصلی بازی زولا موبایل در مهم‌ترین بخش آن، یعنی گیم پلی خواهد بود که نشان می‌دهد سازندگان تا چه حد در پورت کردن نسخه رایانه شخصی این بازی موفق عمل کرده‌اند. اما از آنجا که این بازی حداقل فعلا کاملا مستقل است و ربطی به Zula در رایانه شخصی ندارد، تمام جوانب را برای این بخش از بررسی در نظر خواهیم گرفت تا نقاط ضعف و قوت بازی مشخص شود.

یکی از مسائل مهمی که در بررسی بازی زولا موبایل باید به عنوان نکته کاملا منفی به آن اشاره کرد نیز نداشتن قابلیت فیکس دکمه تیر است. شما وقتی که یک بازی اندرویدی و یا iOS در سبک شوتر اول شخص را تجربه می‌کنید، به صورت پیش‌فرض با دکمه خاصی برای تیراندازی مواجه خواهید شد که می‌توانید با نگه داشتن آن، هدف‌گیری و تیراندازی را به صورت همزمان انجام دهید. اما این کار تا زمانی جواب می‌دهید که قصد تجربه عادی بازی، آن هم صرفا جهت تفریح را داشته باشید!

احتمالا اصطلاح «چند انگشتی بازی کردن» را از بازیکنان حرفه‌ای موبایل شنیده‌اید، طوری که افراد به جای اینکه تنها از دو انگشت برای کنترل استفاده کنند، به چهار یا شش انگشت خود اعتماد می‌کنند تا تیراندازی و حرکت به صورت دقیق‌تر و سریع‌تر انجام شود. حال یکی از معروف‌ترین و بهترین شرایط بازی چندانگشتی، جدا کردن حالت هدف‌گیری و تیراندازی به صورت خودکار است تا دکمه هرکدام از این دو کار جدا شود و بتوانید به اصطلاح از قابلیت Hip Fire برای شلیک بدون هدف‌گیری استفاده کنید و دست سریع‌تری داشته باشید. این در حالی است که گذاشتن دکمه تیر در جای دیگر، یعنی دوربین را به شصت راست خود کنترل می‌کنید؛ کاری که لازمه آن جا به جا نشدن دوربین هنگام جا به جا کردن دکمه تیراندازی است!

این مورد با یک تنظیمات خاص در بازی‌هایی مانند PUBG: Mobile و کالاف دیوتی موبایل رفع می‌شود و حتی می‌توانید نگه داشتن دکمه هدف‌گیری یا تنها یکبار زدن آن را هم تنظیم کنید. اما مشکل اینجاست که زولا موبایل چنین تنظیمات پیشرفته‌ای را ندارد و باید به آن رسیدگی شود.

یکی دیگر از مواردی هم که باعث می‌شود تا یک گیمر موبایلی سرعت بالا داشته و بتواند دشمنان را با استعداد خود در تکان دادن کاراکتر و دقت هدف‌گیری شکست دهد، داشتن توانایی لیز خوردن برای غافلگیر کردن و جا به جایی سریع خواهد بود. با این کار، شما عملا می‌توانید برای یک ثانیه در دید دشمن در حالت متفاوتی ظاهر شوید که شاید انتظار آن را نداشته باشد. در نتیجه، وقتی که فردی گوشه یک خانه یه اصطلاح کمپ کرده و خط یک در را گرفته که راهی برای حمله از پشت ندارد، می‌توانید با لیز خوردن به داخل خط و هدف‌گیری سریع او را بکشید. با این حال متاسفانه در زولا موبایل چنین قابلیتی وجود ندارد و به نحوی افراد کمپر در آن می‌توانند به راحتی موفق شوند. همچنین از آنجا که حالت عادی بازی روی Frontline تنظیم شده، شما تنها در یک Base بعد از مردن ظاهر می‌شوید که یعنی اگر دشمنان نزدیک به مقر شما کمپ کنند، فاتحه تیم خوانده است.

در مجموع بررسی بازی زولا موبایل به این نکته ختم می‌شود که این عنوان در ارائه یک پورت از Zula رایانه شخصی خوب عمل می‌کند، اما برای یک بازی موبایلی با قابلیت‌های مختلف، هنوز راه بسیاری را برای طی کردن دارد. این یعنی کپی کردن نسخه کامپیوتری این بازی بهترین انتخاب نبوده و بهتر است کمی هم روی موبایلی بودن آن، مانند اضافه کردن تنظیمات کنترل پیشرفته کار شود؛ کاری که در بازی Fortnite اندروید به خوبی می‌توان مشاهده کرد.


5.5 متوسط
در مجموع بررسی بازی زولا موبایل به این نکته ختم می‌شود که این عنوان در ارائه یک پورت از Zula رایانه شخصی خوب عمل می‌کند، اما برای یک بازی موبایلی با قابلیت‌های مختلف، هنوز راه بسیاری را برای طی کردن دارد. این یعنی کپی کردن نسخه کامپیوتری این بازی بهترین انتخاب نبوده و بهتر است کمی هم روی موبایلی بودن آن کار شود.
  • گرافیک مناسب
  • داشتن نقشه‌های نسخه رایانه شخصی بازی Zula
  • تنوع سلاح
  • تنظیمات دکمه‌های لمسی ضعیف
  • گیم پلی ضعیف در قرار دادن استعداد و تجربه بازیکنان در یک سطح مشخص
  • باگ‌های مختلف گرافیکی و گیم پلی

مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

3 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments